Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε από πατέρα καραβομάγειρα και η πορεία του είχε ήδη προδιαγραφεί από δεκαπέντε χρονών όταν άρχισε να τον συνοδεύει σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτοντας από κοντά έναν μεγάλο πλούτο από εθνικές κουζίνες.
Το 1987 πραγματοποίησε το όνειρό του ανοίγοντας το «Βαρούλκο» στον Πειραιά, όπου έβαλε για πρώτη φορά τη θαλασσινή κουζίνα σε εστιατόριο υψηλής μαγειρικής και γνώρισε στο κοινό ταπεινά ψάρια, δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο. Πολλές συνταγές του γνώρισαν τέτοια επιτυχία ώστε αναγνωρίζονται πλέον ως κλασικές.
Πολυβραβευμένος σεφ και κάτοχος ενός αστεριού Michelin για το Varoulko seaside που του απονεμήθηκε το 2002 και το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα έχει βρεθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα ως πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας, έχει μαγειρέψει για πολλές εξέχουσες προσωπικότητες κι εκδηλώσεις, ενώ σήμερα μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα πιάτα του στο «Varoulko Seaside» στο Μικρολίμανο. Πιάτα που τα συνθέτει με υλικά τη δημιουργικότητά του,την παθιασμένη αναζήτησή του για εξαιρετικές πρώτες ύλες, πάντα με στόχο την ανάδειξη και προβολή της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.