Πολυμέρης Γεώργιος
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
15/07/2020
Διάρκεια
00:30:29
Εκδήλωση
55ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Χώρος
Διαδικτυακή εκδήλωση
Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος
Κατηγορία
Φυσικές επιστήμες
Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2020, παρελθόν, απόλυτες μέθοδοι χρονολόγησης
Για 55η συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργάνωσε, από τις 13 έως και τις 17 Ιουλίου 2020, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης. Φέτος τo Θερινό Σχολείο ήταν διαφορετικό. Όλες οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά και οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εξέχοντες επιστήμονες από τον προσωπικό τους υπολογιστή μέσα από μία ασφαλή σύνδεση. Κάθε ημέρα είχε σχεδιαστεί προσεκτικά και περιείχε θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν επίσης και σε διάφορα Στρογγυλά Τραπέζια που πραγματεύονταν σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:
• Επιστήμες Υγείας
• Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
• Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
• Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
• Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά.
Το BLOD ευχαριστεί τους διοργανωτές για την παραχώρηση του βίντεο.
Ο Γεώργιος Πολυμέρης είναι Πυρηνικός Φυσικός, PhD. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1998 - Πτυχίο Φυσικής, 1988), όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (Εργαστήριο Πυρηνικής Φυσικής, Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, 2006). Συνεργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής με το Πανεπιστήμιο ISIK της Τουρκίας και στη συνέχεια εργάστηκε στο Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά». Σήμερα εργάζεται στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος.
Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Χρονολόγηση και χαρακτηρισμός γεωλογικών υλικών με τη χρήση TL/OSL, δοσιμετρία χαμηλών δόσεων, ανίχνευση σκοτεινής ύλης, οπισθοβατική δοσιμετρία.