Δρίτσος Στέφανος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
06/09/2019
Διάρκεια
00:16:18
Εκδήλωση
4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας
Χώρος
Hellexpo Μαρούσι
Διοργάνωση
Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής
Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας
Κατηγορία
Επιστήμες μηχανικών, Γεωλογία
Ετικέτες
σεισμός, αντισεισμική προστασία, σεισμός 7ης Σεπτεμβρίου 1999, επιταχυνσιογράφος, εδαφική κίνηση, απόκριση κατασκευών, Κ.Α.Δ.Ε.Τ. - Κανονισμός για Αποτίμηση και Δομητικές Επεμβάσεις Τοιχοποιίας, σεισμός 19ης Ιουλίου 2019, Αθήνα, Μαγούλα, Πάρνηθα, σεισμός Αθήνας 1999, σεισμός Αθήνας 2019, μετασεισμικός έλεγχος κτιρίων, Αττική, προσεισμικός έλεγχος κτιρίων
Με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από τον καταστροφικό σεισμό της Αθήνας του 1999 το Ελληνικό Τμήμα Αντισεισμικής Μηχανικής και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συνδιοργάνωσαν το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας.
Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Hellexpo στο Μαρούσι μεταξύ 5-7 Σεπτεμβρίου 2019 και αποτέλεσε μια πλατφόρμα ουσιαστικής ανταλλαγής απόψεων, γνώσεων και εμπειριών για την αποτελεσματική, εκ μέρους της Πολιτείας, διαχείριση του κρίσιμου ζητήματος της Αντισεισμικής Προστασίας.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να φέρει κοντά την επιστημονική και επαγγελματική κοινότητα των Ελλήνων μηχανικών και σεισμολόγων και να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει επιτελεστεί την τελευταία εικοσαετία στην αποτίμηση και απομείωση του σεισμικού κινδύνου στην χώρα μας.
Συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ έλαβαν χώρα ειδικές ημερίδες του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) του ΕΤΑΜ και του ΤΕΕ για τον σεισμό του 1999, τον πρόσφατο σεισμό στην Αθήνα καθώς και τις προκλήσεις ενόψει ενός μεγάλου σεισμού. Το BLOD βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις 3 εν λόγω ημερίδες.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημερίδας "Προκλήσεις και ετοιμότητα ενόψει του επόμενου μεγάλου σεισμού".
Ο Στέφανος Η. Δρίτσος είναι Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο οποίο υπήρξε Αντιπρόεδρος. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Πρόληψη και Πρόγνωση Σεισμών, καθώς και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΠ. Υπήρξε Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας της IABSE “Earthquake Resistance Structures”. Είναι μέλος 13 Διεθνών Επιστημονικών Επιτροπών, έχει συγγράψει 6 βιβλία και 150 επιστημονικές εργασίες σε Διεθνή Περιοδικά και Συνέδρια. Έχει παρουσιάσει περισσότερες από 140 ομιλίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και σεμινάρια.