Πεφάνης Δημήτρης
Μέξης Αδριανός
Μιχαηλίδου Αγγελίνα
Καραμάνης Κώστας
Κουμάντος Αλέξανδρος
Τσόερερ Κωνσταντίνα
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
18/10/2012
Διάρκεια
118:27
Εκδήλωση
20 χρόνια Ενιαία Αγορά. Νέα ώθηση στην οικονομία
Χώρος
Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης
Διοργάνωση
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Ελληνική Δημοκρατία - Υπουργείο Οικονομικών
Κατηγορία
Οικονομία
Ετικέτες
Ενιαία Αγορά, Ευρωπαϊκή Ένωση
Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να, ζουν, να σπουδάζουν, να ταξιδεύουν και να εργάζονται σε όποια χώρα της ΕΕ επιλέξουν, μπορούν, ερευνώντας την αγορά, να απολαμβάνουν τα οικονομικότερα αγαθά και τις πιο προσιτές υπηρεσίες, ενώ τα δικαιώματά τους, ως πολίτες και καταναλωτές, προστατεύονται από νόμους της ΕΕ σε όλες τις χώρες-μέλη ακριβώς όπως στην πατρίδα τους. Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με τη δημιουργία της Ενιαίας Αγοράς, μέσω της οποίας οι άνθρωποι, τα αγαθά, οι υπηρεσίες και τα κεφάλαια μπορούν να κινούνται ελεύθερα.
Με την έναρξη λειτουργίας της, εδώ και 20 χρόνια, η Ενιαία Αγορά έχει επιτύχει πολλά, αλλά υπάρχει ακόμα έργο σε εξέλιξη, που συνεχώς εξειδικεύεται, ενημερώνεται και επεκτείνεται όπου είναι απαραίτητο.
Με αφορμή την επέτειο για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της Ενιαίας Αγοράς οργανώθηκαν, από τις 15 έως τις 20 Οκτωβρίου 2012, ειδικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις των 27 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις εκδηλώσεις αυτές – που είχαν ως σκοπό να επισημανθούν τα επιτεύγματα του παρελθόντος αλλά και τα προβλήματα του παρόντος - συμμετείχαν πολίτες και επιχειρήσεις της Ευρώπης, αλλά και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και των Κυβερνήσεων των κρατών μελών.
Στο πλαίσιο αυτό η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, διοργάνωσε διημερίδα στις 18 & 19 Οκτωβρίου, στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, με θέμα: "20 χρόνια Ενιαία Αγορά – Νέα ώθηση στην οικονομία".
Η διημερίδα περιλάμβανε τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη είχε τον τίτλο «Νέα ώθηση στην Οικονομία» (με συντονιστή τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια), η δεύτερη είχε ως θέμα «Ενιαία αγορά και επιχειρηματικότητα» (με συντονιστή τον Δημήτρη Πεφάνη, Διευθυντή του in.gr. ) και η Τρίτη επικεντρώθηκε στην «Ενιαία Αγορά και τους πολίτες» (με συντονιστή το δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη).
Το blod.gr βιντεοσκόπησε και προβάλλει το σύνολο των ομιλιών της διημερίδας καθώς και ολόκληρες τις συζητήσεις που ακολούθησαν.
Η Αγγελίνα Μιχαηλίδου- Βασιλακοπούλου υπήρξε Α΄ αριστούχος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας 1977, και υπότροφος, Μαθηματικός του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ξεκίνησε την καριέρα της από την ΙΒΜ ως προγραμματιστής/αναλυτής συστημάτων αλλά σύντομα μεταπήδησε στις πωλήσεις και ήταν από τα βασικά στελέχη της προώθησης των IBM PCs στην Ελληνική Αγορά. Το 1994, ανέλαβε υπεύθυνη ανάπτυξης νέων αγορών πληροφορικής στον όμιλο Siemens και στη συνέχεια ανέλαβε τη Εμπορική Διεύθυνση στην εταιρία Wincor Nixdorf. Το 2003 μετακινήθηκε στην HP Hellas ως Υπεύθυνη Πωλήσεων στον τομέα ολοκληρωμένων Χρηματοοικονομικών Λύσεων, ενώ μεταξύ των ετών 2006 και 2008, διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος της NCR Hellas. Το 2009 ανέλαβε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Prohealth Medical Holdins SA, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με θέματα συμβουλευτικού χαρακτήρα.
Το 2010-2011 διετέλεσε σύμβουλος Υπουργών σχετικά με έργα Ψηφιακής Σύγκλισης & Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ συγχρόνως, από το 2009, εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής για την υλοποίηση θεμάτων ψηφιακής τεχνολογίας κυρίως στον τομέα λιανικής, αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης/coaching.
Το 2007 εξελέγη πρόεδρος του Τομέα της ΕΕΔΕ, Γυναικών Managers & Επιχειρηματιών, ΤΟΓΜΕ, και μέλος της ΕΑΣΕ.
Το 1995 οργανώνει και ξεκινάει τη λειτουργία του Φαρμακείου του στην περιοχή Κερατσινίου το οποίο διατηρείται μέχρι σήμερα. Το 1998, η προσπάθεια στην παραγωγή κτηνιατρικών προϊόντων επιβραβεύθηκε με το βραβείο επιχειρηματικότητας του ΕΟΜΜΕΧ. Την ίδια χρονιά συμμετέχοντας σε Europartenariat, με τον ΕΟΜΜΕΧ, στο Dortmund της Γερμανίας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τυχαία την μπίρα μικροζυθοποιίας. Έκτοτε από προσωπική επιθυμία και παρόρμηση ξεκινάει την έρευνα για την μπίρα και την παραγωγή της στην Ευρώπη και την Αμερική.
Το 2004 παρακολουθεί Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Βιοδραστικές ουσίες Φυσικών Προϊόντων». Το Μεταπτυχιακό αυτό γίνεται η αφορμή για τον προσανατολισμό του στα Βιολογικά προϊόντα. Παράλληλα παρακολουθεί και ένα εξάμηνο εργαστηριακής ζυθοποίησης στα Τ.Ε.Ι. Αθήνας (Τμήμα Οινολογίας).
To 2005 ξεκινά και ολοκληρώνεται η κατασκευή της μονάδας παραγωγής μπίρας (φρέσκιας και βιολογικής) στη Δραπετσώνα (25ης Μαρτίου 46) με την επωνυμία «Πειραϊκή Μικροζυθοποιία ΕΠΕ» η οποία το 2009 μετατρέπεται σε Α.Ε.