Δενάζης Σπυρίδων
Δουκάκης Σπυρίδων
Καρύδης Ιωάννης
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
05/11/2022
Διάρκεια
43:39
Εκδήλωση
14th Conference on Informatics in Education (14th CIE2022)
Χώρος
Διαδικτυακό συνέδριο
Διοργάνωση
Τμήμα Πληροφορικής - Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Τμήμα Πληροφορικής - Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Ελληνική Εταιρία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών
Κατηγορία
Πληροφορική, Εκπαίδευση
Ετικέτες
πληροφορική, εκπαίδευση, CIE 2022, αναλυτική της μάθησης, φύλο, γυναίκες, νέες τεχνολογίες, ευφυή συστήματα, ανάλυση δεδομένων, μαθητές, δάσκαλος, μάθημα της διερεύνησης
Το 14th Conference on Informatics in Education - Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση (14th CIE2022) διεξήχθη διαδικτυακά από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 ως την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 με έδρα εργασιών το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Το Συνέδριο οργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών-ΕΠΥ.
Το 14ο συνέδριο περιέλαβε 4 προσκεκλημένες ομιλίες από πανεπιστημιακούς που προέρχονται από 4 τριτοβάθμια ιδρύματα του εξωτερικού και της Ελλάδας.
Το συνέδριο εστιάζει στην Πληροφορική και τις Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση, με την παρουσίαση καινοτόμων και διεπιστημονικών πρακτικών. Καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης –Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια, Τριτοβάθμια– όσο και τη μη τυπική εκπαίδευση.
Το BLOD δημοσιεύει τις 4 κεντρικές ομιλίες του συνεδρίου και ευχαριστεί τους διοργανωτές για την παραχώρηση των σχετικών βίντεο.
Ο Σπυρίδων Δενάζης είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1987 έλαβε το πτυχίο του Μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το 1993 το διδακτορικό του από το Bradford University, UK. Εργάστηκε στα ερευνητικά τμήματα των εταιριών, Ιντρακόμ (1996-97), και Hitachi Europe, αρχικά στο Cambridge, UK (1998-2003) ως Ανώτερος Μηχανικός Έρευνας και στη συνέχεια στη Sophia Antipolis, Γαλλία (2004-2010) ως Σύμβουλος έρευνας. Κατά το διάστημα 1998-2001, εκτελούσε χρέη Industrial Research Fellow στο Centre for Communications Systems Research, του Πανεπιστημίου Cambridge. Στο σύνολο της επαγγελματικής και ακαδημαϊκής του πορείας έχει εργαστεί σε πάνω από 40 ερευνητικά προγράμματα, τα περισσότερα εξ αυτών Ευρωπαϊκά, έχοντας σε πολλά από αυτά την ευθύνη του συντονισμού τους. Συνολικά το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει πάνω από 100 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, συνέδρια και σε κεφάλαια βιβλίων, είναι (συν)εκδότης 3 βιβλίων, και κάτοχος 1 πατέντας, έχει συμμετοχή/συμβολή σε τυποποιήσεις (standards) όπως ΙΕΕΕ, IETF, και ETSI, ενώ έχει (συν)διοργανώσει και υπηρετήσει ως πρόεδρος ή μέλος σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό συνεδρίων και συμποσίων εργασίας και έχει κληθεί να μιλήσει σε πολλά από αυτά.