Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Η άνοιξη της πολυφωνίας στις πόλεις

Πολυζώη Βασιλική, Λαμπρίδης Αλέξανδρος, Γκανά Αλίκη, Γάτσιου Νατάσα, Σέντη Βασιλική, Καρέτσος Βαγγέλης, Νικολάου Μιχάλης, Φώτος Χρυσόστομος, Κιοσσές Κώστας, Ευθυμίου Κατερίνα, Μητσοτάκη Γωγώ, Τζαβέλλα Σταυρούλα, Μακαρούνας Σπύρος, Τζίμας Σπύρος, Δίπλας Χρήστος

27 Ιουνίου 2024

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 03:03:44 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 354

Με τον κύκλο «Μουσικά χωριά στην πόλη» 2024-2025, το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας στρέφει το ενδιαφέρον του στον πολιτισμό της καθημερινότητας στην πόλη και επιδιώκει να φωτίσει μουσικές κοινότητες που δραστηριοποιούνται στις γειτονιές της και ασχολούνται ποικιλότροπα με την παραδοσιακή μουσική, χορεύοντας, τραγουδώντας, παίζοντας μουσική, γλεντώντας και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς. Πρόκειται για κοινότητες, φορείς της ζωντανής μουσικής κληρονομιάς, όπως μουσικοχορευτικοί, τοπικοί και άλλοι σύλλογοι ή μουσικά σχήματα που διακινούν και μεταδίδουν γνώση, μάθηση, μνήμη αλλά κυρίως το αίσθημα της από κοινού δημιουργίας και δράσης.

Παράλληλα, το Μουσείο επιδιώκει να φωτίσει τους τρόπους που οι άνθρωποι σε διάφορες γειτονιές της πόλης αναζητούν μέσα από την παραδοσιακή μουσική το αίσθημα του ανήκειν και της συνέχειας στο χρόνο, δημιουργούν σχέσεις και μοιράζονται κοινές αρχές και αξίες, τις οποίες με την πάροδο των χρόνων ενσωματώνουν στη δική τους ταυτότητα και πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό φέτος, τέσσερεις μουσικοχορευτικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης, μια «τραγουδιστική» κοινότητα που καλλιεργεί το πολυφωνικό τραγούδι, μουσικοί και μουσικά σχήματα της πόλης, προσκλήθηκαν από το Μουσείο για να παρουσιάσουν το δικό τους μουσικό χωριό, τη δική τους μουσική κοινότητα, μέσα από τις εμπειρίες των μελών τους και τη μουσική και άλλη δράση τους. Δυο ηθοποιοί ανέλαβαν να διευκολύνουν τη συζήτηση με το κοινό. Παράλληλα, ένας από τους δημιουργούς εθνογραφικών ντοκιμαντέρ προσκλήθηκε να παρουσιάσει, μέσα από τη δική του ματιά, δίκτυα και χώρους συνάντησης των μουσικών στην πόλη και να συνομιλήσει με μουσικούς και κοινό. Καθένας από τους συμμετέχοντες επεξεργάστηκε, οργάνωσε και προλόγισε ένα μουσικό, μουσικοχορευτικό ή άλλο πρόγραμμα, αναδεικνύοντας ψηφίδες στο πολύχρωμο μωσαϊκό της μουσικής καθημερινότητας στην πόλη.

Η άνοιξη της πολυφωνίας στις πόλεις
Πολυφωνικό Kαραβάνι και Κοινότητα Πολυφωνίας

Συνομιλία
Τη συνομιλία με τους τραγουδιστές συντονίζουν οι «κυρατζήδες» του Πολυφωνικού Καραβανιού
Αλέξανδρος Λαμπρίδης και Αλίκη Γκανά

Μουσική εκδήλωση
«Από το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, πριν τρεις δεκαετίες, ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι των φωνών. Στα σεμινάρια του Μουσείου έσμιξε ο πυρήνας που το 1996 δημιούργησε το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», το 1998 την ΑΜΚΕ «Άπειρος», ξεκινώντας το Πολυφωνικό Καραβάνι. Τώρα που το Πολυφωνικό Καραβάνι έχει κλείσει είκοσι έξι χρόνια διαρκούς ταξιδιού και αναγνωρίστηκε παγκόσμια, αποτελώντας την πρώτη εγγραφή της Ελλάδας στις Καλές Πρακτικές Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η «Χαονία» επιστρέφει στην αλλοτινή αφετηρία της, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων.

Και αν τότε ξεκινούσαν μόνοι, μια τετραμελής παρέα, τώρα επιστρέφουν με τους κατοπινούς συνταξιδιώτες τους, μέλη και από άλλες πολυφωνικές συντροφιές καθώς και μαθητές τους στα εργαστήρια πολυφωνίας, αφιερώνοντας αυτή την επιστροφή σε έναν από τους σημαντικότερους καρπούς του Πολυφωνικού Καραβανιού, την Κοινότητα της Πολυφωνίας. Το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, αυτό το μονάκριβο στολίδι του λαϊκού πολιτισμού, από την παραμεθόρια Ήπειρο έχει περάσει πια και στις πόλεις και η κοινότητά του όλο και περισσότερο μοιάζει με ένα αλλιώτικο μουσικό χωριό στην καρδιά της πόλης.

Το χωριό της πολυφωνίας στην πόλη! Η Πολη-φωνία, η νέα «άνοιξη της πολυφωνίας» στις πόλεις. Μια άνοιξη πολύχρωμη, που συνθέτει διαφορετικές προσωπικές και συλλογικές διαδρομές και προσεγγίσεις στον κοινό τόπο της συλλογικότητας της έκφρασης, μέσα από τη διαφορετικότητα και την αλληλεγγύη. Με τον τρόπο και το πρέπος του ίδιου του πολυφωνικού τραγουδιού. Βιωματικοί και νέοι ερμηνευτές, παλιοί και νέοι συνταξιδιώτες κοινωνούν τη δική τους σχέση με το πολυφωνικό τραγούδι, σε μια συλλογική παρουσίαση - προσωπογραφία του χωριού της πολυφωνίας στην πόλη.

Και μετά τις προσωπικές μαρτυρίες, η σκυτάλη περνά στα τραγούδια της αγάπης και της ξενιτιάς. Στα πολυφωνικά τραγούδια που, όπως γράφει ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς, «ή τ’ ακούς κι ανατριχιάζεις ή δεν μπορείς να τ’ αντέξεις»… Με το πρέπος του πολυφωνικού τραγουδιού, το πάθος του Πολυφωνικού Καραβανιού, την άνοιξη της πολυφωνίας στην καρδιά της πόλης!».

1. Μοιρολόι, Οργανικό
2. Καλώς ανταμωθήκαμε, Μουργκάνα
3. Κλαίν’ οι πέτρες, Άνω Δερόπολη
4. Καλότυχα ’ναι τα βουνά, Κτίσματα
5. Ο Γιάννος και η Βαγγελιώ, Ριζά
6. Μη με δέρνεις μάνα, Δρόβιανη
7. Αλησμονώ και χαίρομαι, Πωγώνι
8. Ξενιτεμένο μου πουλί, Ήπειρος
9. Στης Δερόπολης τον κάμπο, Δερόπολη
10. Νάνι, νάνι το παιδί, Κοσοβίτσα
11. Πέρα σε κείνο το βουνό, Άνω Πωγώνι
12. Βλάχα πλένει στο ποτάμι, Γλύνα
13. Μωρ’ Δεροπολίτισσα, Πωγώνι, Δερόπολη
14. Γιώργο, μας πήρ’ η άνοιξη, Πωγώνι
15. Μόλις κοιμηθεί το κύμα, Χειμάρρα
16. Ιβάνα, Βώλακας Δράμας
17. Κόρη που πάνεις για νερό, Χλωμό, Βούρκος
18. Θάλασσα πάρ’ τον πόνο μου, Δέλβινο
19. Σχίζω, ρίζω το λεμόνι, Δερβιτσάνη
20. Ήθελα να σε ρωτήσω, Άνω Δερόπολη
21. Ψες βγήκα να σεργιανίσω, Δερόπολη
22. Αυτά τα μάτια, Δήμο, Πωγώνι
23. Ίτελα να τσέρω που τερίτζι, Kάτω Ιταλία
24. Kalinifta, Κάτω Ιταλία
25. Στιχοπλάκια, Δολό, Άνω Πωγώνι
26. Πωγωνίσιοι σκοποί

Τραγουδούν:
Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», Πολυφωνικό σχήμα «Δελβινιώτικα», Πολυφωνικό Κοσοβίτσας, «Πολύφωνο» - Εργαστήρια Πολυφωνίας Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» (ΚΕΜΦΑ), Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΠΣΕ)

Παίζουν και ερμηνεύουν πολυφωνικά τραγούδια οι μουσικοί:
Τάσος Μαγκλάρας (κλαρίνο), Νίκος Χαλκιάς (λαούτο), Βαγγέλης Χούσε (βιολί), Ηλίας Μούτσο (ηπειρώτικο ντέφι), Αλέξανδρος Μαγκλάρας (τραγούδι)

Επιμέλεια: «Άπειρος», Πολυφωνικό Καραβάνι - Καλή Πρακτική Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2020)

«Το Πολυφωνικό Καραβάνι»
Το Πολυφωνικό Καραβάνι ιδρύθηκε το 1998 από την ΑΜΚΕ «Άπειρος» και εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη πρακτική διαφύλαξης του ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού, με εκδηλώσεις και συνάξεις, εργαστήρια και σεμινάρια, επιτόπια έρευνα και καταγραφές, Αρχείο Πολυφωνικού Τραγουδιού, προβολή και ανάδειξη της ηπειρώτικης πολυφωνίας στην Ελλάδα και τον κόσμο.

…και «Η Κοινότητα Πολυφωνίας»
Η άτυπη αλλά ζώσα κοινότητα της πολυφωνίας της χώρας μας είναι η συνάντηση του συνόλου των πολυφωνικών σχημάτων, ομίλων, εγχειρημάτων, βιωματικών και νέων ερμηνευτών, ερευνητών, ιχνηλατών που δραστηριοποιούνται στην ερμηνεία, την έρευνα, την προβολή και την ανάδειξη του πολυφωνικού τραγουδιού.

Πολυζώη Βασιλική Διευθύντρια, Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας

Η Βασιλική Πολυζώη σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και Μουσειολογία. Από το 1992 και για πολλά χρόνια εργάστηκε στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού, δουλεύοντας για κάθε σχεδόν τομέα της δραστηριότητάς του. Σχεδίασε και υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα για διαφορετικά είδη κοινού, διαχειρίστηκε μουσειακές συλλογές, χορηγικά προγράμματα, δημιούργησε και επιμελήθηκε εκδόσεις έντυπες και ψηφιακές. Συμμετείχε σε εκθέσεις άλλων Μουσείων (Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο) επιλέγοντας τα μουσειακά αντικείμενα και συγγράφοντας τα σχετικά λήμματα για τους επιστημονικούς καταλόγους των εκθέσεων. Ως επιμελήτρια του Μουσείου συνεργάστηκε για τη δημιουργία της μόνιμης έκθεσης «Άνθρωποι και Εργαλεία. Όψεις της εργασίας στην προβιομηχανική κοινωνία» και τη δημιουργία του συνοδευτικού υλικού της, όπως η μουσική ψηφιακή έκδοση «Είναι όμορφη η δουλειά μας. Επαγγέλματα στα παλιά τραγούδια» σε συνεργασία με τον μουσικολόγο Γιώργο Παπαδάκη. Από το 2019 προΐσταται στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης-Κέντρο Εθνομουσικολογίας. Έχει ασχοληθεί για πολλά χρόνια με τον παραδοσιακό χορό, μαθητεύοντας στο Λύκειο των Ελληνίδων, και με τα παραδοσιακά κρουστά με δάσκαλο τον δεξιοτέχνη μουσικό Μιχάλη Κλαπάκη (1994 έως σήμερα).

Λαμπρίδης Αλέξανδρος Σκηνοθέτης - Πρόεδρος της ΑΜΚΕ “Άπειρος” Πολυφωνικό Καραβάνι

Ο Αλέξανδρος Λαμπρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Με ρίζα (γένος Μάκος) στη Σωτήρα της Άνω Δερόπολης, με καταγωγή από το Πολύδροσο Θεσπρωτίας, πέρασε τα παιδικά του χρόνια σε χωριά της παραμεθόριας Ηπείρου, ακολουθώντας τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών γονέων του.

Σαν μαθητής στο 2ο Λύκειο Αθήνας εκδίδει την σχολική εφημερίδα “Αναζήτηση”, σαν φοιτητής στους Μεταλλειολόγους του Ε.Μ.Π. το περιοδικό “Επαφές”. Δραστηριοποιείται σε φοιτητικές πολιτιστικές ομάδες και συμμετέχει σε κινηματογραφική ομάδα που γυρίζει σειρά ντοκιμαντέρ σε νεολαιίστικους και εργασιακούς χώρους τα οποία προβάλονται σε πολιτικά, κοινωνικά φεστιβάλ.

Μαθητεύει σε Εργαστήρι Θεωρίας και Κριτικής Κινηματογράφου κοντά στον Σωτήρη Δημητρίου και σε Εργαστήρι Σκηνοθεσίας με τον Χρήστο Σιοπαχά. Ακολουθούν σπουδές Σκηνοθεσίας Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στις σχολές Χαντζίκου και Σταυράκου από όπου και αποφοιτεί.

Αρθρογραφεί με θέματα κριτικής και κινηματογράφου σε εφημερίδες και περιοδικά ενώ, παράλληλα, ξεκινά τις πρώτες εβδομαδιαίες και, κατόπιν, καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές, στο ξεκίνημα της μη κρατικής ραδιοφωνίας. Αποχωρώντας από τον 902, θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία του εναλλακτικού ραδιοφωνικού σταθμού “Ρωγμή στα FM”.

Μεταπτυχιακές σπουδές Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών για τρία χρόνια στο Παρίσι (PARIS 1- La Sorbonne), όπου παρακολουθεί και stages τελειοποίησης στη σκηνοθεσία με υποτροφία της Γαλλικής κυβέρνησης, σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ με θέμα τους μουσικούς του δρόμου.

Στη διάρκεια της θητείας του μετατίθεται στην Υπηρεσία Κινηματογραφίας Στρατού και σκηνοθετεί για εννέα μήνες την τηλεοπτική εκπομπή του Υ.ΕΘ.Α. “Με Αρετή και Τόλμη” στην ΕΡΤ καθώς και ιστορικά, ενημερωτικά ντοκιμαντέρ.

Το 1990 ξεκινά η συνεργασία του με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο ως βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνος του casting – μια συνεργασία που έμελλε να διαρκέσει 22 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το τελευταίο πλάνο του μεγάλου δημιουργού. Συνεργάστηκε μαζί του σε 5 ταινίες (“Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού”, “Το Βλέμμα του Οδυσσέα”, “Μια Αιωνιότητα και μια Μέρα”, “Το Λιβάδι που δακρύζει”, “Η Άλλη Θάλασσα”).

Συνεργάστηκε και με άλλους σημαντικούς σκηνοθέτες ενώ ξεκίνησε να σκηνοθετεί ταινίες και ντοκιμαντέρ – ανάμεσά τους το “ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ”, ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους με διεθνή διανομή, πολλαπλή τηλεοπτική προβολή και συμμετοχή σε πλήθος φεστιβάλ κι εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο. Σκηνοθετεί, παράλληλα, εκδηλώσεις σε μεγάλους χώρους και θεσμούς – ανάμεσά τους, τακτική, πολυετής συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, με τη σκηνοθεσία τελετών και τη διδασκαλία σε κινηματογραφικά σεμινάρια.

Το 1996 πρωτοστατεί στη δημιουργία του Πολυφωνικού Συνόλου “Χαονία” που πήρε το όνομά του από τη χώρα του αρχαιότερου Ηπειρωτικού φύλου που συμπίπτει με το χώρο επιβίωσης της Ηπειρώτικης Πολυφωνίας. Η “Χαονία”, στα δεκαέξι χρόνια της διαδρομής της, έχει εμφανιστεί σε εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, σε φωνητικά φεστιβάλ στο εξωτερικό, έχει δισκογραφήσει σε Ελλάδα κι εξωτερικό ενώ έχει βραβευθεί για την προσφορά της από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας.

Το 1998 συμμετέχει στην ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας “Άπειρος” (η δωρική ονομασία της Ηπείρου) και στην έκδοση του ομώνυμου πολιτιστικού, περιβαλλοντικού περιοδικού ως Πρόεδρος και διευθυντής έκδοσης αντίστοιχα.

Το 1999 με την “Άπειρο” και με τη στήριξη φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδρύει το Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού, εστιάζοντας στη διάσωση, τη διάδοση και την προβολή της Λαϊκής Πολυφωνίας. Ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεσμού – που είναι περισσότερο γνωστός ως Πολυφωνικό Καραβάνι – διευθύνει τη διοργάνωση 14 Διεθνών Συναντήσεων Πολυφωνικού Τραγουδιού σε παραμεθόρια Ήπειρο, Μακεδονία Αλβανία, Κάτω Ιταλία, Βουλγαρία, 13 Μεγάλων Συναυλιών στην Αθήνα ( ΠΑΛΛΑΣ, Θέατρο Πέτρας), την ίδρυση Αρχείου Πολυφωνικού Τραγουδιού, τη λειτουργία Εργαστηρίου Πολυφωνίας, την έκδοση σειράς ψηφιακών δίσκων και ντοκιμαντέρ.

Το 2000 ξεκινά τη ραδιοφωνική εκπομπή “Φωταψίες της Άλλης Όχθης”, ιχνηλατώντας τα τοπία της μουσικής παράδοσης αλλά και σμίγοντας τις αντίπερα όχθες των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής, μια εκπομπή με αδιάλειπτη μετάδοση (902 Αριστερά στα FM) μέχρι σήμερα.

Το 2004 δημιουργεί τη μουσική σκηνή “ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ” που φιλοξενεί προνομιακά μουσικές της παράδοσης, παράγει ανάλογες εκπομπές ενώ διοργανώνει και εκδηλώσεις σε άλλους χώρους – όπως κάθε καλοκαίρι στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων.

Το 2008 ξεκινά την τηλεοπτική εκπομπή “Φωταψίες της Άλλης Όχθης” στον 902 TV, υπογράφοντας την έρευνα, το σενάριο και τη σκηνοθεσία με παρουσιάσεις, προσωπογραφίες και επιτόπες καταγραφές παραδοσιακής μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από το 2006 έως και το 2010 εκλέγεται Πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολυδροσιτών – του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού του – πρωτοστατώντας στην επέκταση του Λαογραφικού Μουσείου Πολυδρόσου που είχε ιδρύσει παλαιότερα ο πατέρας του.

Το 2010 εκλέγεται Έφορος Πολιτισμού στο Προεδρείο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας – του κορυφαίου συλλογικού φορέα Ηπειρωτών στον κόσμο – όντας υπεύθυνος για το σύνολο των πλούσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων και ποικίλων δράσεων του φορέα μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο της Π.Σ.Ε. πρωτοστατεί στη δημιουργία του πολιτιστιστικού, περιβαλλοντικού θεσμού “Ηπειρώτικες Όχθες” ενώ σκηνοθετεί σειρά εκδηλώσεων σε Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Θέατρο Πέτρας, Κάστρο Ιωαννίνων, Φραγκοκάστελλο και αλλού.

Στο μεταξύ, πραγματοποιεί αδιάκοπα επιτόπες καταγραφές παραδοσιακής μουσικής σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, διαθέτοντας πλέον ένα από τα πλουσιότερα σχετικά αρχεία στη χώρα μας σήμερα. Το διάστημα αυτό προετοιμάζει παράλληλα δύο συζυγή ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους για την Όλυμπο Καρπάθου και την Νίσυρο καθώς και μια σειρά πέντε τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ με θέμα τις Πολυφωνίες του Κόσμου.

Από το 1999 διδάσκει στα σεμινάρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, ενώ σε ανάλογα σεμινάρια έχει διδάξει και στην Ήπειρο και σε διάφορα πολιτιστικά φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ιταλία, Ουαλία).

Γκανά Αλίκη “κυρατζής" του Πολυφωνικού Καραβανιού - Ερμηνεύτρια του πολυφωνικού συνόλου “Χαονία"
Γάτσιου Νατάσα Μέλος του Πολυφωνικού σχήματος Κοσσοβίτσας
Σέντη Βασιλική Μέλος του Πολυφωνικού σχήματος Κοσσοβίτσας
Καρέτσος Βαγγέλης Βιωματικός ερμηνευτής από το Χλωμό Άνω Πωγωνίου
Νικολάου Μιχάλης Μέλος του πολυφωνικού σχήματος “Δελβινιώτικα"
Φώτος Χρυσόστομος Βιωματικός ερμηνευτής - Μέλος του πολυφωνικού σχήματος “Δελβινιώτικα"
Κιοσσές Κώστας Βιωματικός ερμηνευτής - Μέλος του πολυφωνικού σχήματος “Δελβινιώτικα"
Ευθυμίου Κατερίνα Μέλος του πολυφωνικού συνόλου “Χαονία"
Μητσοτάκη Γωγώ Μέλος του Εργαστηρίου Πολυφωνίας ΚΕΜΦΑ
Τζαβέλλα Σταυρούλα Μέλος του Εργαστηρίου Πολυφωνίας ΚΕΜΦΑ
Μακαρούνας Σπύρος Μουσικός - Μέλος του Εργαστηρίου Πολυφωνίας ΚΕΜΦΑ
Τζίμας Σπύρος Μέλος του Εργαστηρίου Πολυφωνίας Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας
Δίπλας Χρήστος Διαχρονικός ταξιδευτής του Πολυφωνικού Καραβανιού - Μέλος του πολυφωνικού συνόλου “Χαονία”

Σχετικές ομιλίες

Η γειτονιά των Άνω Αμπελοκήπων ανοίγεται μουσικά στην πόλη 02:09:13

Ιουλ 02, 2024

Η γειτονιά των Άνω Αμπελοκήπων ανοίγεται μουσικά στην πόλη

Πολυζώη Βασιλική Καταχανάς Λευτέρης Ζωίδης Μιχάλης Ζωίδη Ντίνα Καραγεώργου Αγγελική Μαργώνης Γιώργος Δημητρακάκη Παναγιώτα Τσουραπάς Νικόλαος Τσέκλημα Μαίρη Σκουρμπούτη Εύα Γκουζιούλη Ματίνα

Γλώσσα: Ελληνική

Χορευτικές Ιστορίες στο Ίδρυμα Ζήση 02:12:17

Ιουλ 10, 2024

Χορευτικές Ιστορίες στο Ίδρυμα Ζήση

Πολυζώη Βασιλική Γιουρνάς Κωνσταντίνος Χουσιάδας Χρήστος Κεφαλά Ειρήνη Παπαθεοδώρου Αντωνία Παπαδημητρίου Έλενα Κυρίκου Γεωργία Μάκαρη Μαριάννα Θωμάς Νίκος Μουστάκης Στέφανος Κορμά Έφη Παυλόπουλος Γιάννης Κατσουλιέρη Κατερίνα

Γλώσσα: Ελληνική