Judah Tim
Γλώσσα
Ελληνική, Αγγλική
Ημερομηνία
22/10/2016
Διάρκεια
13:11
Εκδήλωση
5ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης "Ο κόσμος το 2017 και πέρα: Σε αναζήτηση σταθερότητας"
Χώρος
Κινηματοθέατρο Ολύμπιον
Διοργάνωση
Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS)
Δίκτυο Ναυαρίνο
CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield
ACT - American College of Thessaloniki
Κατηγορία
Διεθνείς Σχέσεις
Ετικέτες
ανθρώπινες ροές, Ευρώπη, Brexit, Grexit, Τουρκία, Συρία, Ελλάδα, αμερικανικές προεδρικές εκλογές, Ουκρανία, πόλεμος
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Δίκτυο Ναυαρίνο, με την υποστήριξη του CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield και του ACT-American College of Thessaloniki, διοργάνωσε το 5ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης/ 5th Thessaloniki International Symposium in World Affairs, στις 22 Οκτωβρίου 2016 στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
Το Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2012 στο πλαίσιο των εορτασμών της εκατονταετηρίδας από την απελευθέρωση της πόλης και έκτοτε έχει καταστεί ένας σημαντικός θεσμός με μεγάλη απήχηση ιδιαίτερα στο νεανικό κοινό της πόλης. Το Συμπόσιο αποτελεί μια διεθνή συνάντηση κύρους και μια πλατφόρμα διαλόγου για τις κρίσιμες παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής μας. Η φετινή διοργάνωση είχε θέμα: «Ο κόσμος το 2017 και πέρα: Σε αναζήτηση σταθερότητας».
Ποιος θα πρέπει να είναι ο τρόπος διαχείρισης των ανθρώπινων ροών στην εποχή της παγκοσμιοποίησης; Πού βαδίζει η Ευρώπη μετά το Brexit και πόσο έχει απομακρυνθεί το Grexit; Μπορεί τελικά να διασωθεί το ευρωπαϊκό εγχείρημα; Πώς επηρεάζει το πραξικόπημα στην Τουρκία και ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία την ασφάλεια της Ελλάδας και της γειτονιάς της; Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου σηματοδοτούν το τέλος της πολιτικής όπως την ξέρουμε; Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι ομιλητές του Συμποσίου.
Ο Tim Judah είναι ρεπόρτερ και πολιτικός αναλυτής του περιοδικού The Economist. Έχει εκδόσει μια σειρά βιβλίων που εστιάζονται στο Κόσοβο και τη Σερβία. Κάλυψε τα πολεμικά γεγονότα στα Βαλκάνια μέσα από τις ανταποκρίσεις του στα περιοδικά The Times και The Economist. Έχει εργαστεί στις περιοδικές εκδόσεις The Observer, The Sunday Telegraph και The Guardian Weekend magazine ως ανταποκριτής σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στο El Salvador, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Ουγκάντα και τη Βόρεια Κορέα. Το 2015 εξέδωσε το βιβλίο του In Wartime: Stories from Ukraine.