Γερονικολού Στέλλα
Γλώσσα
Αγγλλική
Ημερομηνία
14/09/2018
Διάρκεια
00:24:27
Εκδήλωση
1st International Symposium “ELECTROMAGNETIC FIELDS (EMFs) and HEALTH 2018”
Χώρος
Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών
Διοργάνωση
Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ)
Α΄ Παιδιατρική Κλινική – Ιατρική- Σχολή – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας
Ελληνικό Κολλέγιο Παιδιάτρων
Κατηγορία
Υγεία / Ποιότητα ζωής
Ετικέτες
ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, υγεία, επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, ηλεκτρομαγνητική συχνότητα
Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία συνυπάρχει με το σύμπαν από την δημιουργία του. Όλοι οι έμβιοι οργανισμοί εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ΗΜΠ των οποίων τα επίπεδα προοδευτικά αυξάνουν ανάλογα με την τεχνολογική αναβάθμιση. Τα ΗΜΠ όλων των συχνοτήτων αποτελούν, τον πλέον αυξανόμενο παράγοντα περιβαλλοντικής επιρροής στην υγεία, που χρήζει ερευνητικής προσοχής. Το 1ο Διεθνές Συμπόσιο «EMF & Health”, συνδιοργανώθηκε από την Α΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «η Αγία Σοφία», το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Υγείας Μητέρας Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και τα Κολλέγια Παιδιάτρων. Η θεματολογία του Συμποσίου καλύπτει όλο το φάσμα ηλεκρομαγνητικών συχνοτήτων, που παράγονται από φυσικές και ανθρωπογενείς πηγές.
Η Στέλλα Γερονικολού είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Επιστημονική Συνεργάτις της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «η Αγία Σοφία» και του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Υγείας Μητέρας Παιδιού και Ιατρικής Ακριβείας.
Επιδημιολόγος χρονίων νόσων, Ειδική στην Δημόσια και Περιβαλλοντική Υγεία και στην Υγιεινή και Ασφάλεια τροφίμων (HACCP, Royal Institute of Public Health, London UK), την Ιστορία της Ιατρικής, με δουλειά στην βιοεμπέδηση, τον ηλεκρομαγνητισμό, το μεταβολισμό και το στρες.
Υπήρξε από τους πρώτους Έλληνες υπότροφους της ΕΟΚ στο εξωτερικό (Ιταλία).
Ερευνητική εμπειρία πλέον των 15 ετών, με στόχευση την συσχέτιση περιβαλλοντικών και κλινικών παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία ή/και την ομοιόσταση του οργανισμού, τη νοσηρότητα ή θνητότητα κυρίως χρονίων νοσημάτων: Η συγγραφική δραστηριότητα περιλαμβάνει κεφάλαια σε Διεθνείς Επιστημονικές εκδόσεις βιβλίων, βιβλία, δημοσιευμένα άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά με κριτές, πολλές προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις σε Εθνικά και Διεθνή Συνέδρια, είναι κριτής σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά, Εditor σε ένα (FBS). Είναι μέλος Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής σε Διεθνή Συνέδρια και Εθνικούς Διαγωνισμούς.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή (2009-2016)
PhD
Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιατρική Σχολή/Βιολογικό (2002-2005)
ΜΔΕ στην Βιοιατρική
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (1986-1991)
BSc Επιστήμες Υγείας, Τμήμα Δημ Υγιεινής
Είναι μέλος σε ακαδημαϊκές και επαγγελματικές ενώσεις.
ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ
Έχει προτείνει, ένα σύνδρομο, μια νέα στατιστική μέθοδο για μικρά δείγματα, μια θεραπευτική μέθοδο για τον καρδιακό καρκίνο.
Έχει ανακαλύψει 4 νέους μοριακούς μηχανισμούς για χρόνια νοσήματα, ένα χρονομοίωμα θνησιμότητας με ηλιακή δραστηριότητα.
Έχει σχεδιάσει το Phubmit ένα διαγνωστικό και «θεραπευτικό» εργαλείο για την εξάρτηση-νόσο Phubbing.
Έχει σχεδιάσει παιχνίδια και γράψει βιβλία και θεατρικό έργο με σκοπό την Εκπαίδευση παιδιών και την πρόληψη τροφιμογενών και υδατογενών λοιμώξεων και αλλεργιών.