Τσιτσώνη Θέκλα
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
19/03/2022
Διάρκεια
00:16:31
Εκδήλωση
3η Συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας - Οι παρουσιάσεις των μελετών
Χώρος
Ξενοδοχείο Thalatta Seaside - Αγία Άννα Ευβοίας
Διοργάνωση
Σωματείο "Διάζωμα"
Γενική Συνοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ)
Κατηγορία
Περιβάλλον
Ετικέτες
Βόρεια Εύβοια, Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Βόρειας Εύβοιας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από Παρασκευή 18 έως και Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 η “3η Συνάντηση με τους θεσμούς και τους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας”. Ο τίτλος της τριήμερης συνάντησης ήταν: «Το Νέο Δάσος στο Κέντρο της Ζωής και της Βιώσιμης Ανάπτυξης της Βόρειας Εύβοιας».
Για συμβολικούς λόγους η Συνάντηση έγινε στο Ξενοδοχείο «Thalatta Seaside» στην περιοχή της Αγίας Άννας, έναν τόπο που έχει πληγεί βαθιά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.
Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας καθώς σε συνέχεια μιας ευρείας δημόσιας διαβούλευσης οι μελετητές του Προγράμματος κατέληξαν στην πρώτη εξειδίκευση στρατηγικής και στον ενδεικτικό κατάλογο έργων, δράσεων και δικαιούχων ανα θεματική μελέτη. Με την παρουσίαση της πρώτης φάσης των μελετών εγκαινιάζεται η νέα φάση της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία θα οδηγήσει στη συγκρότηση της Ο.Χ.Ε. της Βόρειας Εύβοιας και στην έναρξη της υλοποίησης των έργων – φωτοδοτών.
Οι παρουσιάσεις και το σχετικό υλικό θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα evia.meta, ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά η τοπική κοινωνία και οι πολίτες της χώρας και να συμμετάσχουν ενεργά στη δημόσια διαβούλευση, που θα ολοκληρωθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2022, οπότε και θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως όλες οι θεματικές μελέτες του Προγράμματος.
Το μεγάλο κεκτημένο του τριημέρου είναι η αποδοχή και υιοθέτηση του Προγράμματος Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας από την τοπική κοινωνία, ένας αναγκαίος παράγοντας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Προγράμματος.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τη ΓΣΕΒΕΕ, που αποτελεί το θεσμικό σύμβολο των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας.
To BLOD βιντεοσκόπησε τις εργασίες της Συνάντησης και δημοσιεύει την κεντρική ομιλία του Επικεφαλής της Επιτροπής Ανασυγκρότησης, Σταύρου Μπένου, καθώς και 17 άλλα θέματα που σχετίζονται άμεσα με τις μελέτες που παρουσιάστηκαν κατά την εκδήλωση.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σύνολο των εργασιών της Συνάντησης, θα βρουν τις βιντεοσκοπημένες συνεδριάσεις του τριημέρου, όπως αναρτήθηκαν από τους διοργανωτές στο YouΤube, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω link:
Είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και Διδάκτορας της ίδιας Σχολής. Μεταπτυχιακές σπουδές: University of Edinburgh, Department of Forestry and Natural Resources. Μεταδιδακτορικές σπουδές: University of Ghent, Belgium, Faculty of Agricultural and Applied Biological Sciences. Η έρευνα και η διδασκαλία της σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σχετίζεται με θέματα Οικολογίας, Δασοκομίας, Διαχείρισης Αστικού Πρασίνου, Προστασίας Περιβάλλοντος, Αποκατάστασης Οικοσυστημάτων. Είναι Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δασολογίας & ΦΠ. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 140 επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 συνέδρια παγκόσμια και εθνικά. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη και μέλος σε 32 ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά προγράμματα, Σύμβουλος Σπουδών των φοιτητών σε 2 κατευθύνσεις και Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου των Φοιτητών Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων. Είναι μέλος Επιστημονικών Ενώσεων (IUFRO, PRO-SILVA, INTECOL, GLOBAL, NEST, ISSS, Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, Ελληνική Οικολογική Εταιρεία, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας), κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και μέλος της συντακτικής επιτροπής στα περιοδικά Current Environmental Engineering and Ecologia Mediterranea Journal. Συμμετέχει στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, στους τομείς της ευαισθητοποίησης του πολίτη και της απόκτησης περιβαλλοντικής συνείδησης με συγγραφή άρθρων σε περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο καθώς και με διαλέξεις και συνεντεύξεις για την Προστασία του Περιβάλλοντος.