Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Παιδεία και Ανάπτυξη

Βενιζέλος Ευάγγελος, Διαμαντοπούλου Άννα, Σοφούλης Κώστας, Τσακαλίδου Έφη, Καρακάσης Ιωάννης, Θεοδωρόπουλος Σπύρος, Καλτσάς Κώστας, Δερβένης Χρήστος

22 Νοεμβρίου 2016

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 99:06 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1640
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Παιδεία και Ανάπτυξη»,  την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε προς τιμή του καθηγητή Κωνσταντίνου Μαν. Σοφούλη.  

Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Κεντρικός ομιλητής: Κωνσταντίνος Μαν. Σοφούλης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Συζητούν οι:

Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Chipita - Mέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τραπέζης και του Δ.Σ. του ΣΕΒ

Κώστας Καλτσάς, Σχολικός Σύμβουλος, ειδικός σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης. Μέλος της Επιτροπής: «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.)

Ιωάννης Καρακάσης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Τομέας Βιοτεχνολογίας και εφαρμοσμένης βιολογίας

Έφη Τσακαλίδου, Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το πάνελ συντονίζει ο Χρήστος Δερβένης, Αντιπρόεδρος του Κύκλου Ιδεών.

Βενιζέλος Ευάγγελος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νομική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης & Υπουργός Εξωτερικών

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957. Είναι παντρεμένος από το 1980 με τη δικηγόρο Βασιλική Μπακατσέλου, με την οποία έχει μία κόρη, την Ελβίνα.

Αμέσως μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το Σεπτέμβριο του 1974, εισάγεται στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1977) και της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος (1975).

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1978 και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού ΙΙ. Το 1980 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ Νομικής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου το 1984 εξελέγη υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Παράλληλα άσκησε το λειτούργημα του δικηγόρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στον Άρειο Πάγο. Σήμερα διατηρεί την ιδιότητα του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του δικηγόρου στα ανώτατα δικαστήρια.

Στην ακαδημαϊκή του πορεία, δημοσίευσε μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων. Έχουν επίσης κυκλοφορήσει άρθρα, δοκίμια και βιβλία του για διάφορα πολιτικά ζητήματα: το ρόλο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στις μοντέρνες δημοκρατίες, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την ελληνική εξωτερική πολιτική, την πολιτιστική πολιτική, τις πολιτικές ανάπτυξης κ.ά..

Κατάλογος δημοσιευμάτων (μελετών, βιβλίων κ.ο.κ.) του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι διαθέσιμος στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Τοπικής Ραδιοφωνίας (ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για την εποπτεία των ραδιοφωνικών σταθμών).

Τον Οκτώβριο του 1993 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, θέση που διατήρησε σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (1996, 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012 /Μάιος, 2012/ Ιούνιος, 2015).

Ως  βουλευτής, ήταν ο γενικός εισηγητής της Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος του 2001 (1995 – 2001).

Από το 1993 έχει υπηρετήσει σε διάφορες υπουργικές θέσεις:
Υπουργός  Τύπου και Μ.Μ.Ε. – Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (1993-1995), Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1995-1996), Υπουργός Δικαιοσύνης (1996), Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (1996-1999), Υπουργός Ανάπτυξης ( Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τουρισμού και Τεχνολογίας 1999-2000), για δεύτερη φορά Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος και για το συντονισμό της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 (2000-2004), Υπουργός Εθνικής Άμυνας (2009-2011), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών (2011-2012).

Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.

Στις 18 Μαρτίου 2012 εξελέγη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την άμεση ψηφοφορία της κοινωνικής βάσης.

Στις 25 Ιουνίου του 2013, ανέλαβε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση συνεργασίας που σχηματίστηκε τον Ιούνιο του 2012 και ολοκλήρωσε τη θητεία της με τις εκλογές της 25.1.2015.

Η θητεία του ως Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως ο ίδιος ζήτησε μετά τις εκλογές της 25.1.2015, έληξε στις 14 Ιουνίου 2015 με τη διεξαγωγή του 10ου συνεδρίου και την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Είναι Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής ομάδας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των 48 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ έχει διατελέσει εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εκτέλεση των αποφάσεων του ΕΔΔΑ.

Ιστότοπος του Ευάγγελου Βενιζέλου

Διαμαντοπούλου Άννα Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη - πρώην Επιτροπος ΕΕ - πρώην Υπουργός

Η Άννα Διαμαντοπούλου είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Έχει θητεύσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο συνολικά για 11 έτη. Από το 1999 έως το 2004 ήταν Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Από το 2009 μέχρι τον Μάρτιο του 2012 ήταν Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στη συνέχεια έως τις εκλογές του Μαΐου 2012, Υπουργός Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Είναι Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ήταν η υποψήφια της Ελλάδος για τη θέση της Γενικής Γραμματέως του ΟΟΣΑ, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η Άννα Διαμαντοπούλου έχει ενεργή παρουσία στα ευρωπαϊκά δρώμενα. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των think tanks “Friends of Europe” και “Notre Europe - Jacques Delors Institute”. Έχει επίσης διατελέσει Πρόεδρος του Forum του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Κοινωνική Ευρώπη. Το σχολικό έτος 2012 -2013 δίδαξε Εφαρμοσμένη Ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Harvard Kennedy School (Fisher Family Fellow).

Προσωπική ιστοσελίδα της Άννας Διαμαντοπούλου

Σοφούλης Κώστας Ομότιμος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ο Κώστας Μ. Σοφούλης γεννήθηκε στη Σάμο το 1937 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Στα μαθηματικά και φοιτητικά του χρόνια υπήρξε δραστήριο στέλεχος του αριστερού νεολαιίστικου κινήματος, και στη διάρκεια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, κατέληξε στη φυλακή ύστερα από καταδίκη του Έκτακτου Στρατοδικείου ως ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως οικονομικός συντάκτης στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το Βήμα και τα Νέα. Αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στη μετάφραση επιστημονικών οικονομικών εγχειριδίων που αποτέλεσαν το θεμέλιο της Νεοθετικής οικονομικής σκέψης στη χώρα μας και συνέβαλε με πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες του προς την ίδια κατεύθυνση. Μετά τη δικτατορία βρέθηκε φιλοξενούμενος επιστημονικός ερευνητής στην Οικονομική Σχολή της Στοκχόλμης και στη συνέχεια δίδαξε ως καθηγητής της έδρας George Miller στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις. Διετέλεσε Υποδιοικητής της Κτηματικής Τράπεζας και στη συνέχεια Διοικητής της ΕΤΒΑ, αφού προηγουμένως είχε περάσει για αρκετό διάστημα από τη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) ως βοηθός Γενικός Διευθυντής. Το 1984 ανέλαβε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επί πέντε χρόνια ασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με την οργάνωσή του. Διετέλεσε Βουλευτής του Νομού Σάμου κατά την τριετία 1993-96.

Τσακαλίδου Έφη Καθηγήτρια Βιοχημείας Τροφίμων, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η Έφη Τσακαλίδου είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Γαλακτοκομίας, και από το 2012 Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Συμβουλίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καρακάσης Ιωάννης Καθηγητής, Τομέας Βιοτεχνολογίας και εφαρμοσμένης βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Επιστημονικά ενδιαφέροντα:

Θαλάσσια Oικολογία και Bιοποικιλότητα, Δυναμική των παράκτιων οικοσυστημάτων, Aνθρωπογενείς επιδράσεις στις θαλάσσιες κοινότητες, Περιβαλλοντικές επιπτώσεις των υδατοκαλλιεργειών, ανάπτυξη μαθηματικών μεθόδων για την ανάλυση οικολογικών δεδομένων. Nέες τεχνολογίες και μεθοδολογία για την ανίχνευση περιβαλλοντικών αλλαγών. Eχει συμμετάσχει σε 34 ερευνητικά προγράμματα από τα οποία σε 18 ως επιστημονικός υπεύθυνος ή συντονιστής. Mέλος διεθνών επιτροπών, δικτύων και άλλων πρωτοβουλιών για την μελέτη της βιοποικιλότητας και των ανθρωπογενών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Θεοδωρόπουλος Σπύρος Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita AE

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita AE. Ξεκίνησε νωρίς την επιχειρηματική του δραστηριότητα ασχολούμενος από το 1976 με μια μικρή οικογενειακή εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, την Recor A.E. Το 1981 αναλαμβάνει την Γενική Διεύθυνση της ALIGEL, μιας εισαγωγικής εταιρείας Ζαχαρωδών προϊόντων και παγωτών. Το 1986 αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην ΙΝΤΕRIA, εταιρεία παραγωγής και εμπορίας πραλίνας φουντουκιού, με σοβαρή εξαγωγική δραστηριότητα. Την ίδια χρονιά εξαγοράζει το 50% των μετοχών της CHIPITA - τότε εταιρεία παραγωγής snacks (γαριδάκια) -και το 1989 εξαγοράζει και το υπόλοιπο 50%. Το 1990 εισέρχονται επενδυτικά κεφάλαια στην Chipita μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η παραγωγή κρουασάν. Το 1994 η εταιρεία εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα 16 έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά νέα προϊόντα και διεθνοποιείται με εξαγωγές σε πολλές χώρες. Κυρίως όμως με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία, καθώς και με συνεργασίες σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό. Το 2006 η CHIPITA συγχωνεύεται με τη ΔΕΛΤΑ, δημιουργώντας τη VIVARTIA και το 2007 η VIVARTIA εξαγοράζεται από τη MIG. Από την 1/9/2006 έως τις 15/4/2010 ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia ABEE. Το καλοκαίρι του 2010, μαζί με τον όμιλο Olayan αλλά και με άλλους ‘Έλληνες επιχειρηματίες εξαγοράζει εκ νέου την Chipita. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. της ΤΙΤΑΝ ΑΕ και της ΕΤΕ και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒ. Κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Εισηγμένων Εταιρειών και Αντιπρόεδρος της ΕΧΑΕ. Είναι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ και μιλά Αγγλικά και Ιταλικά.

Καλτσάς Κώστας Σχολικός Σύμβουλος, ειδικός σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης

Ο Κώστας Καλτσάς είναι Σχολικός Σύμβουλος, ειδικός σε θέματα τεχνικής εκπαίδευσης και μέλος της Επιτροπής: «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για ΠΑΙΔΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α.)

ΣΠΟΥΔΕΣ

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Στατιστική (Master Of Science In Statistics) με κατεύθυνση «Εφαρμοσμένη Στατιστική για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Επιχειρήσεων & Οργανισμών» – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Στατιστικής (2008).

Πτυχίο «Εκπαιδευτικού Τεχνολόγου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού» του Τμήματος Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ./Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. (1987).

Επιμόρφωση στην Πληροφορική στο Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ Αθήνας και στο ΤΕΙ Πειραιά.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

02/2013 – σήμερα: Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ17 Ηλεκτρολόγων στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας, Β/θμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

03/2015 – σήμερα: Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

05/2013 – 03/2015: Μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

06/2010 – 03/2014: Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.).

12/2013 – 03/2014: Πρόεδρος της Επιτροπής Επίλυσης Ασφαλιστικών Διαφορών του Ο.Α.Ε.Δ.

11/2011 – 02/2013: Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) με παράλληλη άσκηση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού.

12/2010 – 11/2011: Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) με παράλληλη άσκηση καθηκόντων Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού.

03/2010 – 11/2010: Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).

05/2010 – 11/2010: Μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης (European Training Foundation – ETF).

11/2011 – 06/2013: Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – Δήμητρα.

07/2010 – 11/2011: Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Δομών Διά Βίου Μάθησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.).

03/2011 – 12/2012: Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.).

05/2010 – 11/2010: Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Κ.).

06/2010 – 11/2010: Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Καθορισμού Επαγγελματικών Δικαιωμάτων (Ε.Ε.Κ.Ε.Δ.).

06/2009 – 03/2010: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πιστοποίησης (Κ.Ε.Π.) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.).

06/2008 – 03/2010: Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, με αρμοδιότητες Υπευθύνου Σπουδών και Έρευνας.

01/2008 – 06/2008: Υποδιευθυντής στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγάλεω.

09/2003 – 07/2004: Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διοικητικού του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).

09/2002 – 08/2003: Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Πληροφορικής του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).

12/2000 – 08/2002: Προϊστάμενος του Τμήματος Πληροφορικής του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.).

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Ενταγμένος:

Στο Μητρώο Κύριου Διδακτικού Προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) στον «Τομέα Νέων Τεχνολογιών».

Στο Μητρώο Επιμορφωτών του Προγράμματος «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στην Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Εκπαίδευση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Σ.Ε.Κ. του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) στο Θεωρητικό μέρος – Πρακτικό μέρος – Βασικές δεξιότητες στη χρήση πληροφορικής στις ακόλουθες κατηγορίες: Σχεδιαστές, αναλυτές και προγραμματιστές συστημάτων υπολογιστών, Τεχνολόγοι Ηλεκτρολόγοι, Χειριστές εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Έχει διδάξει ως:

Εισηγητής σε επιμορφωτικά προγράμματα του Τομέα Νέων Τεχνολογιών του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. (επιμορφωτικά προγράμματα πληροφορικής και εφαρμογής του κοινού πλαισίου αξιολόγησης στη δημόσια διοίκηση) (2000 – 2015).

Εισηγητής σε επιμορφωτικά προγράμματα Δημοσίων Υπαλλήλων του Κοινωνικού Πολύκεντρου στον Τομέα Πληροφορικής (2007 – 2015).

Εκπαιδευτής σε επιμορφωτικά προγράμματα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών σε Βασικές Δεξιότητες (2003 – 2004).

Εκπαιδευτής σε προγράμματα κατάρτισης των Κ.Ε.Κ. στον Τομέα Πληροφορικής (2004 – 2009).

Εκπαιδευτής σε προγράμματα κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. στους Τομείς Πληροφορικής και Ηλεκτρολογίας (1997 – 2009).

Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση (1989 – 1998, 2004 – 2008).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», ως Πρόεδρος του ΕΟΠΠ (διάδοχος του ΟΕΕΚ) και του ΕΟΠΠΕΠ (12/2010 – 2/2013).

Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», ως Πρόεδρος του ΕΟΠΠΕΠ (καθολικός διάδοχος του ΕΚΕΠΙΣ) (11/2011 – 2/2013).

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου «Απόκτηση Δεξιοτήτων Πληροφορικής και Επικοινωνιών από τους Δημοσίους Υπαλλήλους με τη Συμβολή Δομών του Συνδικαλιστικού Κινήματος» που υλοποιήθηκε από το Κοινωνικό Πολύκεντρο (2009).

Οργανωτικός υπεύθυνος του έργου «Βελτίωση διοικητικών και οργανωτικών δεξιοτήτων εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα» που υλοποιήθηκε από το Κοινωνικό Πολύκεντρο (2008).

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου «Βελτίωση της πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας – Προγράμματα υποστήριξης της αρχικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για γυναίκες» στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (2002 – 2003).

Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου «Δημιουργία Μητρώου Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών στα Δημόσια Ι.Ε.Κ.» στο πλαίσιο του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ (2003 – 2004).

Μέλος της Τριμερούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας του Ο.Ε.Ε.Κ. (2002 – 2003).

Μέλος της Τριμερούς Συμβουλευτικής Επιτροπής Στερεάς Ελλάδας του Ο.Ε.Ε.Κ. (2003 – 2004).

Συμμετοχή ως ειδικός επιστήμονας και εξεταστής πρακτικού μέρους στις εξετάσεις πιστοποίησης του Ο.Ε.Ε.Κ. (2000 – 2009).

Μέλος της επιτροπής σύνταξης προδιαγραφών εξοπλισμού πληροφορικής του Ο.Ε.Ε.Κ. και των Δημοσίων ΙΕΚ (2000 – 2004).

Μέλος των Επιτροπών Διενέργειας Ανοικτών και Κλειστών Διαγωνισμών της Κ.Υ. του Ο.Ε.Ε.Κ. και των Δημοσίων ΙΕΚ (2000 – 2004).

Προσωπικός ιστότοπος του Κώστα Καλτσά

Δερβένης Χρήστος Αντιπρόεδρος του Κύκλου Ιδεών

Διετέλεσε Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ από το 2012 έως το 2015, Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών Υγείας, Πρόεδρος της επιτροπής για την αναμόρφωση της Ιατρικής εκπαίδευσης, και μέλος επιτροπών για την ανάπτυξη του ΕΣΥ. Επίσης υπήρξε αντιπρόεδρος της Θεατρικής λέσχης Βόλου, έχει δε παρακολουθήσει τα σεμινάρια κινηματογράφου στο British film Institute.

Σχετικές ομιλίες