Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Μαστός και τέχνη

Τσιρώνη Νίκη

30 Ιανουαρίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 27:20 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 889
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Tο 4ο Συνέδριο της Γ’ Μαιευτικής & Γυναικολογικής Κλινικής, της Δ’ Χειρουργικής Κλινικής και της Β’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Καρκίνος Μαστού 2015. Τι άλλαξε, τι αλλάζει» πραγματοποιήθηκε στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2015 στο ξενοδοχείο Athens Hilton. Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού για τις εξελίξεις των τελευταίων ετών. Έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε αμφιλεγόμενα θέματα γύρω από τα οποία εγείρονται οι περισσότερες επιστημονικές συζητήσεις. Επίσης έμφαση έχει δοθεί στα συμπεράσματα από τα πρόσφατα μεγάλα διεθνή συνέδρια για τον καρκίνο του μαστού.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώθηκε ξεχωριστό σεμινάριο με θεωρητικό και πρακτικό μέρος με χρήση ειδικών εξομοιωτών (hands-on) για την τεχνική εντοπισμού και βιοψίας του Λεμφαδένα Φρουρού, προκειμένου νέοι συνάδελφοι να εκπαιδευτούν σε αυτή τη μέθοδο που αποτελεί πλέον το gold standard της χειρουργικής σταδιοποίησης της μασχαλιαίας κοιλότητας.

Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες της 1ης ημέρας του συνεδρίου.

Τσιρώνη Νίκη Ιστορικός-Βυζαντινολόγος, Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - Εταίρος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

H Νίκη Τσιρώνη είναι ιστορικός - βυζαντινολόγος. Σπούδασε στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το οποίο και έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο στις βυζαντινές σπουδές. Από το 2000, εργάζεται στο Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και είναι εταίρος του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard. Η έρευνά της εστιάζει στην πολιτιστική ιστορία με έμφαση στην προσκύνηση της Θεοτόκου, την ομιλητική λογοτεχνία και την υμνογραφία, καθώς και την ιστορία του βιβλίου και της διακόσμησής του στη βυζαντινή και μεταβυζαντινή περίοδο. Έχει διοργανώσει διεθνή συμπόσια για το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Κοινωφελές Ίδρυμα "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης", τη Φiλεκπαιδευτική Εταιρεία και το ΚΕΣ του Πανεπιστημίου του Harvard. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Πατερικών και Βυζαντινών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Πολιτιστικής Εταιρείας "Αίνος". Έχει επιμεληθεί εκθέσεις της Αγιορειτικής Φωτοθήκης, του Φωτογραφικού Αρχείου της Ρωσικής Διασποράς, καθώς και την έκθεση με τίτλο "Η Τέχνη της Βιβλιοδεσίας από το Βυζάντιο στη Σύγχρονη Εικαστική Δημιουργία" στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας. Έχει την εκτελεστική ευθύνη έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού των Διαλόγων των Αθηνών και έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες για την προσκύνηση και τον θρήνο της Παναγίας στο Βυζάντιο.

Σχετικές ομιλίες