Τσακίρης Θεόδωρος
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
03/07/2012
Διάρκεια
25:36
Εκδήλωση
The Black Sea region as an influential crossroad between East and West: A path towards extroversion
Χώρος
Ξενοδοχείο TITANIA
Διοργάνωση
Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ)
Κατηγορία
Διεθνείς Σχέσεις
Ετικέτες
ενέργεια, Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειος
Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου διοργάνωσε επιτυχώς το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Μαύρη Θάλασσα με θέμα “The Black Sea region as an influential crossroad between East and West: A path towards extroversion, στην Αθήνα, στις 2-4 Ιουλίου 2012. 15 νέοι επαγγελματίες από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ συμμετείχαν σε ένα εντατικό 3ήμερο σεμινάριο, στο πλαίσιο του οποίου 22 αναγνωρισμένοι διεθνείς ειδικοί ανέλυσαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που συνθέτουν το πλαίσιο εντός του οποίου έχουν προωθηθεί πλήθος σχημάτων συνεργασίας και συνεργιών.
Ο Θεόδωρος Τσακίρης είναι Διδάκτωρ Στρατηγικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου όπου φοίτησε με υποτροφία της Ε.Ε. Κατέχει επίσης Μ.A. in Security Studies από το Πανεπιστήμιο Georgetown, όπου και φοίτησε ως υπότροφος των ιδρυμάτων Fulbright Βουδούρη και Γεροντέλη. Εργάζεται ως συντάκτης του περιοδικού Middle East Economic Survey για θέματα Ιράν & Κασπίας και ως Συντονιστής Ερευνών του Ι.Ε.Ν.Ε. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 είναι επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Πολιτικής του Ε.Κ.Ε.Μ.
Το πρώτο εξάμηνο του 2010 συνεργάστηκε με το γραφείο του Υφυπουργού Ενέργειας ως ειδικός επιστημονικός σύμβουλος σε θέματα διεθνών αγωγών πετρελαίου & φυσικού αερίου. Την περίοδο 2008-2009 υπηρέτησε ως Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού στην Ειδική Γραμματεία Διεθνούς Ενεργειακής Πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης. Έχει επίσης εργαστεί από το 1998 και μετά με την ιδιότητα του Ερευνητή στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και στο Ε.Κ.Ε.Μ. Έχει συγγράψει 3 μονογραφίες και περίπου 30 άρθρα, μελέτες και κεφάλαια συλλογικών τόμων που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ρωσικά.