Vergely Bertrand
Belafonte Gina
Μορδεχάι Άννα
Sandig Margit
Δανέλλη-Μυλωνά Βασιλική
Πατσιάς Άγγελος
Πούλιας Ηλίας
Μητσοτάκη Αλεξάνδρα
Sandig Jochen
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
25/03/2018
Διάρκεια
112:56
Εκδήλωση
World Human Forum. Από το όραμα στη δράση
Χώρος
Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
Διοργάνωση
World Human Forum
Κατηγορία
Κοινωνία των Πολιτών
Ετικέτες
World Human Forum
Το Παγκόσμιο Φόρουμ για τον Άνθρωπο – World Human Forum αποτελεί μία παγκόσμια κίνηση πολιτών που ξεκίνησε το 2015. Η ενεργοποίηση ενός αυξανόμενου αριθμού δημιουργικών ανθρώπων, αποφασισμένων να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση ενός νέου οικονομικού, παραγωγικού και τελικά πολιτισμικού παραδείγματος, είναι ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο της εποχής μας.
Στόχος του World Human Forum είναι να αποτελέσει τον καταλύτη που θα ενισχύσει αυτούς τους «σπόρους αλλαγής» από ανθρώπους δημιουργούς σε διάφορους τομείς (τεχνολογία, εκπαίδευση, τέχνη, οικονομία, φιλοσοφία, προσωπική ανάπτυξη κλπ). Πέρα από ένα ετήσιο γεγονός, πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία που αποτελείται από πολλές δράσεις (συναντήσεις, παραστάσεις, διαλέξεις, συνέδρια, επισκέψεις, εκπαιδευτικές εκστρατείες κ.λπ.) Δράσεις που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και τις ίδιες μεθόδους και που υπηρετούν τον ίδιο σκοπό: Να μετατρέψουν ατομικές πρωτοβουλίες σε βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες με τη σειρά τους θα συμβάλλουν σε δημόσιες πολιτικές πρακτικές προσαρμοσμένες στις νέες προκλήσεις και τελικά στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
Η 2η συνάντηση του World Human Forum πραγματοποιήθηκε 23-25 Μαρτίου 2018 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών με συμμετέχοντες από διάφορα μέρη του κόσμου και είχε τίτλο "Από το Όραμα στην Πράξη - From Vision to Action”.
Ο Bertrand Vergely γεννήθηκε το 1953. Είναι καθηγήτης φιλοσοφίας και ηθικής θεολογίας. Έχει γράψει μεγάλο αριθμό εισαγωγικών βιβλίων στην φιλοσοφία στη σειρά « Les Essentiels » (éditions Milan) και μία σειρά από μελέτες, στις οποίες ασχολείται με υπαρξιακά θέματα όπως η ταλαιπωρία, ο θάνατος, η πίστη ή η ευτυχία.
Η Gina Belafonte γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη. Έχει περάσει όλη της την ζωή στον χώρο της ψυχαγωγίας και του ακτιβισμού όπου και κινείται επαγγελματικά σήμερα. Ως το μικρότερο παιδί της Julie και του Harry Belafonte, οι οποίοι έκαναν πολύ σημαντικό και προοδευτικό έργο στο χώρο αυτό, η δική της ενασχόληση στον τομέα αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ήταν η βασική παραγωγός της διεθνούς φήμης ταινίας ντοκιμαντέρ SING YOUR SONG, που είχε σαν θέμα την εκπληκτική ζωή και κληρονομιά του Harry Belafonte και που επελέγη ως η εναρκτήρια ταινία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 2011.
Ζει στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, και εργάζεται με διάφορους καλλιτέχνες, ακτιβιστές και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο για να προωθήσει και να ενεργοποιήσει την πολιτιστική και πολιτική συμμετοχή στα κοινά των πολιτών του 21ου αιώνα.
Είναι Συνδιευθύντρια της οργάνωσης για την κοινωνική δικαιοσύνη Sankofa, που ίδρυσε ο Harry Belafonte.
Η Άννα Μορδεχάι, εμπνεύστρια της Αστικής Φάρμας το "Περιβόλι της Βάρης", προέρχεται από το χώρο της μόδας αφού για χρόνια δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στο συγκεκριμένο κλάδο. Συμπτωματικά και, κυρίως, βιωματικά άρχισε να ερευνά το πως θα μπορούσε η καθημερινότητά της να έχει περισσότερη «φύση» και λιγότερη «πόλη» και ανακάλυψε την Περμακουλτούρα.
Η Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά έχει σπουδάσει Οικονομικά, και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και σε θέματα Yπηρεσιών Δικτύων Νέας Τεχνολογίας και Εφαρμογών Τηλεματικής. Εργαζόταν στον ΟΤΕ από το 1979. Ως Διευθύντρια του ‘Έργου Ανάπτυξης-Αξιοποίησης ISDN στον ΟΤΕ, ανέλαβε το συντονισμό των Υπηρεσιών του για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της επέκτασης του πανελλαδικά και είχε σημαντική συμβολή στη στρατηγική επέκτασης του Οργανισμού και των ευρυζωνικών δικτύων. Διετέλεσε Προϊσταμένη Υπηρεσιών & Προϊόντων Προστιθέμενης Αξίας και Διευθύντρια του Έργου Εφαρμογών Τηλεματικής & Νέων Υπηρεσιών του ΟΤΕ. Το 1995 ως πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού IMIMG, ηγήθηκε των ομολόγων της από 32 Τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς σε 28 χώρες και είχε ουσιαστική συμβολή στην προώθηση του Ευρωπαϊκού Προτύπου διεθνώς. Από τις 12 Μαΐου 2005 είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» που ιδρύθηκε μετά τον άδικο θάνατο του γιού της Πάνου. Αφιερώθηκε στην ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων για την ενδυνάμωση της Κουλτούρας και Παιδείας Οδικής Ασφάλειας. Έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. (όπως το Βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, 2011, Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από τη Σουηδική Κυβέρνηση για τη συμβολή της στη δημιουργία του ISO 39001 κ.ά.). Εκπροσωπεί το Ινστιτούτο στον ΟΗΕ (ECOSOC) και είναι μέλος στο UN HLP Advisory Board προεδρεύοντος του Jean Todt, προέδρου της FIA και UN SG Special Envoy for Road Safety.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 1985 και μεγάλωσε στην πόλη της Δράμας, σε μια ήσυχη γειτονιά παρέα μ’ ένα ποδήλατο, λάσπες, μουσική και καλούς φίλους. Ο μπαμπάς του ήταν ο μεγαλύτερος του δάσκαλος. Ό,τι του δίδαξε, του το δίδαξε με σιωπή. Από μικρός έβλεπε ανθρώπους να τον συναντούν στο δρόμο και να τον κοιτούν με αγάπη. Όταν πλέον καταλάβαινε, έμαθε πως όλοι αυτοί, ήταν μαθητές του. Ίσως κάπου εκεί να γεννήθηκε η ορμή να ακολουθήσω τα βήματα αρκετών προγόνων του και να γίνει και αυτός δάσκαλος. Ακόμα το προσπαθεί…
Το έργο του έγινε γνωστό χάρη στους ανθρώπους του Αμαρίου. Συναδέλφους, γονείς και χωριανούς και φυσικά τα παιδιά, όπου όλοι μαζί δημιούργησαν στο Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά, μια κοινότητα μάθησης ή οποία αναγνωρίστηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Το 2015 έκανε αυτό που έλεγε στους μαθητές του. Να ακολουθούν τα όνειρά τους. Έφυγε από τον Φουρφουρά και τη δημόσια εκπαίδευση, για να δημιουργήσουν με τη Βέτα Γεωργιάδου και τον Γιάννη Σωτηράκο ένα νέο δημοτικό Σχολείο στη Θεσσαλονίκη που θα αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε το σχολείο και την εκπαίδευση.
Το Big Bang School.
Σήμερα ζει στην Καστοριά με τη γυναίκα του και τα δυο του κορίτσια, ζώντας την πολύτιμη οικογένεια και δουλεύοντας παράλληλα το όνειρο που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη.
H Αλεξάνδρα Μητσοτάκη φοίτησε στη Γερμανική Σχολή, όπου απέκτησε το γερμανικό Αbitur και συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, όπου απέκτησε το πτυχίο της. Στη συνέχεια, απέκτησε πτυχίο στα Νομικά από το Πανεπιστήμιο Paris V και ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο αναπτυξιακό δίκαιο στο ίδιο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που εδρεύει στο Παρίσι, πρώτα στην διεύθυνση Εκπαίδευσης και κατόπιν στο Κέντρο Ανάπτυξης του οργανισμού, όπου ειδικεύτηκε περαιτέρω σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Tο 1998 ίδρυσε την ActionAid Ελλάς στην οποία ήταν πρόεδρος του ΔΣ από το 2007 έως το 2017.
Από το 2009, είναι πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, προωθώντας τον ελληνικό πολιτισμό στο γαλλόφωνο κοινό. Βλέποντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το 2015 συνιδρύει και είναι πρόεδρος της ΑFI-Action Finance Initiative, της πρώτης οργάνωσης για μικροδάνεια στην Ελλάδα. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, σεμινάριο στην Πολιτική Οικονομία και Ανάπτυξη.
Είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος του World Human Forum, μιας κίνησης πολιτών από όλο τον κόσμο που στόχο έχει να αποτελέσει τον καταλύτη που θα ενισχύσει την ενεργοποίηση ενός αυξανόμενου αριθμού δημιουργικών ανθρώπων, αποφασισμένων να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία. Είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος του "Συγκλίσεις - Convergences Greece Forum".