Δεκατρή Ιωάννα
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
12/03/2016
Διάρκεια
11:46
Εκδήλωση
Η Παιδεία και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στον 21ο αιώνα: το Μέλλον της Ευρώπης
Χώρος
Ξενοδοχείο TITANIA
Διοργάνωση
Association Europeènne des Enseignants (Α.Ε.D.E.)
Κατηγορία
Εκπαίδευση
Ετικέτες
ευρωπαϊκή ενοποίηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρώπη, παιδεία, ευρωπαϊκός πολιτισμός, 21ος αιώνας, Δημοκρατία, ανθρωπιστικές αξίες, μουσεία, μνημεία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών / Association Europeènne des Enseignants (Α.Ε.D.E.) ιδρύθηκε το 1956 στις Βρυξέλλες από εκπροσώπους των Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων :
Βασικός σκοπός της ίδρυσής της ήταν ο συντονισμός των εκπαιδευτικών φορέων όλων των βαθμίδων προς ενίσχυση και επίτευξη του οράματος της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης.
Το 2016, εξήντα χρόνια μετά, η Ευρωπαϊκή Ένωση αριθμεί 28 κράτη – μέλη αντιμετωπίζοντας παράλληλα πλήθος απρόσμενων προβλημάτων, που απειλούν την ίδια την ύπαρξή της.
H A.E.D.E. όμως ενισχύεται διαρκώς με νέα μέλη από τις νέες χώρες – μέλη της Ε.Ε. και δεν εγκαταλείπει τον σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκε. Έτσι το Διεθνές της Συμβούλιο έλαβε την ομόφωνη απόφαση, το Επετειακό Συνέδριο να διεξαχθεί στην Αθήνα, στο λίκνο της Φιλοσοφίας, του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας.
Προς τούτο ανέθεσε στην Αντιπρόεδρό του, κα Λήδα Νταβαρίνου, τη διοργάνωση του Επετειακού Συνεδρίου , το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου 2016, με θέμα:
« Η Παιδεία και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός στον 21ο αιώνα: το Μέλλον της Ευρώπης».
Η Ιωάννα Δεκατρή γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Αποφοίτησε από το 5ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη «Θεωρία και Πράξη της Διδασκαλίας και της Αξιολόγησης» από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι υποψήφια διδάκτορας με αντικείμενο την αξιοποίηση του υλικού πολιτισμού στη Διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, που εκπονείται στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως αρχαιολόγος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Υπουργείο Πολιτισμού, με συμβάσεις έργου. Παράλληλα, εργαζόταν ως εκπαιδευτικός στον ιδιωτικό τομέα. Από το 1999 εργάζεται ως Φιλόλογος στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από το 2012 έως σήμερα είναι υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων στη Γ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας. Γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στη Μουσειακή Εκπαίδευση, τη Διδακτική της Ιστορίας και των Αρχαίων Ελληνικών, τη Δημόσια Αρχαιολογία και Ιστορία, τις Πολιτισμικές Σπουδές, καθώς και στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων. Είναι παντρεμένη με ένα παιδί.