Μητσοτάκη Αλεξάνδρα
Roussel Frédéric
Μητροπολίτης Γαλλίας κ.κ. Εμμανουήλ
Μπένος Σταύρος
Belafonte Gina
Mullan Don
Schellnhuber Hans Joachim
Yunus Muhammad
Γλώσσα
Ελληνική, Αγγλική
Ημερομηνία
01/04/2019
Διάρκεια
01:35:24
Εκδήλωση
Convergences Greece Forum -Συγκλίσεις
Χώρος
Θέατρο Ολύμπια
Διοργάνωση
Convergences Forum
World Human Forum
UN Sustainable Network Solution Network Greece
Κατηγορία
Κοινωνικά θέματα, Περιβάλλον
Ετικέτες
Convergences Forum, Convergences Greece Forum, Συγκλίσεις, βιώσιμη ανάπτυξη, 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους
Το BLOD βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει την εναρκτήρια εκδήλωση του Convergences Greece Forum / Συγκλίσεις που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την 1η Απριλίου στo Θέατρο Ολύμπια. Ακολουθεί η περιγραφή του Convergences Greece Forum / Συγκλίσεις, όπως δημοσιεύθηκε στο site των διοργανωτών.
Ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Convergences Forum, το πλέον διαδραστικό και πρωτότυπο forum, που φέρνει κοντά τους αντίθετους κόσμους για καλό σκοπό! Το Convergences Greece Forum / Συγκλίσεις πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 1 & 2 Απριλίου στo ιστορικό Θέατρο Ολύμπια και στο The Hub Events, εστιάζοντας στον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών Ν.11 Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, για να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές της χώρας μας, αλλά και να δημιουργήσει γόνιμο έδαφος για «Συγκλίσεις», ώστε να κατακτήσουμε τον απόλυτο στόχο: μία Ελλάδα με Μηδέν Αποκλεισμό, Μηδέν Αποτύπωμα Άνθρακα, Μηδέν Φτώχεια!
To Convergences Greece Forum τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Συνδιοργανώνεται από το διεθνές Convergences Forum και το World Human Forum σε συνεργασία με το UN Sustainable Network Solution Network Greece.
Συνέργειες για έναν βιώσιμο κόσμο!
Οργανώσεις, οργανισμοί, εταιρείες, ιδιωτικοί & δημόσιοι φορείς, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., ακαδημαϊκοί , φοιτητές, πολίτες συναντιούνται στον ίδιο χώρο, συμμετέχουν σε έναν ανοικτό διάλογο και αναζητούν από κοινού λύσεις στα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
Όλοι, για πρώτη φορά, γύρω από ένα τραπέζι!
Αν για παράδειγμα το θέμα της συνεδρίας είναι η μόλυνση από το πλαστικό, στο ίδιο panel βρίσκονται από εκπρόσωποι των εταιρειών που παράγουν και χρησιμοποιούν το πλαστικό, μέχρι περιβαλλοντολόγοι, ακτιβιστές και άνθρωποι που έχουν βρει πρακτικές λύσεις για την αντικατάσταση ή την επαναχρησιμοποίησή του!
Στόχος; Η σύγκλιση των απόψεων στα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα!
CONVERGENCES WORLD FORUM
Με έδρα την Γαλλία, το Convergences Forum εδώ και 10 χρόνια, αποτελεί την κύρια πλατφόρμα προβληματισμού, κινητοποίησης και ευρέσεως λύσεων πάνω στα σημαντικότερα θέματα του πλανήτη, με 240 Οργανισμούς-Εταίρους και περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο! Το Forum τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron.
• 5000 συμμετέχοντες κάθε χρόνο
• 660 συνεδρίες σε Γαλλία και 4 άλλες χώρες
• 3040 ομιλητές από όλους τους τομείς
Οι Στόχοι & ο Στόχος!
Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν θέσει 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που αποσκοπούν στην προστασία του πλανήτη και στην ευημερία όλων μέχρι το 2030.
Το Convergences Greece Forum επικεντρώθηκε στον στόχο 11 Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τη σημασία του στόχου 17 Συνεργασίες για τους στόχους.
Ο απόλυτος Στόχος είναι ένας κόσμος γεμάτος μηδενικά!
To Convergences Greece με μία ματιά!
Ίσως το πιο φρέσκο και διαδραστικό forum που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Το forum που δεν ανακυκλώνει τα προβλήματα, αλλά προτείνει βιώσιμες λύσεις.
Το forum που φέρνει κοντά τους αντίθετους κόσμους για καλό σκοπό!
Το forum που δεν απευθύνεται μόνο στους ειδικούς, αλλά κυρίως σε όλους, όσοι θέλουν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο.
H Αλεξάνδρα Μητσοτάκη φοίτησε στη Γερμανική Σχολή, όπου απέκτησε το γερμανικό Αbitur και συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, όπου απέκτησε το πτυχίο της. Στη συνέχεια, απέκτησε πτυχίο στα Νομικά από το Πανεπιστήμιο Paris V και ειδικεύτηκε σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο αναπτυξιακό δίκαιο στο ίδιο πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που εδρεύει στο Παρίσι, πρώτα στην διεύθυνση Εκπαίδευσης και κατόπιν στο Κέντρο Ανάπτυξης του οργανισμού, όπου ειδικεύτηκε περαιτέρω σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Tο 1998 ίδρυσε την ActionAid Ελλάς στην οποία ήταν πρόεδρος του ΔΣ από το 2007 έως το 2017.
Από το 2009, είναι πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Παρίσι, προωθώντας τον ελληνικό πολιτισμό στο γαλλόφωνο κοινό. Βλέποντας την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, το 2015 συνιδρύει και είναι πρόεδρος της ΑFI-Action Finance Initiative, της πρώτης οργάνωσης για μικροδάνεια στην Ελλάδα. Διδάσκει στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, σεμινάριο στην Πολιτική Οικονομία και Ανάπτυξη.
Είναι συνιδρύτρια και Πρόεδρος του World Human Forum, μιας κίνησης πολιτών από όλο τον κόσμο που στόχο έχει να αποτελέσει τον καταλύτη που θα ενισχύσει την ενεργοποίηση ενός αυξανόμενου αριθμού δημιουργικών ανθρώπων, αποφασισμένων να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία. Είναι Ιδρύτρια και Πρόεδρος του "Συγκλίσεις - Convergences Greece Forum".
O Frédéric Roussel είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Convergences World Forum.
Ο Σταύρος Μπένος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1947 και είναι τοπογράφος-μηχανικός. Υπηρέτησε το δημόσιο βίο της χώρας ως: Δήμαρχος Καλαμάτας (1979-1990), Βουλευτής (Μεσσηνίας 1990-2004, Β΄ Αθήνας 2004-2007), Υφυπουργός Πολιτισμού στην τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη. Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη διαδρομή του στη δημόσια σφαίρα είναι: α) η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 που βραβεύθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας) και από την Europa Nostra (Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης), β) η ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και γ) η ίδρυση και λειτουργία του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».
Η Gina Belafonte γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Υόρκη. Έχει περάσει όλη της την ζωή στον χώρο της ψυχαγωγίας και του ακτιβισμού όπου και κινείται επαγγελματικά σήμερα. Ως το μικρότερο παιδί της Julie και του Harry Belafonte, οι οποίοι έκαναν πολύ σημαντικό και προοδευτικό έργο στο χώρο αυτό, η δική της ενασχόληση στον τομέα αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Ήταν η βασική παραγωγός της διεθνούς φήμης ταινίας ντοκιμαντέρ SING YOUR SONG, που είχε σαν θέμα την εκπληκτική ζωή και κληρονομιά του Harry Belafonte και που επελέγη ως η εναρκτήρια ταινία για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance το 2011.
Ζει στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, και εργάζεται με διάφορους καλλιτέχνες, ακτιβιστές και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο για να προωθήσει και να ενεργοποιήσει την πολιτιστική και πολιτική συμμετοχή στα κοινά των πολιτών του 21ου αιώνα.
Είναι Συνδιευθύντρια της οργάνωσης για την κοινωνική δικαιοσύνη Sankofa, που ίδρυσε ο Harry Belafonte.
Ο Don Mullan γεννήθηκε το 1956 στη Βόρεια Ιρλανδία. Είναι συγγραφέας και παραγωγός ταινιών.
Ο Hans Joachim Schellnhuber είναι Ιδρυτής και Επίτιμος Διευθυντής του Ινστιτούτου Κλιματικών Ερευνών του Πότσνταμ.
Ο Μοχάμεντ Γιουνούς γεννήθηκε στις 28 Ιουνίου 1940 στο Τσιπαγκόνγκ της Βεγγάλης του Μπαγκλαντές. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Ντάκα μεταξύ 1957 και 1961, και έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ των ΗΠΑ. Κατά τη δεκαετία το 1970, ο Γιουνούς ασχολήθηκε με την καταπολέμηση της φτώχειας και της πείνας στη χώρα του. Το 1976, κατά την επίσκεψή του στο χωριό Τζόμπρα, ο Γιουνούς ανακάλυψε πως πολύ μικρά δάνεια μπορούσαν να επιφέρουν σημαντική βελτίωση στη ζωή ενός φτωχού ατόμου. Αυτό τον έκανε να ανοίξει τη Grameen Bank, το 1983, εισάγοντας τις έννοιες της "μικροπίστωσης" και της "μικροχρηματοδότησης". Το 2006 ο Μοχάμεντ Γιουνούς και η τράπεζά του μοιράστηκαν το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, για τη "δημιουργία οικονομικών και κοινωνικών ευκαιριών για τους φτωχούς, και ιδίως για τις γυναίκες, μέσω της χορήγησης μικρών δανείων και εγγυήσεων" (λόγος για τον οποίο ονομάστηκε "ο τραπεζίτης των φτωχών").