Σύνδος Μιχάλης
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
20/02/2019
Διάρκεια
00:48:30
Εκδήλωση
Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας - 2ος Κύκλος 2018-2019: Μουσική στην εγκυμοσύνη, μητρότητα-πατρότητα Μια ξεχωριστή ιστορία ευτυχίας
Χώρος
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος Λίλιαν Βουδούρη
Διοργάνωση
Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» - Σύλλογος «Οι φίλοι της μουσικής»
Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα"
Κατηγορία
Υγεία / Ποιότητα ζωής
Ετικέτες
εγκυμοσύνη, έγκυος, κύηση, μητέρα, έμβρυο, διατροφή
Το σεμινάριο αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας - 2ος Κύκλος 2018-2019: "Μουσική στην εγκυμοσύνη, μητρότητα-πατρότητα Μια ξεχωριστή ιστορία ευτυχίας" που διοργάνωσε η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» σε συνεργασία με την Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Αλεξάνδρα".
Τα σεμινάρια του κύκλου, σκοπό έχουν να πλησιάσουν μέσα από τρία διαφορετικά πρίσματα, της Ιατρικής, της Ψυχολογίας και της Μουσικοθεραπείας, το θαύμα της εγκυμοσύνης και της μητρότητας και πατρότητας.
Εγκυμοσύνη, συμπτώματα, εξετάσεις, διατροφή: σχέσεις εμπιστοσύνης, σχέσεις αγάπης
Η φροντίδα της εγκύου αποσκοπεί στη συστηματική παρακολούθηση και παροχή ενδεχόμενων παρεμβάσεων με στόχο την περάτωση της κύησης με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι βασικές παράμετροι που περιλαμβάνει είναι η έγκαιρη διάγνωση της κύησης και η ακριβής εκτίμηση της ηλικίας κύησης, η διαλογή από τον γενικό πληθυσμό των εγκύων με αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών, η συνεχής αξιολόγηση της κατάστασης υγείας μητέρας και εμβρύου, η πρόβλεψη αποκλίσεων από την φυσιολογική πορεία της εγκυμοσύνης, οι παρεμβάσεις για την πρόληψη ή ελαχιστοποίηση της νοσηρότητας καθώς και η ειδική εκπαίδευση των εγκύων, ιδίως όσων πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Ακόμη έχει σκοπό να δώσει χρήσιμες πληροφορίες στην έγκυο για το πώς πρέπει να ασκείται και να διατρέφεται υγιεινά στην διάρκεια της εγκυμοσύνης και να προετοιμάσει τον δεσμό αγάπης μητέρας νεογέννητου.
Τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο βασίλειο εκδίδονται και ανανεώνονται περιοδικά οδηγίες για την παρακολούθηση της εγκύου.
Το 2014 η ΕΜΓΕ (Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας) πρότεινε κατευθυντήριες οδηγίες για την παρακολούθηση των εγκύων στην χώρα μας με σκοπό την διασφάλιση της καλής υγείας της εγκύου και του νεογνού.
Ο Μιχαήλ Σύνδος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.
Σπούδασε ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ειδικεύτηκε στην μαιευτική γυναικολογία στην Α΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα και κατόπιν στο νοσοκομείο Whittington του Λονδίνου όπου και παρέμεινε μετά την λήψη της ειδικότητας για μετεκπαίδευση και έρευνα.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2003. Εργάστηκε αρχικά στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας όπου για ένα διάστημα υπήρξε υπεύθυνος της κινητής μονάδας διακομιδής νεογνών.
Ακολούθως εργάστηκε ως επιμελητής Β´ στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς στην Αθήνα και κατόπιν στην Α΄ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου εργάζεται μέχρι και σήμερα ως Διευθυντής ΕΣΥ στο τμήμα προγεννητικού ελέγχου και στο τμήμα παθολογίας κύησης.
Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων σε περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού και έχει συγγράψει κεφάλαιο σε ιατρικά βιβλία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής ή συντονιστής σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.