Lebow Richard Ned
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
31/03/2015
Διάρκεια
22:45
Εκδήλωση
Τελετή αναγόρευσης Επίτιμου Διδάκτορα του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου
Χώρος
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Διοργάνωση
Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών - Σχολή Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού - Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Κατηγορία
Διεθνείς Σχέσεις
Ετικέτες
αρχαία ελληνική σκέψη, θεωρίες διεθνών σχέσεων, Διεθνείς Σχέσεις
H τελετή αναγόρευσης του κ. Richard Ned Lebow, Καθηγητή του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών της Σχολής Διεθνών Σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αίθουσα Τελετών "Αριστοτέλης".
Στο πλαίσιο της τελετής επιτιμοποίσησής του ο Richard Ned Lebow έδωσε διάλεξη με θέμα: «Ancient Greek Thought and Contemporary International Relations Theory». Ο Richard Ned Lebow είναι Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Θεωρίας στο King's College London, Bye-Fellow στο Κολλέγιο Pembroke του Πανεπιστημίου του Cambridge και Ομότιμος Καθηγητής (James O. Freedman Presidential Professor Emeritus) του Πανεπιστημίου Dartmouth των ΗΠΑ. Σημαντικό μέρος του έργου και της διακριτής συμβολής του εδράζονται στη συστηματική διασύνδεση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας με το σύγχρονο κεκτημένο της Διεθνούς Πολιτικής Θεωρίας – διασύνδεση στην οποία επικεντώνεται και η παρούσα ομιλία του.
Ο Richard Ned Lebow είναι Ομότιμος Καθηγητής (James O. Freedman Presidential Professor Emeritus) του Πανεπιστημίου Dartmouth των ΗΠΑ, Καθηγητής στο King's College London και Bye-Fellow στο Κολλέγιο Pembroke του Πανεπιστημίου του Cambridge. Πρόκειται για έναν εξέχοντα διανοούμενο που έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 βιβλία και 200 άρθρα κατά τη διάρκεια μιας διακεκριμένης καριέρας που εκτείνεται σε περίπου 6 δεκαετίες διεθνώς αναγνωρισμένης συνεισφοράς στο πεδίο της Διεθνούς Πολιτικής Θεωρίας. Σημαντικό μέρος του έργου και της διακριτής συμβολής του εδράζονται στη συστηματική διασύνδεση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας με το σύγχρονο κεκτημένο της Διεθνούς Πολιτικής Θεωρίας.