Hens Luc
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
22/11/2013
Διάρκεια
33:22
Εκδήλωση
Εκπαιδευτικά σεμινάρια: Αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή. Σκέψου Παγκόσμια. Δράσε Τοπικά!
Χώρος
Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών
Διοργάνωση
Περιφέρεια Αττικής
ΠΜΣ Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία - Ιατρική Σχολή – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Κατηγορία
Περιβάλλον
Ετικέτες
κλιματική αλλαγή, υγεία, επαγγελματική εκπαίδευση, πολιτική προσαρμογής, πολιτική μετριασμού, επιστημονική αβεβαιότητα, αρχή της προφύλαξης
Με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ετήσιας ευρωπαϊκής συνάντησης Περιφερειακών και Τοπικών αρχών OPEN DAYS, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής «Περιβάλλον & Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία».
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του διημέρου, δημιούργησαν την ευκαιρία να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το κρίσιμο και επίκαιρο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής και των επιπτώσεών της στο περιβάλλον και την υγεία, το οποίο επηρεάζει άμεσα και έμμεσα ολόκληρο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σημαντικών φορέων της χώρας μας (θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, εκπρόσωποι ΜΚΟ κλπ) αλλά και της Ευρώπης.
Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων (22/11/2013), πραγματοποιήθηκαν 4 εκπαιδευτικά σεμινάρια με τη συμμετοχή συνολικά 200 εργαζομένων της Περιφέρειας Αττικής.
Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την ατμοσφαιρική ρύπανση και την κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τις πολιτικές προστασίας των υγροτόπων, την επαγγελματική εκπαίδευση & κλιματική αλλαγή, ζητήματα άκρως επίκαιρα που απασχολούν έντονα την κοινή γνώμη.
Ο Luc Hens είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινης Οικολογίας του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Βρυξελλών. Επίσης, είναι επιστημονικώς υπεύθυνος και Διευθυντής Έρευνας του VITO (VLAAMSE INSTELLING VOOR TECHNOLOGISCH ONDERZOEK).