Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Η επόμενη σελίδα στη βίβλο της κλιματικής αλλαγής. Ο ρόλος των μικρο/νανο σωματιδίων και του αερολύματος

Ελευθεριάδης Κώστας

5 Ιουλίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45:16 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 196
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Ελευθεριάδης Κώστας

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
05/07/2018

Διάρκεια
45:16

Εκδήλωση
53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Περιβάλλον

Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2018, κλιματική αλλαγή, μικροσωματίδια, νανοσωματίδια, αερόλυμα

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 

1. Επιστήμες Υγείας,

2. Πληροφορική,

3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,

4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,

5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.

Ελευθεριάδης Κώστας Διευθυντής Ερευνών, Ινστιτούτο Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Ο Κώστας Ελευθεριάδης έχει περισσότερα από 25 χρόνια ερευνητικής εμπειρίας που σχετίζεται με τον φυσικοχημικό χαρακτηρισμό των αερολυμάτων, την εφαρμογή πυρηνικών τεχνικών στις περιβαλλοντικές μελέτες και τη ραδιενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων τεχνικών δειγματοληψίας και μέτρησης. Ίδρυσε και είναι υπεύθυνος για τον Περιφερειακό σταθμό παρακολούθησης και χαρακτηρισμού των παραμέτρων αιωρούμενων σωματιδίων, που είναι ενταγμένος στο διεθνές πρόγραμμα Global Atmosphere Watch (GAW-DEM) και λειτουργεί από το 2007, καθώς και το σταθμό στο όρος Χελμός που λειτουργεί από το 2016. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη τυποποιημένων μεθόδων, μέσω των προγραμμάτων EUSAAR (European Supersites for Atmospheric Aerosol Research) και ACTRIS (Aerosols, Clouds και Trace gas Research InfraStructure network). Έχει συμμετάσχει ως εμπειρογνώμονας σε αποστολές για περιφερειακά έργα του African Regional Cooperative Agreement for Research, Development and Training Related to Nuclear Science and Technology (AFRA) του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, καθώς και ως εθνικός αντισυμβαλλόμενος σε περιφερειακά προγράμματα του Οργανισμού. Έχει συντονίσει πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα για το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Μεταξύ αυτών, έχει συντονίσει το πρόγραμμα ENPEC REGPOT FP7 για την ανάπτυξη ικανοτήτων (capacity building) της υποδομής και τεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος για τις επιστήμες της ατμόσφαιρας, ηγήθηκε του προγράμματος DG-ENV LIFE + ACEPT-AIR και ήταν Project Leader των προγραμμάτων LIFE AIRUSE και LIFE-INDEX που εφαρμόστηκαν στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Έχει περισσότερες από 115 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά σχετικά με την επιστήμη των ατμοσφαιρικών αερολυμάτων, τη μεθοδολογία μέτρησης και τις εφαρμογές στην ακτινοπροστασία, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τις κλιματικές επιπτώσεις των ατμοσφαιρικών αερολυμάτων. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας Αερολυμάτων και μέλος της Διεθνούς Ευρασιατικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σχετικές ομιλίες