Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Νέα επιστημονικά - τεχνικά και επιχειρησιακά δεδομένα από τις πρόσφατες καταστροφές σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο

Λέκκας Ευθύμης

11 Φεβρουαρίου 2019

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:47:25 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 103
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Λέκκας Ευθύμης

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
11/02/2019

Διάρκεια
00:47:25

Εκδήλωση
Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Περιστερίου

Χώρος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

Διοργάνωση
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

Κατηγορία
Γεωλογία

Ετικέτες
καταστροφή, φυσικές καταστροφές, περιβαλλοντική καταστροφή, φυσικά φαινόμενα

Η ομιλία του Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου Περιστερίου, το οποίο συνεχίζει την πορεία του στο δρόμο της "δια βίου μάθησης" για 9η χρονιά. Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου.

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε για τα "Νέα επιστημονικά - τεχνικά και επιχειρησιακά δεδομένα από τις πρόσφατες καταστροφές σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο".

Λέκκας Ευθύμης Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, ΕΚΠΑ

Ο Ευθύμης Λέκκας είναι Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ακαδημαϊκό του έργο περιλαμβάνει τη διδασκαλία μαθημάτων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, σε 7 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τη συγγραφή 12 επιστημονικών συγγραμμάτων, περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια, την επιστημονική ευθύνη σε περισσότερα από 300 ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα καθώς και εκατοντάδες ομιλίες και διαλέξεις ως προσκεκλημένος ομιλητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» και έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας.

Είναι Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας από το 2014, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Πρόγνωσης Σεισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής Παρακολούθησης του Ηφαιστείου Σαντορίνης. Επίσης το 2015 διατέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στην Τρίτη Παγκόσμια Διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για τη Μείωση του Κινδύνου Καταστροφών στο Sendai της Ιαπωνίας.

Έχει ηγηθεί ερευνητικών και επιχειρησιακών αποστολών αντιμετώπισης καταστροφών σε περισσότερα από 60 συμβάντα στην Ελλάδα (Καλαμάτα, Κυλλήνη, Μήλος, Πύργος, Γρεβενά, Αίγιο, Κόρινθος, Αθήνα, Λευκάδα, Κύθηρα, Δυτική Πελοπόννησος, Ανδραβίδα, Οιχαλιά, Καλλίδρομο, Ιστιαία, Ρόδος, Κεφαλονιά, Νεάπολη, Ιωάννινα, Αμύνταιο, Λέσβος, Χίος, Ζάκυνθος, Μάνδρα Αττικής, Ανατολική Αττική) και στο εξωτερικό (San Jose, (Κεντρική Αμερική), Kobe (Ιαπωνία), Dinar (Τουρκία), Umbria (Ιταλία), Adana, (Τουρκία), Chi-Chi (Ταϊβάν), Izmit και Duzce (Τουρκία), Gujarat (Ινδία), Apulia (Ιταλία) Bingol (Τουρκία), Boumerdes-Zemmouri (Αλγερία), στις χώρες του Ινδικού Ωκεανού (Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Ινδία, Σρι Λάνκα), στο Kashmir (Πακιστάν), στο Sichuan (Κίνα), στην Aquila, (Ιταλία), στο Port au Prince (Αϊτή), στο Christchurch (Νέα Ζηλανδία), στο Tohoku (Ιαπωνία), στο Van (Τουρκία), στην Emilia Romagna (Ιταλία), στο Kathmandu (Νεπάλ), στο Amatrice (Ιταλία), στη Νότια Ιταλία, στην Ischia (Ιταλία), στο Mexico City (Μεξικό), στο Hualien (Ταϊβάν), στο Hilauea (Χαβάη) και στο Cusco (Περού).

Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και είναι εκδότης του επιστημονικού περιοδικού Newsletter of Environmental, Disaster, and Crisis Management Strategies.

Ιστότοπος του Ευθύμη Λέκκα

Σχετικές ομιλίες