Κουβέλης Σπύρος
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
03/07/2012
Διάρκεια
13:19
Εκδήλωση
The Black Sea region as an influential crossroad between East and West: A path towards extroversion
Χώρος
Ξενοδοχείο TITANIA
Διοργάνωση
Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου (ΔΙΚΕΜΕΠ)
Κατηγορία
Διεθνείς Σχέσεις
Ετικέτες
Μαύρη Θάλασσα
Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου διοργάνωσε επιτυχώς το 5ο Διεθνές Συμπόσιο για τη Μαύρη Θάλασσα με θέμα “The Black Sea region as an influential crossroad between East and West: A path towards extroversion, στην Αθήνα, στις 2-4 Ιουλίου 2012. 15 νέοι επαγγελματίες από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τις ΗΠΑ συμμετείχαν σε ένα εντατικό 3ήμερο σεμινάριο, στο πλαίσιο του οποίου 22 αναγνωρισμένοι διεθνείς ειδικοί ανέλυσαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που συνθέτουν το πλαίσιο εντός του οποίου έχουν προωθηθεί πλήθος σχημάτων συνεργασίας και συνεργιών.
O Σπύρος Κουβέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγροτική και Περιβαλλοντική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο του Reading στη Μ. Βρετανία.
Από τις 12 Φεβρουαρίου 2012 ο Σπύρος Κουβέλης ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Εξελέγη για δεύτερη θητεία Βουλευτής (Α’ Αθήνας) τον Οκτώβριο του 2009, και υπηρέτησε ως Υφυπουργός Εξωτερικών μέχρι τον Ιούνιο του 2011. Οι αρμοδιότητες του περιελάμβαναν την οικονομική και ενεργειακή διπλωματία, την περιβαλλοντική (πράσινη) και πολιτιστική διπλωματία, καθώς και την αναπτυξιακή συνεργασία και τη ανθρωπιστική βοήθεια.
Εξελέγη πρώτη φορά ως Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές του 2007. Ήταν Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, και «σκιώδης» υπουργός περιβάλλοντος σε θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.
Από το Μάιο του 2007 μέχρι την εκλογή του εργάστηκε στο Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον – Σχέδιο Δράσης για τη Μεσόγειο, ως αρμόδιος για την εφαρμογή της Στρατηγικής Αειφόρου Ανάπτυξης της Μεσογείου.
Το 2001 ανέλαβε τη θέση του Συντονιστή της Πρωτοβουλίας της Διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ για τους Μεσογειακούς Υγρότοπους – MedWet για ολόκληρη τη Μεσόγειο.
Από το 2004 μέχρι την εκλογή του ήταν πρόεδρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Εικαστικών Τεχνών της Ρόδου Ecofilms.
Από το 1991 μέχρι το 1997 εργάστηκε στο Ελληνικό τμήμα του WWF όπου και διατέλεσε επικεφαλής του τμήματος περιβαλλοντικών προγραμμάτων και μέλος της τριμελούς διοικητικής ομάδας που διηύθυνε την οργάνωση. Ήταν μέλος των ομάδων αγροτικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής του Διεθνούς WWF, και πρόεδρος της Μεσογειακής ομάδας. Εργάστηκε ως σύμβουλος στο Γραφείο Ευρωπαϊκής Πολιτικής του WWF στις Βρυξέλλες.
Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΚΘΕ) στην υλοποίηση του Προγράμματος ΠΟΣΕΙΔΩΝ.
Μιλάει άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και λίγα Ιταλικά.