Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Η Οδύσσεια της Μικροηλεκτρονικής

Δημητράκης Παναγιώτης

3 Ιουλίου 2018

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 29:47 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 375
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Δημητράκης Παναγιώτης

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
03/07/2018

Διάρκεια
29:47

Εκδήλωση
53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Φυσικές επιστήμες

Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2018, μικροηλεκτρονική

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
 

1. Επιστήμες Υγείας,

2. Πληροφορική,

3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,

4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,

5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.

Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.

Δημητράκης Παναγιώτης Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Ο Δρ. Παναγιώτης Δημητράκης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc 1995, MSc 1998) και έχει εκπονήσει διδακτορική διατριβή με θέμα «Νανοκρυσταλλίτες πυριτίου ως δομικά στοιχεία σε ηλεκτρονικές διατάξεις μνήμης» (υποστήριξη διατριβής: Δεκέμβριος 2006) στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε πολλά ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα. Επιπλέον, ήταν κύριος ερευνητής σε ένα έργο χρηματοδοτούμενο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) (35.000 €). Έχει συντονίσει ένα έργο (250.000 €) για διατάξεις μνήμης μεταβλητής αντίστασης (ReRAMs και memristors) µε Γραφένιο (G-ReRAM). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 50 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (> 900 αναφορές, h-index: 14). Έχει δώσει 11 προσκεκλημένες ομιλίες και έχει συγγράψει περισσότερες από 40 εργασίες σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τη φυσική και τον ηλεκτρικό χαρακτηρισμό των υπομικρoμετρικών SOI MOSFET, των νέων συσκευών FET, των οργανικών μνημών νανοσωματιδίων και των οργανικών ηλεκτρονικών. Είναι επιμελητής της σειράς βιβλίων "Charge-Trapping Non-Volatile Memories Volume 1 – Basic and Advanced Devices" και τόμος 2 "Charge-Trapping Non-Volatile Memories Volume 2 – Emerging Materials and Structures" που εκδόθηκαν από τον οίκο Springer. Έχει διοργανώσει διεθνή συνέδρια και εργαστήρια στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ και έχει επιμεληθεί τα πρακτικά τους. Συγκεκριμένα, έχει διοργανώσει συμπόσια NVM στο MRS Spring Meeting τα έτη 2010, 2011, 2012, 2014 και 2014. Είναι Senior Member της Electron Device Society του Institute of Electron and Electronic Engineers (IEEE) και μέλος της Material Research Society (MRS), της Ελληνικής Πλατφόρμας Φωτονικής και του Ελληνικού cluster Φωτονικής HPhos. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (AIP, Elsevier, IOP, IEEE κ.ά).

Είναι Κύριος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, όπου εργάζεται από το 2007. Επίσης, είναι Υπεύθυνος Καθαρού Χώρου και Αναπληρωτής Διευθυντής του «Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας και Μικροσυστημάτων» (ISO 9001:2008).

Σχετικές ομιλίες