ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
Hartman Karen
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
15/11/2013
Διάρκεια
42:53
Εκδήλωση
9ο Διεθνές Συνέδριο: Εκπαίδευση και Βιβλιοθήκες στον Ψηφιακό Κόσμο
Χώρος
Ίδρυμα Ευγενίδου
Διοργάνωση
Οργανωτική Επιτροπή Ενίσχυσης Βιβλιοθηκών
Κατηγορία
Αρχειονομία / Βιβλιοθηκονομία, Εκπαίδευση
Ετικέτες
βιβλιοθήκη, μάθηση, 21ος αιώνας, ψηφιακή εποχή, ψηφιακός κόσμος, τεχνολογία της πληροφορίας, δια βίου μάθηση, online courses
ΣΥΝΟΨΗ
Η βιβλιοθήκη σαν θεσμός μάθησης εξελίσσεται για να αγκαλιάσει τις προκλήσεις του σήμερα. Ο 21ος αιώνας έχει αλλάξει τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για την μαθησιακή διαδικασία. Η κλασική αίθουσα διδασκαλίας δίνει τη θέση της σε πλατφόρμες δια βίου μάθησης, όπως τα μαζικά online courses (MOOCs) και άλλα online πακέτα μαθημάτων.
Επιπλέον, η νέα παγκόσμια οικονομία έχει αλλάξει τη φύση της ανθρώπινης εργασίας. Ικανότητες όπως η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η καινοτομία χρειάζονται περισσότερα από ποτέ προκειμένου να προσαρμοστούμε στους ολοένα μεταβαλλόμενους χώρους εργασίας. Οι βιβλιοθήκες σαν μη τυπικοί χώροι μάθησης αρπάζουν την ευκαιρία και προσφέρουν νέες και συναρπαστικές υπηρεσίες που συμπληρώνουν την μάθηση που μεταδίδεται από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έτσι ώστε οι κοινότητες να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα εργαλεία για να πετύχουν. Σχετικά παραδείγματα είναι τα media labs, τα εικονικά κέντρα πληροφόρησης, τα makerspaces και άλλα πολλά.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Η Karen Hartman είναι υπεύθυνη για τα Κέντρα Τεκμηρίωσης των αμερικανικών πρεσβειών και ζει και εργάζεται στη Ρώμη. Πρόσφατα εργάστηκε στην Ουάσιγκτον σαν υπεύθυνη Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας.
Από 2008 – 2010, η Κάρεν ήταν βοηθός καθηγητή στη Σχολή Βιβλιοθηκονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μέρυλαντ. Έχει υπηρετήσει στο Ναϊρόμπι, στη Κένυα και στη Νότια Αφρική από 2003 – 2008. Πριν την πρόσληψη της στο Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών το 2002, ήταν διευθύντρια της πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης Mary Washington's College of Graduate and Professional Studies στο Φρέντεριγκσμπεργκ της Βιρτζίνια για τρία χρόνια. Από το 1994 – 1999 διετέλεσε υπεύθυνη πληροφόρησης στην γενική βιβλιοθήκη του ίδιου πανεπιστημίου. Από 1989 – 1994, η Κάρεν εργάστηκε στη βιβλιοθήκη του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Κάιρο. Θήτευσε σαν βιβλιοθηκονόμος σε δικηγορική εταιρεία στο Μίσιγκαν, σαν ερευνήτρια βιβλιοθηκονόμος στην Michigan Transportation Research Library και στο Ερευνητικό Περιβαλλοντικό Ινστιτούτο του Μίσιγκαν. Πήρε πτυχίο βιβλιοθηκονομίας από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και πτυχίο Αμερικανικής Λογοτεχνίας από το πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Εκτός από την απασχόληση της σε διάφορες βιβλιοθήκες, η Κάρεν έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις σε συνέδρια και έχει συνεργαστεί με τον Δρ. Έρνεστ Άκερμαν, καθηγητή Πληροφορικής στο University of Mary Washington στη συγγραφή πανεπιστημιακών συγγραμμάτων. Το πρώτο τους βιβλίο Searching and Researching on the Internet and the World Wide Web πρωτοκυλοφόρησε το 1997 και τώρα βρίσκεται την 5η του επανέκδοση (2010).