Ευσταθίου Πάνος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
03/02/2017
Διάρκεια
28:01
Εκδήλωση
4ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Διαχείριση Κρίσεων στον τομέα της Υγείας"
Χώρος
Ξενοδοχείο Divani Caravel
Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον τομέα της Υγείας
Κατηγορία
Υγεία / Ποιότητα ζωής
Ετικέτες
διαχείριση κρίσεων, υγεία, επιχειρησιακός σχεδιασμός, εθνικό επίπεδο, περιφερειακό επίπεδο, τοπικό επίπεδο, φυσικές καταστροφές, τεχνολογικές καταστροφές
Tο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας», διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας. Η επιστημονική αυτή Συνάντηση πραγματοποιήθηκε από 3 έως 5 Φεβρουαρίου 2017, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Σκοπός τoυ 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας» ήταν η παρουσίαση όλων των δεδομένων και η συζήτηση πάνω σε αυτά που αφορούν τις έκτακτες καταστάσεις στον Τομέα Υγείας και τα υποσυστήματα αυτού κάτω από τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και του περιορισμού διαχείρισης των πόρων. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου καταξιωμένοι ομιλητές ανέπτυξαν τις πλέον σημαντικές εξελίξεις σε τομείς όπως η μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, η αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας υγείας, οι επιπτώσεις στον Τομέα Υγείας από την είσοδο παράτυπων μεταναστών και προσφύγων (εφαρμογή Συνθήκης Γενεύης) και οι επιπτώσεις χρόνιων και ειδικών νοσημάτων στον πληθυσμό σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Το blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις 2 πρωινές στρογγυλές τράπεζες της πρώτης ημέρας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίας "Καινοτόμες τεχνολογίες στη διαχείριση των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών".
Ο Πάνος Ευσταθίου είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Ταξίαρχος (ΥΙ) ε.α. και Αντιπρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυματολογίας.
Αποφοίτησε από το 13ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών, την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τη Στρατιωτική Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε ως Ορθοπεδικός Χειρουργός στη σπονδυλική στήλη στο New York University, Orthopedic Dept. στις ΗΠΑ. Είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπηρέτησε στις Δυνάμεις Αλεξιπτωτιστών και Αμφίβιων Καταδρομών ως o πρώτος ιατρός–αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσης στις Ε.Δ. και ιατρός Καταδυτικής Ιατρικής. Εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Στρατιωτικής Ιατρικής του Ελβετικού Στρατού, σε θέματα αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας και εφαρμογής της συνθήκης της Γενεύης.
Εργάστηκε στο 401 ΓΣΝΑ ως Επιμελητής των Ορθοπεδικών Κλινικών Α’ και Β’, στο 412 ΓΣΝ και 401 ΓΣΝΑ ως Τμηματάρχης-Επιμελητής του Ορθοπεδικού Τμήματος, ως Διευθυντής της Β’ Ορθοπεδικής Κλινικής και Ιατρός Εργασίας στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Νοσοκομείου καθώς και Δ/ντης του 1ου και 2ου Γραφείου της Διευθύνσεως Υγειονομικού του Στρατού Ξηράς.
Διετέλεσε Εθνικός Εκπρόσωπος στο Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του ΝΑΤΟ, στη Διεθνή Ένωση Στρατιωτικής Ιατρικής (ICMM) και εκπροσώπησε το Υπουργείο Υγείας στο Εarly Warning System και το Health Security Committee (H.S.C.) της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004 έως και το 2010.
Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ελληνικής Εταιρίας Ορθοπεδικής Χειρουργικής και της Βαλκανικής Ένωσης Στρατιωτικών Ιατρών. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σπονδυλικής Στήλης, της Αμερικανικής Ακαδημίας Στρατιωτικών Ορθοπεδικών, μέλος του Κολλεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αρθροσκοπήσεων Γόνατος, ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων και εξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης για το έτος 2009.
Εκπροσώπησε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον οργανισμό του «Αθήνα 2004» για θέματα Υγειονομικού και διοίκησε την Ολυμπιακή Υγειονομική Μονάδα κατά τη προετοιμασία και διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Τον Οκτώβριο του 2005 ορίστηκε μέλος της Ελληνικής εκπροσώπησης για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου (2008).
Έχει οργανώσει Πανελλήνια, Βαλκανικά και Πανευρωπαϊκά Συνέδρια στο αντικείμενο της Ορθοπεδικής ειδικότητας καθώς και της αντιμετώπισης μαζικών απωλειών υγείας και πολεμικών τραυμάτων.
Τον Δεκέμβριο του 2005 έλαβε την ανώτατη διάκριση από τον Ε.Ε.Σ. για τη προσφορά του στους πληγέντες από το τσουνάμι στη περιοχή της Ινδονησίας.
Διετέλεσε Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) από το 2004 έως και το 2010, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής για την Πανδημία Γρίπης και της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Υγείας, καθώς και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ.