Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Δίνοντας Νόημα στην Ιατρική Ακριβείας με Ιδιότυπα Δεδομένα Μεγάλου Όγκου από την Kαθημερινότητα

Μπαμίδης Παναγιώτης

9 Νοεμβρίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:07:11 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 49
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης με θέμα «Η Ανάπτυξη του Τομέα της Υγείας: Νέες Εφαρμογές, Πολιτικές & Προκλήσεις», πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου είχαν αναλάβει το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας (DigiTHEA Lab) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Η οργάνωση του Συνεδρίου αποσκοπεί στη διεύρυνση της προβληματικής, στην προώθηση του διαλόγου, στην αναζήτηση της συναίνεσης και στην τεκμηρίωση για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις. Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει και να βελτιώσει τη διαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση και κατάρτιση των ανθρώπινου δυναμικού που συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά και να προβάλλει τη γνώση, την εμπειρία, τη τεχνογνωσία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών από τον χώρο της Υγείας σε νέους επιστήμονες και φοιτητές.

Το BLOD βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει την κεντρική ομιλία και τις ομιλίες των ενοτήτων "Μοντέλα Φροντίδας Υγείας" και "Ηλεκτρονική Υγεία, Μεγάλα Δεδομένα και Αναλυτική".

Την εισήγηση του Παναγιώτη Μπαμίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Πληροφορικής στην Ιατρική Εκπαίδευση, διαβάζει ο Θάνος Αναστασίου, μεταδιδακτορικός ερευνητής ΕΜΠ.

Μπαμίδης Παναγιώτης Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής στην Ιατρική Εκπαίδευση, Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής, Α.Π.Θ. - Πρόεδρος, ΕΛΕΒΙΤ

Ο Παναγιώτης  Δ. Μπαμίδης, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πληροφορικής στην Ιατρική Εκπαίδευση στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., μέλος του γραφείου Ιατρικής Εκπαίδευσης της Ιατρικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΕΛΕΒΙΤ). Έχει διεξαγάγει έρευνα στο Weizmann Institute of Science (Ισραήλ), στο Research Centre Juelich (Γερμανία), στο University of Newcastle, University of Sheffield και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Αγγλία), ενώ έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια στην Ελλάδα τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Από το 2014 είναι επισκέπτης ερευνητής στο Dept of Learning, Informatics, Management and Ethics (LIME) του Karolinska Institute της Στοκχόλμης (συνεργασία με Καθ. Nabil Zary). Γεννήθηκε στο Τυχερό Έβρου και από παιδί λάτρευε το ανεξερεύνητο. Πειραματιζόταν στο εργαστήριο του σχολείου και πάντα είχε στο νου του να ακολουθήσει πανεπιστημιακή καριέρα. Σπούδασε Φυσική στο Α.Π.Θ., έκανε το μεταπτυχιακό του στην Ιατρική Φυσική στην Αγγλία και το διδακτορικό του στο Βιομαγνητισμό. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις εφαρμογές της ιατρικής πληροφορικής και της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στο χώρο της φροντίδας της υγείας ηλικιωμένων ατόμων, στην υποστήριξη και εκπαίδευση ατόμων και ομάδων με ειδικές ικανότητες, της εκπαιδευτικής τεχνολογίας και των τεχνολογιών διαδικτύου στην ιατρική εκπαίδευση, στη διαχείριση της  ιατρικής πληροφορίας και στην οργάνωση/διασύνδεση των υπηρεσιών υγείας, στη διασύνδεση ανθρώπου-μηχανής και στη μελέτη του συναισθήματος μέσα από την εφαρμοσμένη νευροεπιστήμη, όπως και στην ανάλυση βιο-σημάτων και ανάπτυξη βιο-αισθητήρων. Έχει την επιστημονική ευθύνη πλέον των 30 ερευνητικών προγραμμάτων, και το συντονισμό πέντε εξ αυτών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχει λάβει μέρος σε διάφορα άλλα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Διετέλεσε πρόεδρος των διεθνών συνεδρίων ΜΕΙ2015, ΜΕΙ2012, SAN2011, MEDICON2010, 6th GASMA/IAA 2010, iSHIMR2005, iSHIMR2001, ενώ έχει διοργανώσει μια σειρά ημερίδων και ειδικών θεματικών τραπεζών στα πλαίσια διεθνών συνεδρίων και προγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 250 εργασίες σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, είναι κριτής σε περισσότερα από 30 περιοδικά, ενώ έχει διατελέσει Guest Editor σε 17 ειδικές εκδόσεις μερικών από αυτά. Είναι τέλος μέλος διαφόρων επιστημονικών επιτροπών, μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εταιρειών Αλτσχάϊμερ και συγγενών διαταραχών, της Ελληνικής Εταιρείας Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Έρευνας, της Διεθνούς Ακαδημίας Αεροδιαστημικής και πρόεδρος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.Το Νοέμβριο του 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας του Α.Π.Θ, για την ερευνητική του δραστηριότητα ως μέλος ΔΕΠ-νέος ερευνητής σε χρηματοδοτούμενα έργα.

Σχετικές ομιλίες