Woolley Thomas
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
17/03/2015
Διάρκεια
43:31
Εκδήλωση
Athens Science Festival 2015
Χώρος
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Διοργάνωση
SciCo
British Council
INNOVATHENS
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ)
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Κατηγορία
Μαθηματικά
Ετικέτες
Μαθηματική Βιολογία, ζόμπι
Μπορώ να ταξιδέψω στο χρόνο;
Τα μάτια μου γιατί ανοιγοκλείνουν;
Γιατί καίνε οι πιπεριές;
Τα μαθηματικά χορεύονται;
Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ανταρκτική;
Εκπέμπουν τα κινητά μας βλαβερή ακτινοβολία;
Είναι ο άνθρωπος φτιαγμένος από αστερόσκονη;
Όλες οι απαντήσεις στο Athens Science Festival, το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Αθήνα, που διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 17 έως τις 22 Μαρτίου 2015.
Με θέμα «Επιστήμη και Τεχνολογία: από τη θεωρία στην πράξη», το 2ο Athens Science Festival περιέλαβε δραστηριότητες και καινοτόμες δράσεις, οι οποίες απευθύνονταν τόσο σε μαθητές και φοιτητές όσο και στο ευρύ κοινό: εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα, επιμορφωτικά παιχνίδια, επιστημονικές παρουσιάσεις, συζητήσεις, παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες (νομπελίστες και διεθνείς επιστημονικές προσωπικότητες).
Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της Επιστήμης μέσα από ένα πρωτότυπο, διασκεδαστικό και συναρπαστικό τρόπο.
Τα μαθηματικά των ζόμπι
Ξέροντας πόσο χρόνο έχουμε μέχρι να φτάσουν τα ζόμπι σε μας είναι θέμα ζωής ή θανάτου. Για να περιγράψουμε την επέλαση των ζόμπι χρησιμοποιούμε το ίδια μαθηματικά που περιγράφουν την εξάπλωση ασθενειών όπως η γρίπη και η ιλαρά. Βρίσκουμε έτσι πόσο χρόνο έχουμε μέχρι να έρθουμε σε επαφή με τα ζόμπι (ή με κάποια ασθένεια) και αναπτύσσουμε έξυπνες στρατηγικές επιβίωσης.
Ο Thomas Wolley είναι μαθηματικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης από το 2004, από όπου έχει λάβει το πτυχίο του, το μεταπτυχιακό του δίπλωμα και το διδακτορικό του. Σήμερα είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στον τομέα της Μαθηματικής Βιολογίας.
Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές, μιλώντας για τα μαθηματικά στο ευρύ κοινό. Πρόσφατα ξεκίνησε να εργάζεται στο Science Museum (Λονδίνο).