Κυριαζάνος Δημήτρης
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
11/07/2023
Διάρκεια
00:18:10
Εκδήλωση
58ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος
Κατηγορία
Πληροφορική, Εκπαίδευση
Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2023, εκπαίδευση, μεταπτυχιακές σπουδές, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες
Το Θερινό Σχολείο του Εθνικού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) "Δημόκριτος" πραγματοποιήθηκε για 58η χρονιά, από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου 2023. Για μια εβδομάδα φοιτητές και φοιτήτριες θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης:
- παρακολούθησαν ομιλίες από ερευνητές και ερευνήτριες όλων των Ινστιτούτων του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος", και από διακεκριμένους επιστήμονες Πανεπιστημίων του εξωτερικού
- επισκέφθηκαν τα ερευνητικά εργαστήρια του Κέντρου
- παρακολούθησαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιστημονικές συζητήσεις με την μορφή "Στρογγυλής Τράπεζας”
- γνωρίστηκαν με νέους φοιτητές και νέες φοιτήτριες του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος", που παρουσίασαν το ερευνητικό τους έργο καθημερινά σε poster session
- συμμετείχαν σε ένα speed mentoring session με ερευνήτριες του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος"
- παρακολούθησαν σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων (soft skills)
- ενημερώθηκαν για την δυνατότητα εκπόνησης μεταπτυχιακού με την βοήθεια υποτροφιών που παρέχονται από διάφορα Ιδρύματα της χώρας.
Το BLOD βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει ομιλίες από τις 3 πρώτες ημέρες του Θερινού Σχολείου.
Ο Δρ. Κυριαζάνος κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα (2009) και Δίπλωμα (2005) Ηλεκτρολογου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) από τη Σχολή ΗΜΜΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Είναι Ερευνητής στη Γ' βαθμίδα στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΙΠΤ) του ΕΚΕΦΕ "Δ" από το 2018 και επικεφαλής της θεματικής ενότητας "Ασφάλειας" στο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου. Είναι πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής ΤΕΠΑ και υπεύθυνος εκπαίδευσης του ΙΠΤ.
Έχει διατελέσει Συντονιστής και κύριος συνεισφέρων σε επιτυχημένες προτάσεις και έργα στη θεματική περιοχή της Ασφάλειας, με χρηματοδοτήσεις και έργα σε κρίσιμες και λίαν ανταγωνιστικές περιοχές όπως η ασφάλεια αεροδρομίων και κρίσιμων υποδομών, ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου δασοπυρόσβεσης και συστήματα ανάλυσης κινδύνου για κρίσιμες υποδομές και συνοριακούς σταθμούς. Έχει εκτατεμένη εμπειρία στη συμμετοχή και διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη θεματική περιοχή της ασφάλειας έχοντας συμμετάσχει και ολοκληρώσει επιτυχώς πλέον των 14 σχετικών έργων. Από τον Ιούνιο του 2019 έχει οριστεί και διατελεί Εθνικός Εκπρόσωπος στην Επιτροπή Προγράμματος H2020 για τη Θεματική Περιοχή "Ασφαλείς Κοινωνίες".
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή συνέδρια και κεφάλαια βιβλίων περιλαμβάνουν: ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και προστασίας Κρίσιμων Υποδομών, πληροφοριακά συστήματα διαχείρισης κρίσεων, προστασία προσωπικών δεδομένων, σχεδίαση λογισμικού και πληροφοριακών συστημάτων με αρχές ιδιωτικότητας και ηθικής, ηθική και δίκαιη τεχνητη νοημοσύνη, αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, ασφάλεια βασισμένη σε δυναμική ανάλυση κινδύνου, εφαρμογές, τεχνολογίες και αισθητήρες εντοπισμού θέσης, κινητές εφαρμογές και τεχνολογίες, διαδίκτυο των πραγμάτων, υπηρεσίες και τεχνολογίες υποστήριξης διαβίωσης, σύντηξη δεδομένων και άλλα.