Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Μάγειροι, τσελεμεντέδες και menu στην Αρχαιότητα - 3η διάλεξη

Παντελεάκη Νότα

28 Ιανουαρίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 75:39 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1089
Ομιλητές
Παντελεάκη Νότα

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
28/01/2015

Διάρκεια
75:39

Εκδήλωση
Διαλέξεις της Πολιτιστικής Εταιρείας "Πύρνα"

Χώρος
Πολιτιστική Εταιρεία "Πύρνα"

Διοργάνωση
Πολιτιστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πύρνα

Κατηγορία
Κοινωνικά θέματα

Ετικέτες
μαγειρική, τσελεμεντές, menu, αρχαία Ελλάδα, γαστρονομία, συμπόσιο

Τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες στην καθημερινή τους ζωή; Τι σερβίριζαν στα εορταστικά δείπνα; Τι ήταν τα περίφημα συμπόσια, ο πυρήνας της κοινωνικής διασκέδασης του ανδρικού πληθυσμού της αρχαίας Ελλάδας; Ξεκινώντας  από  τα  απλά φαγητά που βασίζονταν στα κατά τόπους ντόπια προϊόντα, η ελληνική γαστρονομία με τον καιρό εμπλουτίζονταν εντυπωσιακά με delicatessen, παράξενες σάλτσες, εξωτικά φρούτα και λαχανικά, καρυκεύματα. Συγχρόνως όμως, ο αρχαίος κόσμος άλλαζε κι αυτός – πλάταινε και ανακατευόταν. Σ’ αυτό το νέο κόσμο, τον ελληνορωμαϊκό, με μια εκλεπτυσμένη και εξεζητημένη αστική κοινωνία, οι μάγειροι – chefs έγιναν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές της μαγειρικής.

Παντελεάκη Νότα Ξεναγός, Ιστορικός

Σχετικές ομιλίες