Χριστοδούλου Φαίη
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
30/06/2014
Διάρκεια
37:29
Εκδήλωση
2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation
Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος
Κατηγορία
Μοριακή Βιολογία
Ετικέτες
καινοτομία, τεχνολογία, Ελλάδα, καρκίνος
Στις 30 Ιουνίου ξεκίνησε το 2ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του 2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», με την παρουσία θεσμικών εκπροσώπων και τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, που ανέλαβαν να αναδείξουν το τρίπτυχο Έρευνα – Τεχνολογία – Καινοτομία, στο οποίο βασίζεται η ιδέα του Φόρουμ.
Το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Σ.Ε.Τ.) κεπροσώπησε ο Ακαδημαϊκός Λουκάς Χριστοφόρου, ο οποίος και χαιρετίζει την εκδήλωση.
Στη συνέχεια, η βραβευμένη για το διαγνωστικό τέστ ΜΙR.I.AM, Δρ Φαίη Χριστοδούλου, δίνει έμφαση στην ομιλία της σε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα, ενώ ο κ. Χαράλαμπος Μαρμάγγελος, εκπρόσωπος της Olympia Electronics, αναφέρεται στα τεχνολογικά επιτεύγματα μιας ελληνικής, διεθνώς ανταγωνιστικής εταιρείας με έδρα στη Βόρειο Ελλάδα.
Αμέσως μετά, ξεκινά η πρώτη ημερίδα με διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Centre de Saclay, το CERN, το Πανεπιστήμιο του Παρισιού και της Φλωρεντίας. Μιλούν για τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στον Τομέα της Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, που άλλαξαν την αντίληψη που μέχρι σήμερα είχαμε για το σύμπαν και τους νόμους της φύσης. Αναφέρονται, επίσης, σε θεωρητικές και πειραματικές διεργασίες που οδήγησαν σε τεχνολογικές καινοτομίες με εφαρμογή σε άλλα επιστημονικά πεδία - όπως, για παράδειγμα, η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, το περιβάλλον, οι βιοεπιστήμες - αλλά και στη βιομηχανία.
Η Φαίη Χριστοδούλου ολοκλήρωσε την διδακτορική της διατριβή στο European Molecular Biology Laboratory οπου μελέτησε τον ρόλο των microRNAs στην εξέλιξη των αμφισσυμμετρικών ζώων. Εργάστηκε για 2 χρόνια ως υπεύθυνη επικοινωνίας της επιστήμης και σήμερα συνεχίζει την έρευνα ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.