Γρηγοριάδης Γιάννης
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
08/04/2014
Διάρκεια
48:56
Εκδήλωση
Διαλέξεις του Δικτύου Ναυαρίνο
Χώρος
Αίθουσα Δικτύου Ναυαρίνο
Διοργάνωση
Δίκτυο Ναυαρίνο
Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
Κατηγορία
Διεθνείς Σχέσεις
Ετικέτες
Τουρκία, Ευρωπαϊκή Ένωση, κόμμα Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης, AKP
Ο Γιάννης Γρηγοριάδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Bilkent της Άγκυρας και Επιστημονικός Συνεργάτης του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), επιχειρεί μια εκτενή αναφορά στην πολιτική ιστορία της Τουρκίας των τελευταίων δεκαετιών και μια αποτίμηση της ενταξιακής προοπτικής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό το πρίσμα των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων στη γειτονική μας χώρα.
Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης έγινε στη Θεσσαλονίκη και οργανώθηκε από το Navarino Network (ΝΝ) - Δίκτυο Ναυαρίνο που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 από την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος και λειτουργεί ως μία ανεξάρτητη, επιστημονική, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της καινοτομίας και της εξωστρέφειας στη δημόσια ζωή της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της.
Το Blod ευχαριστεί θερμά το "Navarino Network (ΝΝ) - Δίκτυο Ναυαρίνο" για την παραχώρηση του video της εκδήλωσης.
Ο Δρ. Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και κάτοχος έδρας Jean Monnet στις Ευρωπαϊκές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ στην Τουρκία και Ερευνητής του ΕΛΙΑΜΕΠ. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Νομικής της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου διεθνών σχέσεων (Master of International Affairs) και πιστοποιητικού εξειδικεύσεως στις μεσανατολικές σπουδές (Advanced Certificate of Middle East Studies) από το School of International & Public Affairs (SIPA), Columbia University. Το 2005 ολοκλήρωσε με επιτυχία την διδακτορική του διατριβή στις πολιτικές επιστήμες στο School of Oriental and African Studies (SOAS), University of London. Έχει εργασθεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα πανεπιστήμια Columbia και Οξφόρδης. Μεταξύ 2004 και 2009 δίδαξε στα πανεπιστήμια Sabanci, Isik και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 υπήρξε ερευνητής IPC-Stiftung Mercator στο Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων και Ασφάλειας (Stiftung Wissenschaft und Politik-SWP) στο Βερολίνο και ερευνητής Stanley J. Seeger στο Princeton University.
Έχει δημοσιεύσει στα Αγγλικά τα εξής βιβλία: Democratic Transition and the Rise of Populist Majoritarianism: Constitutional Reform in Greece and Turkey (London & New York: Palgrave Springer, 2017), Instilling Religion in Greek and Turkish Nationalism: A “Sacred Synthesis”, (London & New York: Palgrave Macmillan, 2012), Trials of Europeanization: Turkish Political Culture and the European Union, (London & New York: Palgrave Macmillan, 2009). Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν: πολιτική και ιστορία της Τουρκίας και της Ευρώπης. Ομιλεί άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Τουρκικά, πολύ καλά Ρωσικά και Γαλλικά και καλά Αραβικά και Ιταλικά. Μπορείτε να βρείτε τα άρθρα του στον ελληνικό και διεθνή τύπο στο προσωπικό του blog, και την έρευνά του στις σελίδες του στο Google Scholar, ResearchGate και Academia.edu.