Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Μαζί στην Καθημερινότητα: Ενημέρωση, Υποστήριξη και Φυσικοθεραπευτική Διαχείριση της Νόσου Alzheimer - Χαιρετισμοί

Τσολάκη Μάγδα, Λυμπερίδης Πέτρος, Θεοδωρουλάκης Μενέλαος, Οικονόμου Αλέξανδρος, Σταθόπουλος Σταύρος, Θεοδωρόπουλος Διονύσιος

21 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:25:59 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 44

Στις 21 Σεπτεμβρίου 2024, στο νέο αμφιθέατρο του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός», πραγματοποιήθηκε η σημαντική εκδήλωση με τίτλο «Μαζί στην Καθημερινότητα: Ενημέρωση, Υποστήριξη και Φυσικοθεραπευτική Διαχείριση της Νόσου Alzheimer». Η εκδήλωση, συνδιοργανωμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, καθώς και από τα επιστημονικά τμήματα «Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία» και «Νευρολογική Φυσικοθεραπεία» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΝΠΔΔ), επικεντρώνεται στην κατανόηση και φυσικοθεραπευτική διαχείριση της νόσου Alzheimer.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων, φυσικοθεραπευτών και ιατρών, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις για τη σύγχρονη προσέγγιση στη διάγνωση, τη θεραπεία και την υποστήριξη των ατόμων με Alzheimer, καθώς και για το ρόλο της φυσικοθεραπείας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην πρόληψη, ενδυνάμωση και υποστήριξη της κινητικότητας και της ισορροπίας των ασθενών.

Υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας «ΑΡΓΩ» και του European Network of Active Living for Mental Health (ENALMH), η εκδήλωση αυτή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για ενημέρωση και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ επαγγελματιών υγείας, ατόμων που ζουν με τη νόσο Alzheimer, και των φροντιστών τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Μήνυμα του Υφυπουργού Υγείας αρμόδιου για θέματα ψυχικής υγείας, Βαρτζόπουλου Δημητρίου
Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόοου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, Τσολάκη Μάγδα
Πρόεδρός ΝΠΔΔ Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Λυμπερίδης Πέτρος
Πρόεδρος Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ», Θεοδωρουλάκης Μενέλαος
European Network of Active Living for Mental Health (ENALMH) President,
Οικονόμου Αλέξανδρος

ΚΑΤΑΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ALZHEIMER
Προεδρείο: Θεοδωρουλάκης Μενέλαος, Οικονόμου Αλέξανδρος
Αιτιοπαθογένεση νόσου Alzheimer, νεότερα δεδομένα: Τσολάκη Ανθούλα
Σύγχρονη εργαστηριακή διάγνωση νόσου Alzheimer: Τζάρτος Σωκράτης
Ιατρικά θεραπευτικό πρωτόκολλα νόσου Alzheimer: Τσολάκη Μάγδα
Οι οικογενειακοί φροντιστές ατόμων με Alzheimer: Ντίνου Αριάδνη

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΟΣΟ ALZHEIMER
Προεδρείο: Γεωργακόπουλος Ευάγγελος, Λαμπροπούλου Σοφία
Πρόληψη, η συμβολή της φυσικοθεραπείας: Μητσικάρης Γιώργος
Πρόγραμμα θεραπευτικής άσκησης: Χατζηδαμιανός Θεόδωρος
ΠΟΥ, ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή: Σταθόπουλος Σταύρος
Φυσικοθεραπευτικές Τεχνικές Εκπαίδευσης Ισορροπίας: Μάστορας Νίκος
Γνωστικές - Σωματικές Δραστηριότητες: Νάστου Ευτυχία
Συμβουλές Προσαρμογής του Περιβάλλοντος για Ασφάλεια: Ζίγκιρη Ελένη
Τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης: Χρηστάκου Άννα
Φροντίζοντας τους περιθάλποντες: Παπαμιχαήλ Παναγιώτης

Τσολάκη Μάγδα Ομότιμη Καθηγήτρια Νευροψυχιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Πρόεδρος, Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών

Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Ομότιμος Καθηγήτρια ΑΠΘ, Ελληνική εταιρεία νόσου Alzheimer, Εργαστήριο νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, ΚΕΔΕΚ, ΑΠΘ

Εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ από το 1982 όπου σήμερα κατέχει τη βαθμίδα της Ομότιμης Καθηγήτριας. Εργάστησε ως Διευθύντρια στην Α΄ Νευρολογική Κλινική του Ιατρικού Τμήματος. Δίδαξε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης 10 χρόνια και ήταν υπεύθυνη του Ιατρείου Μνήμης και Άνοιας της Γ΄ Νευρολογικής Κλινικής στο Γ.Π.Ν. «Γ. Παπανικολάου» από το 1990 έως το 2017. Είναι μέλος πολλών ιατρικών Εταιρειών, είναι συγγραφέας 494 εργασιών εκ των οποίων οι 309 είναι σε διεθνή περιοδικά, (294 στο PubMed) με h-index=42, 45, 47, 54 και περισσότερες από 9017, 9312, 11579 και 13045 αναφορές στις βάσεις, Web of Sciences, Scopus, Google Scholar and Harzing’s publish or perish αντίστοιχα, και 48 Βιβλίων ως μόνη συγγραφέας ή σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους. Συμμετείχε με ανακοινώσεις σε 296 διεθνή συνέδρια και 372 ελληνικά και βραβεύθηκε συνολικά 52 φορές. Είναι μέλος του European Alzheimer Disease Consortium  και συμμετείχε σε 16 χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, το ICTUS, INNOMED, EDAR, ENIR, SHARE, BIOMARK-APD, PHARMACOG, LLM, Dem@care, HARC, ΝΙLVAD, Αltoida, AD-GAMING, DESCRIPA, i-Connect, σε 6 ελληνικά -2 Αριστεία, 1 Συνεργασία, 1 «Αρχιμήδης», 1 Ερευνώ, καινοτομώ, και 1 ΕΔΒΜ - και ένα Αμερικάνικο το MIRAGE. Συμμετέχει σε πολλές ελληνικές και διεθνείς μελέτες (35) και είναι μέλος του Editorial Board πολλών Διεθνών περιοδικών. Είναι κριτής σε 339 εργασίες. Είναι η ιδρύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και ιδρύτρια και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών. Έχει διοργανώσει 10 Πανελλήνια Συνέδρια Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, δύο Ευρωπαϊκά, δύο Παγκόσμια και πολλές Ημερίδες και Διημερίδες. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη δύο ολοκληρωμένων Μονάδων φροντίδας ασθενών με άνοια στη Θεσσαλονίκη με 50 άτομα προσωπικό που από το 2007 δέχονται πάνω από 100.000 επισκέψεις τον χρόνο. Είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και γιαγιά δέκα εγγονών.

Ιστότοπος της Μάγδας Τσολάκη

Λυμπερίδης Πέτρος Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών
Θεοδωρουλάκης Μενέλαος Δρ. Κοινωνικής Πολιτικής - Πρόεδρος Δ.Σ., Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας Αργώ - Πρόεδρος Δ.Σ., ΠΕΨΑΕΕ

Ο Μενέλαος Θεοδωρουλάκης είναι κοινωνικός ερευνητής και εμπειρογνώμονας στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής προστασίας ως πτυχιούχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην Κοινωνική Πολιτική. Εξειδικεύεται επιστημονικά στα αντικείμενα: Κοινωνική Ασφάλιση, Κοινωνική Προστασία, Πρόνοια, Κοινωνική Ένταξη, Ισότητα, Κοινωνική Οικονομία, Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση, Επαγγελματική Αποκατάσταση ευάλωτων ομάδων, Σχεδιασμός και αξιολόγηση προγραμμάτων. Από το 1998 είναι ερευνητής και σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής σε διάφορους φορείς και προγράμματα όπως το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, το Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού, το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, το Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, την ΠΕΨΑΕΕ, την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, την ΠΟΚοιΣΠΕ κ.α. και εκπαιδευτής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι επίσης εμπειρογνώμονας του European Social Policy Network τα τελευταία 6 χρόνια σε θέματα κοινωνικής προστασίας. Είναι μέλος της Ομάδας Έργου της Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 και του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας «Κανένας Μόνος στην Πανδημία». Επίσης έχει εργαστεί ως σύμβουλος κοινωνικής επιχειρηματικότητας και σύμβουλος απασχόλησης στον χώρο της ψυχικής υγείας τόσο ως έμμισθο στέλεχος αλλά και ως εθελοντής και έχει διατελέσει εθελοντικά πρόεδρος και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Αργώ (2005-2014), μέλος του ΔΣ της ΠΕΨΑΕΕ (2004-2014), ταμίας του ΔΣ του ΚοιΣΠΕ Ευ ζήν (2005-έως σήμερα), πρόεδρος του ΔΣ της ΠΕΨΑΕΕ (Νοέμβριος 2014-έως σήμερα), πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αργώ (Φεβρουάριος 2015 έως σήμερα), μέλος του ΔΣ της Επιστημονικής Εταιρίας Κοινωνικής Πολιτικής (2017 έως σήμερα). Έχει εμπειρία και στη Δημόσια Διοίκηση ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης στην Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας και στην Διοίκηση του ΕΦΚΑ (Απρίλιος 2015 έως Σεπτέμβριος 2019). Έχει τέλος συμμετάσχει στην συγγραφή συλλογικών βιβλίων και άρθρων και έχει δημοσιεύσει και ατομικά άρθρα σε έγκριτα περιοδικά.

Οικονόμου Αλέξανδρος Πρόεδρος, European Network of Active Living for Mental Health (ENALMH) -Επιστημονικά Υπεύθυνος, Κοινωνικός Συνεταιρισμός «ΕΔΡΑ»

Ο Αλέξανδρος Οικονόμου είναι από το 2002 Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κοινωνικού Συνεταιρισμού «ΕΔΡΑ». Είναι Πρόεδρος του European Network of Active Living for Mental Health (ENALMH). Σπούδασε Ψυχολογία στο Universita Pontificia Salesiane της Ρώμης. Συνέχισε τις σπουδές του με την απόκτηση Μεταπτυχιακών Τίτλων Ψυχικής Υγείας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας - Κοινωνικής Πολιτικής από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Με το πτυχίο Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχικής Υγείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ολοκληρώνονται οι ακαδημαϊκοί του τίτλοι. Ήταν μέλος του Δ.Σ. των Κέντρων Πρόληψης "ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ" και "ΦΑΕΘΩΝ", καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Φορέων Κοινωνικής Ενσωμάτωσης και Προώθησης της Απασχόλησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Είναι Αντιπρόεδρος του 3ου Τομέα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Αττικής του Υπουργείου Υγείας. Διαχειρίζεται και υλοποιεί 3 προγράμματα "Βοήθεια στο Σπίτι" σε 3 πόλεις της Ελλάδας (Περιστέρι, Βόλος και Πάτρα) που παρέχουν βοήθεια σε ηλικιωμένους, άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και άτομα με νόσο Alzheimer. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή έντυπα και έχει συμμετάσχει σε πολλά Συμπόσια Ψυχικής Υγείας. Έχει γράψει ένα βιβλίο για την Αξιολόγηση των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Σταθόπουλος Σταύρος Φυσικοθεραπευτής, Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός» - Διευθυντής & Καθηγητής Μ.Π.Ε., Πανεπιστήμιο της Ρώμης «G.Marconi»

Εκπαίδευση
- Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: ΜΑ στην Ανοικτή και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
- Δεύτερο Πανεπιστήμιο Ρώμης: Dott Αθλητική Νευρο-τραυματολογική Αποκατάσταση
- Δεύτερο Πανεπιστήμιο Ρώμης: Βασικές σπουδές στην Αποκατάσταση με ειδίκευση στη Νευρολογία και Νευροψυχολογία, αποφοιτώντας με άριστα (100/100)

Τρέχουσες Επαγγελματικές Δραστηριότητες:
- Σύμβουλος Ψυχικής και Σωματικής Ευεξίας (1989 - σήμερα)
- Εκπαιδευτής Ενηλίκων (1993 - σήμερα)
- Μέλος του ΔΣ Συμβούλων για την έρευνα, American Biographical Institute, ΗΠΑ (1998 - σήμερα)
- Φυσικοθεραπευτής,εξειδικευμένος στην αποκατάσταση νευρολογικών & νευροψυχολογικών δυσχερειών, Γενικό Νοσοκομείο "Ο Ευαγγελισμός", Αθήνα, Ελλάδα (1999 - σήμερα)
- Σύμβουλος Ανοικτής και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (2001 - σήμερα)
- Διευθυντής και Καθηγητής Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων στην "Παιδαγωγική και Διδακτική για Παιδιά με Κινητικές Δυσκολίες", Πανεπιστήμιο "G. Marconi", Ρώμη, Ιταλία (2012 - σήμερα)
- Διδάσκων, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, Ελλάδα: MSc "Μοριακή και Εφαρμοσμένη Φυσιολογία", Διδασκαλία: "Πρωτόκολλα Θεραπευτικής Άσκησης σε Χρόνιες Ψυχιατρικές Παθήσεις" & "Διαταραχές Ύπνου - Εργαστηριακή και Κλινική Ιατρική του Ύπνου", Διδασκαλία: "Η σημασία της εργονομίας στον ύπνο" (2019 - σήμερα)
- Πρόγραμμα Αποκατάστασης του ΠΟΥ / Πακέτο Παρεμβάσεων για Αποκατάσταση / Μέλος της Ομάδας Ανάπτυξης για τη Σχιζοφρένεια (2020 - 2030)
- Διδάσκων Προσωπικό, Ιατρική Σχολή, ΑΠΘ, Ελλάδα: MSc: “Νευροεπιστήμες και Νευροεκφυλιστικές Παθήσεις” Διδασκαλία: “Πρόγραμμα βελτίωσης φυσικής κατάστασης για το Πάρκινσον στο σπίτι. Η συμβολή της φυσικοθεραπείας” (2021 - σήμερα)
- Chief Knowledge Officer, Aion Solutions / Elysium Academy, Ηνωμένο Βασίλειο (2021 - σήμερα)
- Μέλος Ομάδας Εργασίας για την Ψυχική Υγεία και Φυσικοθεραπεία, Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπείας / Περιφέρεια Ευρώπης (2024-2026)

Τρέχουσες Διοικητικές Δραστηριότητες:
- Ιδρυτής / Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Αγωγής Υγείας "ΒΙΟΑΓΩΓΗ", Ελλάδα (1994 - σήμερα)
- Ιδρυτής / Συντονιστής του ΕΤ "Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία" του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Ελλάδα (2014 - σήμερα)
- Ιδρυτής του ΕΤ "Νευρολογική Φυσικοθεραπεία" του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Ελλάδα (2016)
- Μέλος, ΔΣ, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (Γενικός Γραμματέας: ΠΤ Αττικής και Κυκλάδων, Κεντρική Διοίκηση: Μέλος), Ελλάδα (2021 - σήμερα)
- Ιδρυτής / Γραμματέας της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής / μέλος της Ομάδας Ειδικού ενδιαφέροντος "Θεραπευτική Άσκηση" του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Ελλάδα (2023 – σήμερα)
- Αντιπρόεδρος, ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ενεργό Διαβίωση στην Ψυχική Υγεία (2023 – 2026)
- π. Πρόεδρος της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA) / Παράρτημα Αθηνών HJ001 (2023 - σήμερα)

Αντιπροσωπείες:
- Εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό Φυσικοθεραπείας στην Ψυχική Υγεία & μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας και Θεσμικών Σχέσεων (2014 - σήμερα)
- Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τη Σωματική Δραστηριότητα που Ενισχύει την Υγεία (ΠΟΥ / Ευρώπη) (2020 - σήμερα)
- Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ενεργό Διαβίωση στην Ψυχική Υγεία (2020 – σήμερα)

Συντακτικές και Αξιολογικές Δραστηριότητες:
- Αρχισυντάκτης, "Journal of Physiotherapy in Mental Health"
- Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής 4 διεθνών περιοδικών και 1 εθνικού περιοδικού
- Αξιολογητής για 5 διεθνή επιστημονικά περιοδικά
- Αξιολογητής για το Παγκόσμιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας 2021, στις περιλήψεις για την ψυχική υγεία

Ομιλίες:
Κύριος Ομιλητής σε:
- 2 Παγκόσμια Συνέδρια
- 10 Διεθνή Συνέδρια
- πάνω από 50 Εθνικά Συνέδρια

Δημοσιεύσεις:
- Συγγραφέας 1 βιβλίου
- Συνεισφορά σε κεφάλαια 3 βιβλίων
- Δημοσίευση διαφόρων άρθρων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά
- Συντάκτης 1 αγγλικού βιβλίου

Έρευνα:
- Κύριος Ερευνητής σε 7 Ερευνητικά Πρωτόκολλα
- Συμμετοχή σε προγράμματα της Ε.Ε.: Διευθυντής Σπουδών σε 1, Εκπαιδευτής σε 4, με επίκεντρο την επαγγελματική ένταξη ατόμων με αναπηρία

Επαγγελματικές Ενώσεις:
Ενεργό μέλος σε πάνω από 15 επαγγελματικούς συλλόγους, περιλαμβανομένης της ειδικής ομάδας για τις διαταραχές ύπνου της World Physiotherapy και ατομικό μέλος της World Federation for Mental Health (WFMH)

Πιστοποιήσεις:
- Άσκηση, Υγεία και Πρότυπα στη Σωματική Δραστηριότητα & Σωματική Δραστηριότητα ως πρακτική τεκμηριωμένη στην Ψυχική Υγεία (Physioplus)
- Ευαισθητοποίηση Ψυχικής Υγείας για τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα (Sport England)

Επιστημονικά Ενδιαφέροντα:
- Κλινικές εφαρμογές βιοανάδρασης (biofeedback) σε ψυχιατρικές ασθένειες
- Παραμετροποίηση της θεραπευτικής άσκησης στην ψυχική υγεία
- Επαναλαμβανόμενος Διακρανιακός Μαγνητικός Ερεθισμός (rTMS)
- Ανάπτυξη εφαρμογών (app) για την ψυχική υγεία

Διακρίσεις:
- Δημοσιογραφική Ταυτότητα “Honoris Causa” (1993 - σήμερα)
- Συμπερίληψη στο ελληνικό “Who is Who” (1998 - σήμερα)
- Βραβείο "AHEPA of the Year" το 2018 & 2019
- Βράβευση για την πολυετή προσφορά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, 2024

Θεοδωρόπουλος Διονύσιος Φυσικοθεραπευτής

Σχετικές ομιλίες

Πλεονεκτήματα της φυσικοθεραπείας στη φροντίδα των ασθενών με νόσο Alzheimer 01:50:27

Σεπ 21, 2024

Πλεονεκτήματα της φυσικοθεραπείας στη φροντίδα των ασθενών με νόσο Alzheimer

Μητσικάρης Γεώργιος Χατζηδαμιανός Θεόδωρος Σταθόπουλος Σταύρος Μάστορας Νίκος Νάστου Ευτυχία Ζίγκιρη Ελένη Χρηστάκου Άννα Παπαμιχαήλ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος Ευάγγελος Λαμπροπούλου Σοφία

Γλώσσα: Ελληνική