Μπαρδής Βασίλειος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
09/11/2018
Διάρκεια
00:20:13
Εκδήλωση
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης (ΠΑΣΥΤΟΔ 2018): Η Ανάπτυξη του Τομέα της Υγείας: Νέες Εφαρμογές, Πολιτικές & Προκλήσεις
Χώρος
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Διοργάνωση
Laboratory of Health Economics and Management - LabHEM
Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας - DigiTHEA Lab
Κατηγορία
Υγεία / Ποιότητα ζωής, Πληροφορική
Ετικέτες
ΠΑΣΥΤΟΔ 2018, τεχνολογία, οικονομία, διοίκηση, Δημόσια Διοίκηση, Υγεία, Ηλεκτρονική Υγεία, μεγάλα δεδομένα, αναλυτική, σύστημα Υγείας, χρηματοδότηση
Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας, Οικονομίας και Διοίκησης με θέμα «Η Ανάπτυξη του Τομέα της Υγείας: Νέες Εφαρμογές, Πολιτικές & Προκλήσεις», πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2018 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Τη διοργάνωση του συνεδρίου είχαν αναλάβει το Εργαστήριο Εφαρμογών Ψηφιακής Υγείας και Οικονομικών Υγείας (DigiTHEA Lab) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας (LabHEM) του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Η οργάνωση του Συνεδρίου αποσκοπεί στη διεύρυνση της προβληματικής, στην προώθηση του διαλόγου, στην αναζήτηση της συναίνεσης και στην τεκμηρίωση για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις. Απώτερος στόχος του συνεδρίου είναι να προωθήσει και να βελτιώσει τη διαρκή και αξιόπιστη ενημέρωση και κατάρτιση των ανθρώπινου δυναμικού που συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά και να προβάλλει τη γνώση, την εμπειρία, τη τεχνογνωσία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών από τον χώρο της Υγείας σε νέους επιστήμονες και φοιτητές.
Το BLOD βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει την κεντρική ομιλία και τις ομιλίες των ενοτήτων "Μοντέλα Φροντίδας Υγείας" και "Ηλεκτρονική Υγεία, Μεγάλα Δεδομένα και Αναλυτική".
Ο Βασίλης Μπαρδής είναι Γενικός Επιχειρησιακός & Διοικητικός Διευθυντής, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955.
Έχει πτυχίο στη Διοίκηση Νοσηλευτικών Μονάδων από το Τ.Ε.Ι. Αθηνών, Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακό στο Health Services Management από το London School of Hygiene & Tropical Medicine.
Εργάσθηκε από το 1981 σε νοσηλευτικές μονάδες από θέσεις ευθύνης. Το 1988 ανέλαβε τη Διεύθυνση Οργάνωσης & Συντονισμού του νεοσύστατου Ε.Κ.Α.Β. Το 1995 μετατέθηκε στο Π.Γ.Ν. Ελευσίνας «Θριάσιο», ως Διοικητικός Διευθυντής, με ευθύνη τον Προγραμματισμό, την Οργάνωση και την έναρξη λειτουργίας του Νοσοκομείου. Κατάρτισε Στρατηγικό & Επιχειρησιακό Σχέδιο για τις υπηρεσίες υγείας της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου. Εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα Τμηματικούς Προϋπολογισμούς σε Νοσοκομειακό Περιβάλλον. Το 2000 αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής του Νοσοκομείου «Υγείας Μέλαθρον» του ΤΥΠΕΤ. Το 2001 ορίζεται Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας Κρήτης μέχρι το 2004. Από 2004 μέχρι το 2007 αναλαμβάνει Σύμβουλος Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ, Γενικός Διευθυντής του «Υγείας Μέλαθρον» και Ειδικός Συνεργάτης της Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος (ΟΑΤΥΕ). Από το 2002 μέχρι το 2006 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κοστολόγησης του ΚΕΣΥ και παρέμεινε μέχρι το 2012 ως Σύμβουλος σε θέματα Κοστολόγησης στο ΚΕΣΥ. Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται ως COO (Chief Operating Officer) στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών. Σε επιστημονικό έργο έχει συγγραφή και συμμετοχή σε πάνω από 90 εργασίες, ανακοινώνεις και δημοσιεύσεις καθώς και συμμετοχή σε 55 στρογγυλές τράπεζες και διαλέξεις. Επίσης είναι συν-συγγραφέας σε 4 βιβλία. Ως εκπαιδευτής έχει πάνω από 1.400 εκπαιδευτικές ώρες σε Κ.Ε.Κ. ΕΣΔΔ και στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κρήτης σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχει συμμετάσχει ως μέλος σε πολλές επιτροπές για την κατάρτιση μελετών υπηρεσιών υγείας. Είναι παντρεμένος, έχει δυο παιδιά και ζει στην Αθήνα.