Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Current challenges in the Oil and Gas Industry: Joint research efforts between the Petroleum Institute and NCSR "Demokritos"

Κατσιώτης Μάριος

4 Ιουλίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 21:31 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1487
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Κατσιώτης Μάριος

Γλώσσα
Αγγλική

Ημερομηνία
04/07/2014

Διάρκεια
21:31

Εκδήλωση
2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Φυσικές επιστήμες

Ετικέτες
ενέργεια, υδρογονάνθρακες, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"

Οι υδρογονανθράκες πρωταγωνίστησαν την τελευταία μέρα του Ελληνικού Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα σχετικά με τις έρευνες εξόρυξης υδρογονανθράκων άνοιξε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του 2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Ένα θέμα που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται και πάλι ψηλά στην επικαιρότητα, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση των 20 θαλασσίων οικοπέδων στο Λιβυκό και Ιόνιο Πέλαγος.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη  ευκαιριών για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που σχετίζονται με τις έρευνες για εξόρυξη και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάζονται οι συνεργασίες ερευνητών του «Δημόκριτου» με εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού πάνω σε θέματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επίσης, έχει η παρουσίαση της έρευνας για υδρογονάνθρακες με χρήση ηλεκτρομαγνητικών μεθόδων καθώς και η παρουσίαση του Νορβηγικού μοντέλου εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων από τον Τεχνικό Διευθυντή της Atlantic Petroleum Norge, Αριστοφάνη Στεφάτο.

Κατσιώτης Μάριος Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας, Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ

Ο Μάριος Σ. Κατσιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και είναι Διδάκτωρ Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή πάνω στα φωτοκαταλυτικά αυτοκαθαριζόμενα δομικά υλικά με τιτανία στο διάστημα 2005-2009 στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στo πλαίσιo ερευνητικού προγράμματος ΠΕΝΕΔ της Γ.Γ.Ε.Τ..

Κατά τη διάρκεια της διατριβής του συνεργάστηκε με το Εργαστήριο Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού του Ινστιτούτου Επιστήμης Υλικών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» για την μελέτη των ιδιοτήτων των πορωδών υλικών, με το Εργαστήριο Φωτοξειδοαναγωγικών Μετατροπών και Αποθήκευσης της Ηλιακής Ενέργειας του Ινστιτούτου Φυσικοχημείας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» για τη μελέτη των φωτοκαταλυτικών ιδιοτήτων των υλικών με τιτανία και με το Ελληνικό Κέντρο Ερευνών Τσιμέντου.

Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός διεθνούς ακαδημαϊκού δικτύου με εταίρους από την Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κορέα και τις ΗΠΑ. Από το Μάιο του 2016, κατέχει τη θέση του Διευθυντή Έρευνας & Καινοτομίας στα Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ. Τα κύρια καθήκοντά του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων κατασκευαστικών υλικών και την προσπάθεια βελτίωσης του αποτυπώματος άνθρακα του τσιμέντου.

Σχετικές ομιλίες