Οικονομίδου Αθηνά
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
07/07/2017
Διάρκεια
32:11
Εκδήλωση
5th Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation
Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος
Κατηγορία
Έρευνα και Ανάπτυξη
Ετικέτες
Hellenic Forum 2017, επιστήμη, τεχνολογία, καινοτομία, χρηματοδότηση, χρηματοδοτικά προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία, μεταφορά τεχνολογίας
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Χώρας διοργάνωσε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5-7 Ιουλίου 2017, το “Hellenic Forum for Science, Technology & Innovation” υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.
Στo τριήμερο του Forum o Δημόκριτος έγινε σημείο συνάντησης Ελλήνων και Ξένων Επιστημόνων και πόλος ενός δυναμικού δικτύου συνεργασιών και διασύνδεσης με τη Bιομηχανία. Προσκλήθηκαν και συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες σε τομείς Νανοτεχνολογίας, Προηγμένων Υλικών, Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Βιοεπιστημών, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Στη φετινή διοργάνωση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη διεπιστημονική έρευνα και στις συγκλίνουσες τεχνολογίες. Προγραμματίστηκαν, επίσης, συζητήσεις με εμπειρογνώμονες σε θέματα χρηματοδότησης της έρευνας και της καινοτομίας και επικοινωνίας της επιστήμης.
Η τελευταία ημέρα του Φόρουμ ήταν αφιερωμένη στις "Ευκαιρίες χρηματοδότησης στην Έρευνα και την Καινοτομία".
Η Αθηνά Οικονομίδου είναι εμπειρογνώμων μεταφοράς τεχνολογίας που ειδικεύεται στην Βιοτεχνολογία και τις Βιοεπιστήμες. Έχει περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας σε ερευνητικά κέντρα και πανεπιστημιακά εργαστήρια. Σήμερα, συμμετέχει στην ίδρυση μίας εταιρείας επιχειρηματικού κεφαλαίου στην Ελλάδα.
Έχει συνεργαστεί με την EkinisiLAB, το Εκκολαπτήριο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ). Έχει συμμετάσχει ως σύμβουλος και επιχειρηματίας σε ευρύ φάσμα επιχειρηματικών εγχειρημάτων, με κύριο άξονα τις Βιοεπιστήμες. Έχει, επίσης, εργαστεί ως Επικεφαλής Επιχειρήσεων & Μεταφοράς Τεχνολογίας στο Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών "Αλέξανδρος Φλέμινγκ".
Δίνει διαλέξεις σχετικά με τις θεμελιώδεις αρχές μεταφοράς τεχνολογίας στο πλαίσιο διαφόρων προγραμμάτων σπουδών που διοργανώνονται από ιδρύματα υγείας ή / και φυσικών επιστημών και είναι εμπειρογνώμονας αξιολογητής των προγραμμάτων Horizon 2020.
Είναι κάτοχος πτυχίου Χημικής Μηχανικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και MBA από το IESE Business School. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος της Andersen Consulting (Accenture) και ως Διευθύνων Σύμβουλος της CIL Hellas Ltd, μιας εταιρείας άμεσου μάρκετινγκ.