Τσακρής Αθανάσιος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
04/10/2018
Διάρκεια
10:22
Εκδήλωση
Επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας: γρίπη, ιός Δυτικού Νείλου, ιλαρά, παιδιατρικές ιογενείς λοιμώξεις (πρόληψη, μύθοι και αλήθειες)
Χώρος
Κεντρικό κτήριο ΕΚΠΑ
Διοργάνωση
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ)
Κατηγορία
Ιατρική
Ετικέτες
επιδημιολογία, δημόσια υγεία, γρίπη, ιός Δυτικού Νείλου, ιλαρά, παιδιατρικές ιογενείς λοιμώξεις, εμβόλιο, εμβολιασμός, ευάλωτες ομάδες, μέτρα πρόληψης
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, διοργάνωσαν επιστημονική εκδήλωση σχετικά με επίκαιρα θέματα Δημόσιας Υγείας: γρίπη, ιός Δυτικού Νείλου, ιλαρά, παιδιατρικές ιογενείς λοιμώξεις (πρόληψη, μύθοι και αλήθειες).
Στην εκδήλωση παρουσιάζονται επιδημιολογικά δεδομένα που σχετίζονται με τη σημασία των εμβολιασμών για τη Δημόσια Υγεία. Γίνεται ειδική αναφορά στο θέμα των κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας, στη σημασία των εμβολιασμών για τον ιό της γρίπης και στα μεταδιδόμενα νοσήματα με ξενιστές (κουνούπια, σκνίπες κ.ά.), με ειδική αναφορά, επίσης, στις ευάλωτες ομάδες, καθώς και στα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης, τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά από τους αρμόδιους φορείς.
Ο Αθανάσιος Τσακρής είναι Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Ιατρική Μικροβιολογία στο North Middlesex Hospital και στο Central Public Health Laboratory, στο Λονδίνο. Έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στην Κλινική Μικροβιολογία από το London School of Hygiene and Tropical Medicine στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Είναι Fellow Ιατρικής Μικροβιολογίας και Ιολογίας στο Royal College of Pathologists (FRCPath) στο Λονδίνο. Έχει υπηρετήσει ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Division of Infectious Diseases, Department of Medicine, Beth Israel Deaconess Medical Center, Harvard Medical School, Boston, MA.
Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τους μηχανισμούς αντιμικροβιακής αντοχής στα gram-αρνητικά βακτήρια, την ανάπτυξη διαγνωστικών μεθόδων διερεύνησης καρβαπενεμασών, την επιδημιολογική επιτήρηση των λοιμώξεων και την ανάλυση μοριακών μηχανισμών αντοχής.
Είναι συγγραφέας περισσότερων από 280 πλήρων δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, αξιολογητής ερευνητικών προγραμμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε πολλούς άλλους διεθνείς οργανισμούς και Editor ή μέλος συντακτικών επιτροπών σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.