Καραγεώργου Βίκυ
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
18/12/2015
Διάρκεια
11:34
Εκδήλωση
Ετήσιο συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων "Παγκόσμιες Προκλήσεις – Κοινές Ευθύνες Μία αποτίμηση στα 70άχρονα των ΗΕ "
Χώρος
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Διοργάνωση
Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων
Κατηγορία
Διεθνείς Σχέσεις, Νομική, Περιβάλλον
Ετικέτες
Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, αρχή 10 της Διακήρυξης του Ρίο, Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος
Το Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων έλαβε χώρα 17-19 Δεκεμβρίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στα 70 χρόνια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπό το γενικό τίτλο "Παγκόσμιες Προκλήσεις – Κοινές Ευθύνες. Μία αποτίμηση στα 70άχρονα των ΗΕ" και με επιμέρους θεματικές ενότητες: Διαχείριση κρίσεων, ανάπτυξη και χρέος, μεταναστευτικές ροές, ελλείμματα θεσμικής λειτουργίας, ΗΕ και ανάπτυξη του διεθνούς δικαίου.
Η ομιλία της Β. Καραγεώργου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δ΄ συνεδρίας με θέμα "Ηνωμένα Έθνη και Ανάπτυξη".
Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Προηγουμένως, ήταν Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο «Ευρωπαϊκό Διοικητικό Δίκαιο» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (από τον Ιούνιο του 2010 έως τον Μάϊο του 2013 στο Γενικό Τμήμα Δικαίου και από τον Ιούλιο του 2013 στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του εν λόγω Πανεπιστημίου).
Είναι Δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα δημοσίου δικαίου, δικαίου περιβάλλοντος και πολεοδομικού δικαίου. Έχει διατελέσει Ειδική επιστήμονας στο Συνήγορο του Πολίτη στον Κύκλο Προστασίας του Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής. Στα 5 έτη της εργασίας της στο Συνήγορο του Πολίτη η Βίκυ Καραγεώργου χειρίστηκε μια σειρά υποθέσεων που σχετίζονται με την παραβίαση της ευρωπαϊκής και εθνικής περιβαλλοντικής νομοθεσίας, της πρόσβασης των πολιτών στην περιβαλλοντική πληροφόρηση και της συμμετοχή του κοινού στις σχετικές με το περιβάλλον διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Επίσης, έχει διατελέσει Ειδική επιστημονική συνεργάτης στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ για θέματα ευρωπαϊκού δικαίου περιβάλλοντος. Αντικείμενα δράσης: 1) συμμετοχή σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών στην ελληνική έννομη τάξη 2) συμμετοχή σε διεθνείς διασκέψεις (Παγκόσμια Διάσκεψη του Γιοχανεσμπουργκ, 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τα νερά) και σε Συμβούλια Υπουργών Περιβάλλοντος 3) συμμετοχή στην Διυπουργική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων για την ελληνική προεδρία στην ΕΕ (1ο εξάμηνο 2003).
Στα πεδία του ερευνητικού της ενδιαφέροντος εντάσσονται το διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό δίκαιο περιβάλλοντος, το ευρωπαϊκό διοικητικό δίκαιο, το πολεοδομικό δίκαιο και το δίκαιο της ενέργειας.