Ματσαγγάνης Μάνος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
20/03/2022
Διάρκεια
00:21:21
Εκδήλωση
3η Συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας - Οι παρουσιάσεις των μελετών
Χώρος
Ξενοδοχείο Thalatta Seaside - Αγία Άννα Ευβοίας
Διοργάνωση
Σωματείο "Διάζωμα"
Γενική Συνοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)
Κατηγορία
Περιβάλλον
Ετικέτες
Βόρεια Εύβοια, Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από Παρασκευή 18 έως και Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 η “3η Συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας”. Ο τίτλος της τριήμερης συνάντησης ήταν: «Το Νέο Δάσος στο Κέντρο της Ζωής και της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας».
Για συμβολικούς λόγους η Συνάντηση έγινε στο Ξενοδοχείο «Thalatta Seaside» στην περιοχή της Αγίας Άννας, έναν τόπο που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας καθώς σε συνέχεια μιας ευρείας δημόσιας διαβούλευσης οι μελετητές του Προγράμματος κατέληξαν στην πρώτη εξειδίκευση στρατηγικής και στον ενδεικτικό κατάλογο έργων, δράσεων και δικαιούχων ανα θεματική μελέτη. Με την παρουσίαση της πρώτης φάσης των μελετών εγκαινιάζεται η νέα φάση της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα οδηγήσει στη συγκρότηση της Ο.Χ.Ε. της Βόρειας Εύβοιας και στην έναρξη της υλοποίησης των έργων – φωτοδοτών.
Οι παρουσιάσεις και το σχετικό υλικό θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα evia.meta, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά η τοπική κοινωνία και οι πολίτες της χώρας και να συμμετάσχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2022, οπότε και θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως όλες οι θεματικές μελέτες του Προγράμματος.
Το μεγάλο κεκτημένο του τριημέρου είναι η αποδοχή και υιοθέτηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας από την τοπική κοινωνία, ένας αναγκαίος παράγοντας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Προγράμματος.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τη ΓΣΕΒΕΕ, που αποτελεί το θεσμικό σύμβολο των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας.
To BLOD βιντεοσκόπησε τις εργασίες της Συνάντησης και δημοσιεύει την κεντρική ομιλία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Σταύρου Μπένου, καθώς και 17 άλλα θέματα που σχετίζονται άμεσα με τις μελέτες που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σύνολο των εργασιών της Συνάντησης, θα βρουν τις βιντεοσκοπημένες συνεδριάσεις του τριημέρου, όπως αναρτήθηκαν από τους διοργανωτές στο YouΤube, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω link:
Καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου (από το 2016) και επικεφαλής του Προγράμματος Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Οικονομίας του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) (από το 2021). Εργάστηκε στη London School of Economics (1990-93), στα Πανεπιστήμια Κρήτης (1996-99 και 2001-04), Θεσσαλίας (1999-2001), καθώς και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004-16), όπου ίδρυσε και διηύθυνε την Ομάδα Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής. Υπήρξε ειδικός σύμβουλος σε θέματα κοινωνικής πολιτικής του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη (1997-2001). Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και (με υποτροφία του ΙΚΥ) στα πανεπιστήμια του York (MSc) και του Bristol (PhD) στην Αγγλία. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΟΟΣΑ, της UNICEF, και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ήταν μέλος της Ομάδας Ειδικών του Ευρωπαίου Επιτρόπου Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων László Andor (2012-14). Έχει υπάρξει Fulbright Scholar στo Πανεπιστήμιo Harvard (2014) και UC Berkeley (2015), Visiting Scholar στο Πανεπιστήμιο Βοστώνης (2017, 2018), και Visiting Professor στο Πανεπιστήμιο Βιέννης (2019). Είναι Research Associate του Hellenic Observatory Centre στη London School of Economics (από το 2024), μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις (από το 2016), και της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος Giangiacomo Feltrinelli στο Μιλάνο (από το 2022). Το βιβλίο του (με τον Anton Hemerijck) με τίτλο «Who’s afraid of the welfare state now?» κυκλοφόρησε το 2024 από τον εκδοτικό οίκο Oxford University Press.