Γεωργιάδης Χάρης
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
22/10/2017
Διάρκεια
30:28
Εκδήλωση
6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης "Ο κόσμος το 2018: Ανάμεσα στο φως της τεχνολογικής εξέλιξης και στο σκότος των συγκρούσεων"
Χώρος
Κινηματοθέατρο Ολύμπιον
Διοργάνωση
Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS)
Δίκτυο Ναυαρίνο
CITY College, Διεθνές Τμήμα του University of Sheffield
ACT - American College of Thessaloniki
Κατηγορία
Διεθνείς Σχέσεις
Ετικέτες
Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, 2018, τεχνολογική εξέλιξη, συγκρούσεις, συμφωνία διάσωσης, Κύπρος
Η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ναυαρίνο, διοργάνωσε το 6ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης, στις 22 Οκτωβρίου 2017, στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον.
Πρόκειται για μια μοναδική συνάντηση με 15 εξέχουσες διεθνείς προσωπικότητες που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να συζητήσουν τα κρίσιμα ζητήματα του καιρού μας. Ο κόσμος μας ισορροπεί σε ένα τεντωμένο σχοινί: πόλεμοι, προσφυγιά, τρομοκρατία, ριζοσπαστικοποίηση, εθνικισμοί και συγκρούσεις ταυτόχρονα με ραγδαίες τεχνολογικές και οικονομικές αλλαγές. Το κέντρο βάρους του παγκόσμιου συστήματος μετατοπίζεται, οι παλιές βεβαιότητες διαψεύδονται ενώ η Ελλάδα βασανίζεται ακόμα από την κρίση.
Γιατί η ελληνική οικονομική κρίση έχει διαρκέσει τόσο πολύ; Ποια είναι η σοβαρότερη απειλή ασφάλειας που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη; Πόσο επικίνδυνη είναι η Τουρκία του Ερντογάν; Πώς θα είναι τεχνολογικά ο κόσμος το 2050; Τι χρειάζεται να κάνει η Ελλάδα για να καλύψει το ψηφιακό χάσμα που τη χωρίζει από τις πρωτοπόρες τεχνολογικά χώρες; Πόσο κινδυνεύουμε από τον Ισλαμισμό αλλά και την Ισλαμοφοβία; Πώς μπορεί το Brexit να γίνει μια ευκαιρία για την Ευρώπη; Τι σημαίνουν τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για την πολιτική σταθερότητα αλλά και το μέλλον της φιλελεύθερης δημοκρατίας στη Δύση; Αυτά είναι μερικά μόνο από τα πολλά ερωτήματα που απασχόλησαν το Συμπόσιο.
Ο Χάρης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1972 στη Λευκωσία.
Είναι Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 3 Απριλίου 2013. Προηγουμένως υπηρέτησε για μια σύντομη περίοδο ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1 Μαρτίου-3 Απριλίου 2013).
Είχε την κύρια ευθύνη της υλοποίησης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος εξυγίανσης και μεταρρύθμισης της Κυπριακής οικονομίας.
Συμμετέχει στο Eurogroup και στο Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων (ECOFIN) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε πρόεδρος του Συμβουλίου Διοικητών της Ευρωπαικής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για την περίοδο 2014-15 και είναι μέλος του Συμβουλίου Κυβερνητών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Επελέγη από το περιοδικό POLITICO ως ένας από τους 28 ευρωπαίους πολιτικούς με επιρροή για το 2016. Μετέχει στην ομάδα νέων ηγετών για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Πριν το διορισμό του ως Υπουργός υπήρξε Βουλευτής Λευκωσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού (2011-2013). Στον Δημοκρατικό Συναγερμό διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Επιστημόνων και Γενικός Γραμματέας της ΝΕΔΗΣΥ.
Παράλληλα, διεύθυνε οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση (1999-2013).
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Reading της Βρετανίας (ΒΑ, ΜΑ, 1992-1996). Υπήρξε μεταπτυχιακός ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρωπαικών και Διεθνών Μελετών του ιδίου πανεπιστημίου (1996-98).
Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1983-90) και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική Φρουρά ως Λοχίας Πυροβολικού (1990-92).