Λαγογιάννης Αναστάσιος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
09/07/2018
Διάρκεια
13:41
Εκδήλωση
Υποτροφίες & Μεταπτυχιακές Σπουδές (Ημερίδα στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου 2018)
Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος
Κατηγορία
Εκπαίδευση
Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2018, υποτροφίες, μεταπτυχιακές σπουδές, σπουδές στο εξωτερικό
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.
Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
Ο Δρ. Λαγογιάννης γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έλαβε το διδακτορικό του το 2001. Για τη διδακτορική του διατριβή, πραγματοποίησε πειραματική εργασία στο GANIL στην Caen της Γαλλίας, που επικεντρώθηκε στη δομή των εξωτικών ελαφρών πυρήνων χρησιμοποιώντας σκέδαση πρωτονίων σε αντίστροφη κινηματική με ραδιενεργές ακτίνες. Ταυτόχρονα ήταν επισκέπτης ερευνητής στο CEA-Saclay (Gif-sur-Yvette, Γαλλία). Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας το 2003, διορίστηκε ως βοηθός ερευνητής στο Ινστιτούτο Πυρηνικής Φυσικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και ήταν υπεύθυνος για τις εργασίες αναβάθμισης στον επιταχυντή Tandem. Ήταν επισκέπτης επιστήμονας σε ορισμένα ευρωπαϊκά εργαστήρια τα τελευταία 2 χρόνια, όπου πραγματοποίησε έρευνα στους τομείς της πυρηνικής αστροφυσικής και της πυρηνικής δομής. Είναι υπεύθυνος για πολλά προγράμματα συνεργασίας που σχετίζονται με πυρηνικές αναλυτικές τεχνικές με χρήση δέσμης ιόντων. Υπήρξε μέλος των οργανωτικών επιτροπών όλων των πρόσφατων εργαστηρίων και διεθνών συνεδρίων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής. Τα τελευταία 4 χρόνια, έχει εκπαιδεύσει σχεδόν όλους τους μαθητές που πραγματοποίησαν πειραματική εργασία στο εργαστήριο Tandem για την απόκτηση διπλώματος σε βασικές πυρηνικές τεχνικές και οργανομετρία. Τον Δεκέμβριο του 2007, εξελέγη επιστημονικός ερευνητής. Έχει συγγράψει 40 άρθρα με ομότιμη αναθεώρηση και 15 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων.