Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Μέθοδοι υπολογιστικής όρασης για την εκτίμηση και ερμηνεία της ανθρώπινης κίνησης

Αργυρός Αντώνης

3 Ιουλίου 2019

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:33:16 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 83
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /
Ομιλητές
Αργυρός Αντώνης

Γλώσσα
Ελληνική

Ημερομηνία
03/07/2019

Διάρκεια
00:33:16

Εκδήλωση
54ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος

Κατηγορία
Πληροφορική

Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2019, υπολογιστική όραση, ανθρώπινη κίνηση

Ο αρχαιότερος θεσμός Θερινού Σχολείου στην Ελλάδα έγινε φέτος 54 χρονών. Μεταπτυχιακή εκπαίδευση στις θετικές επιστήμες, στρατηγικές και κατευθύνσεις στην αγορά εργασίας, δεξιότητες στην υψηλή τεχνολογία, ηθική και δεοντολογία στην έρευνα ήταν από τα θέματα που το φετινό σχολείο ανέδειξε απευθυνόμενο σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Για 54η συνεχή χρονιά ο Δημόκριτος, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της χώρας, διοργάνωσε, από 1 έως 11 Ιουλίου 2019, το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς και μια μεγάλη προσφορά του κέντρου στους προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Την πρώτη εβδομάδα (1-5/7/2019 ) πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες, καθώς και “Στρογγυλά Τραπέζια” που πραγματεύονταν σημαντικά επίκαιρα θέματα: Κλιματική αλλαγή και Περιβάλλον, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, Καρκίνος και Γήρανση, CERN και Κοσμολογία, και τέλος Νανοτεχνολογία.

Επιπλέον, δόθηκαν εξειδικευμένες ομιλίες σε πέντε διαφορετικές επιστημονικές περιοχές:
• Επιστήμες Υγείας
• Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές
• Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια
• Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά
• Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά.

Η ομιλία "Μέθοδοι υπολογιστικής όρασης για την εκτίμηση και ερμηνεία της ανθρώπινης κίνησης" εντάσσεται στις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος.

Αργυρός Αντώνης Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Κρήτης & Ινστιτούτο Πληροφορικής - ΙΤΕ

Πήρε το Διδακτορικό του το 1996 από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνουν Υπολογιστική Όραση, Ρομποτική, Οπτική Αντίληψη της Κίνησης και του 3Δ Χώρου, Ανάπτυξη Συμπεριφορών Ρομπότ με Χρήση Οπτικής Πληροφορίας, Γνωσιακά Συστήματα Όρασης, Οπτική Παρακολούθηση Πολλαπλών Στόχων, Πανοραμική Όραση, Δίκτυα Καμερών και Εναλλακτικούς Οπτικούς Αισθητήρες.

Προσωπική ιστοσελίδα του Αντώνη Αργυρού στον ιστότοπο του ΙΤΕ

Σχετικές ομιλίες