Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Έφηβοι υπό πίεση και θετική γονεϊκότητα

Κορδούτης Παναγιώτης

18 Νοεμβρίου 2024

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 01:23:04 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 54
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Κορδούτης Παναγιώτης

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
18/11/2024

Διάρκεια
01:23:04

Εκδήλωση
Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Περιστερίου

Χώρος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

Διοργάνωση
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου

Κατηγορία
Ψυχολογία / Ψυχική Υγεία

Ετικέτες
έφηβοι, θετική γονεϊκότητα, πίεση, κρίση, γονείς

Η διάλεξη του Παναγιώτη Κορδούτη, Καθηγητή της Κοινωνικής Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων και Προέδρου του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα Έφηβοι υπό πίεση και θετική γονεϊκότητα, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (Δ.Ε.Α.Π.) Περιστερίου.

Επιχειρείται η κατανόηση της ατομικότητας των ανθρώπων που βρίσκονται στο στάδιο της εφηβείας, καθώς και των αντιδράσεων των πιο κοντινών σημαντικών άλλων, δηλαδή των γονέων και των κηδεμόνων. Τέλος, προτείνονται τρόποι βέλτισης διαχείρισης των πιέσεων και του απορρέοντος άγχους των εφήβων από τους γονείς και κηδεμόνες.

Κορδούτης Παναγιώτης Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Πτυχίο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1983, Mάστερ και Διδακτορικό στην Ψυχολογία από το Department of Psychology του University of California, Santa Barbara (UCSB), USA το 1986 και 1989 αντίστοιχα, ως υπότροφος Fulbright. Από το 1991 έως το 1995 δίδαξε Κοινωνική Ψυχολογία στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και στα Τμήματα Κοινωνικής Εργασίας και Επισκεπτών Υγείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών (Τ.Ε.Ι.Α.). To ίδιο διάστημα, εργάστηκε ως ερευνητής σε θέματα Κοινοτικής Ψυχολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα. Από το 1995 έως το 2007 δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχολογία των Διαπροσωπικών Σχέσεων. Από το 2007 εργάζεται στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ως Καθηγητής της Κοινωνικής Ψυχολογίας των Διαπροσωπικών Σχέσεων. Οι δημοσιεύσεις του, η ερευνητική και διδακτική του δράση και οι παρεμβάσεις του στην κοινότητα, αφορούν κυρίως την Ψυχολογία των διαπροσωπικών σχέσεων, την κοινωνική ψυχολογία της σεξουαλικότητας, της ερωτικής σχέσης και της ευεξίας. Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ψυχολογία» και του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Έρευνας για τις Διαπροσωπικές Σχέσεις (International Association for Relationship Research, IARR).

Σχετικές ομιλίες