Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι; Κοινά λάθη στην κατανόηση της εξελικτικής θεωρίας

Σφενδουράκης Σπύρος

27 Φεβρουαρίου 2021

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 00:27:28 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 444

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου (Παν. Κρήτης) και το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου (Παν. Κρήτης), τιμώντας την επέτειο γέννησης του Κάρολου Δαρβίνου – Darwinday 2021, διοργάνωσαν διαδικτυακή ημερίδα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 με θέμα:

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ
Ο Δαρβίνος αποκαλύπτει το Δέντρο της Ζωής

Οι εισηγητές, αναφέρονται σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Εξελικτική Θεωρία, αφού η κατανόηση της μπορεί να εξηγήσει την εξέλιξη κάθε μορφής ζωής πάνω στη Γη, επομένως και την εμφάνιση, την εξέλιξη και τη δυναμική του κορονοϊού SARS CoV-2.

Εισηγητές
Ζούρος Λευτέρης, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.
Πουλακάκης Νίκος, Καθηγητής Συστηματικής Ζωολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Σφενδουράκης Σπύρος, Καθηγητής Οικολογίας και Βιοποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οργανωτική Επιτροπή – Συντονιστές
Αναγνωστάκης Μανώλης, Βιολόγος-Εκπαιδευτικός, Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου.
Κατωπόδης Γεώργιος, Βιολόγος-Εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΠΕΒ.
Πενθερουδάκης Γεώργιος, Βιολόγος-Εκπαιδευτικός, Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου.

Σφενδουράκης Σπύρος Καθηγητής Οικολογίας και Βιοποικιλότητας, Τμήμα Βιολογικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ο Σπύρος Σφενδουράκης είναι Καθηγητής Οικολογίας και Βιοποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έκανε και τη διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

Από το 2001 έως το 2011 διετέλεσε Λέκτορας και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται στο Παν/μιο Κύπρου, κατέχοντας τη θέση του Καθηγητή.

Έχει πλήθος επιστημονικών εργασιών στα πεδία της Βιογεωγραφίας της Οικολογίας και της Συστηματικής, σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και πολλές σημαίνουσες συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Επιπλέον των επιστημονικών δημοσιεύσεων στα πεδία της έρευνάς του, έχει μεταφράσει ή/και επιμεληθεί μεταφράσεων πάνω από 20 εγχειριδίων και βιβλίων εκλαϊκευμένης επιστήμης κυρίως σχετικών με την Εξέλιξη και την Οικολογία.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας και του Σωματείου Βιολογικών Επιστημών στην Κύπρο.

Σχετικές ομιλίες