Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Βιομηχανικά μνημεία ως πολυχώροι πολιτισμού. Η περίπτωση της "ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ"

Μπιτζάνης Κωνσταντίνος

31 Μαΐου 2013

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 16:08 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1437
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Η ομιλία αυτή έγινε στο πλαίσιο της  διημερίδας "Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών σε Περίοδο Κρίσης" που διοργάνωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για την Πολιτιστική Διαχείριση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η σύνοψη της ομιλίας, όπως δημοσιεύθηκε στο Πρόγραμμα της Διημερίδας:


Στη Δυτική Ευρώπη δημιουργούνται όλο και περισσότεροι πολυχώροι πολιτισμού σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις που σταματούν τη λειτουργία τους. Ορυχεία, καπνεργοστάσια, κεραμοποιεία, εργοστάσια μπύρας αλλά και εργοστάσια φωταερίου ξαναζωντανεύουν μέσα από καινούριες χρήσεις και λειτουργίες. Με τον τρόπο αυτό οι πόλεις διατηρούν σημαντικά βιομηχανικά μνημεία, χωρίς το δυσβάσταχτο πια κόστος συντήρησής τους και παράλληλα η

Βιομηχανική αισθητική των χώρων αυτών συμβάλει στην επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που προσφέρονται στους κατοίκους της πόλης. Με το παράδειγμα της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ θα επιχειρηθεί να φανούν οι δυνατότητες και τα προβλήματα των χώρων αυτών.

Μπιτζάνης Κωνσταντίνος Διευθύνων Σύμβουλος «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων ΑΕ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανικός Παραγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη. Εργάστηκε μέχρι το 2004 σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων Βιομηχανικών Επιχειρήσεων. Από το 2009 ως το 2011 διηύθυνε το Βιομηχανικό Μουσείο της Ερμούπολης και από το 2011 είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων Α.Ε. . Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες πάνω σε θέματα οικονομίας, Βιομηχανικής πολιτικής και πολιτισμού.

Σχετικές ομιλίες