Βεΐζης Απόστολος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
03/02/2017
Διάρκεια
17:23
Εκδήλωση
4ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα της Υγείας"
Χώρος
Ξενοδοχείο Divani Caravel
Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας
Κατηγορία
Υγεία / Ποιότητα ζωής
Ετικέτες
διαχείριση κρίσεων, υγεία, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Ευρωπαϊκή Ένωση, μετανάστευση, Νότια Ευρώπη
Tο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας», διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας. Η επιστημονική αυτή Συνάντηση πραγματοποιήθηκε από 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2017, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Σκοπός τoυ 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας» ήταν η παρουσίαση όλων των δεδομένων και η συζήτηση πάνω σε αυτά που αφορούν τις έκτακτες καταστάσεις στον Τομέα Υγείας και τα υποσυστήματα αυτού κάτω από τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και του περιορισμού διαχείρισης των πόρων. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι ομιλητές ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις σε τομείς όπως η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, η αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας, οι επιπτώσεις στον Τομέα Υγείας από την είσοδο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων (εφαρμογή Συνθήκης Γενεύης) και οι επιπτώσεις χρόνιων και ειδικών νοσημάτων στον πληθυσμό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Το blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις 2 πρωινές στρογγυλές τράπεζες της πρώτης ημέρας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίας "Η διαχείριση του φαινόμενου της μετανάστευσης στις χώρες της Νότιας Ευρώπης - ο διεθνής ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Ο Απόστολος Βεΐζης είναι ιατρός. Από το 2004 εργάζεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα- Ελληνικό Τμήμα.
Πριν εργάστηκε ως Υπεύθυνος Αποστολής και Ιατρικός Συντονιστής στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τους Γιατρούς του Κόσμου σε Αφγανιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσική Ομοσπονδία, Αλβανία, Αίγυπτο, Γεωργία, Τουρκία, Ελλάδα.
Συμμετείχε σε διερευνητικές αποστολές, επείγουσες παρεμβάσεις και αξιολογήσεις σε Κιργιστάν, Μαρόκο, Αρμενία, Λίβανο, Συρία, Ουκρανία, Τουρκμενιστάν, Ζάμπια, Μαλάουι, Ουζμπεκιστάν, Κύπρο, Τατζικιστάν και πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Συμμετείχε και παρουσίασε σε διεθνή και εθνικά συνέδρια και συνέβαλε σε συγγραφή κειμένων και εργασιών.