Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Controlled Source Electromagnetics in hydrocarbon exploration: challenges and research opportunities

Βαρδούλιας Γιώργος

4 Ιουλίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 28:05 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 770
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Βαρδούλιας Γιώργος

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
04/07/2014

Διάρκεια
28:05

Εκδήλωση
2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Φυσικές επιστήμες

Ετικέτες
ενέργεια, υδρογονάνθρακες

Οι υδρογονανθράκες πρωταγωνίστησαν την τελευταία μέρα του Ελληνικού Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα σχετικά με τις έρευνες εξόρυξης υδρογονανθράκων άνοιξε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του 2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Ένα θέμα που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και πάλι ψηλά στην επικαιρότητα, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση των 20 θαλασσίων οικοπέδων στο Λιβυκό και Ιόνιο Πέλαγος.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη  ευκαιριών για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με τις έρευνες για εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται οι συνεργασίες ερευνητών του «Δημόκριτου» με εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού πάνω σε θέματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, έχει η παρουσίαση της έρευνας για υδρογονάνθρακες με χρήση ηλεκτρομαγνητικών μεθόδων καθώς και η παρουσίαση του Νορβηγικού μοντέλου εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων από τον Τεχνικό Διευθυντή της Atlantic Petroleum Norge, Αριστοφάνη Στεφάτο.

Βαρδούλιας Γιώργος Επιστημονικός Συνεργάτης, Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων IIT, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ο Δρ Γιώργος Βαρδούλιας κατέχει Δίπλωμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ελλάδα (1997) και Ph.D. πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, Σκωτία (2000). Έχει εργαστεί ως Μηχανικός Συστημάτων για την Motorola, Semiconductor Product Sector Ltd. U.K., ως Λέκτορας στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ως Ανώτερος Γεωφυσικός Ηλεκτρομαγνητισμού στην Rocksource ASA στη Νορβηγία, όπου επεξεργάστηκε ένα μεγάλο αριθμό δεδομένων CSEM με προέλευση τη Θάλασσα του Barents και τον Κόλπο του Μεξικού.

Σχετικές ομιλίες