Αμέντα Μαρία
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
04/07/2018
Διάρκεια
14:45
Εκδήλωση
53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος
Κατηγορία
Χημεία
Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2018, έξυπνα δομικά υλικά, ικανότητα αυτοΐασης
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.
Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
Η Μαρία Αμέντα αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2009 και έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στην «Εφαρμοσμένη Επιστήμη και Τεχνολογία» από το Πολυτεχνείο Κρήτης το 2012. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών εργάστηκε στο εργαστήριο των Αρχαιολογικών Υλικών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», πάνω στην επίδραση των αδρανών στις ιδιότητες των κονιαμάτων αποκατάστασης. Το 2012 τιμήθηκε με την υποτροφία του ΕΚΕΦΕ «Δ» για υποψήφιους διδάκτορες και από τότε εκπονεί την διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και διενεργεί μελέτη σχετικά με την αυτογενή αυτοΐαση των κονιαμάτων στο εργαστήριο Αρχαιολογικού Υλικών του ΕΚΕΦΕ «Δ».
Ερευνητικά ενδιαφέροντα:
Τεχνολογία των ιστορικών κονιαμάτων
Μηχανισμοί φθοράς κονιαμάτων και φυσικών λίθων
Κονιάματα αποκατάστασης