Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Mobilizing Social Media

Ανδριωτάκης Μανώλης, Βατόπουλος Νίκος, Κασσάνη Μόνικα, Μαργετουσάκης Γιάννης, Παναγοπούλου Βάσια, Τσολακίδης Ευδόκιμος, Μουζάκης Τάκης

15 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 35:56 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 763

Το τέταρτο στη σειρά συνέδριο Social Media World τοποθετεί τον πελάτη στο κέντρο της θεματολογίας του αφού είναι εκείνος που καθορίζει -σε μεγάλο βαθμό- τις εξελίξεις στο χώρο των Social Media. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης εξελίσσονται συνεχώς, επενδύοντας τεράστια ποσά σε εξαγορές εταιρειών και νέες τεχνολογίες, έχοντας ως μοναδικό στόχο την ικανοποίηση των αναγκών και επιθυμιών των πελατών.

Σήμερα, η κρίσιμη μάζα των ηλεκτρονικών επιχειρήσεων έχει στρέψει την προσοχή της στην αύξηση του engagement με τους καταναλωτές και τη μετατροπή τους σε πελάτες. Με πιο απλά λόγια, προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν τη σχέση με τον καταναλωτή – πελάτη, αποκτώντας μεγαλύτερο μερίδιο στο πορτοφόλι του.

Τα Social Media, που αποτελούν ιδανική πλατφόρμα αύξησης του engagement, αρχίζουν πλέον να λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένους κανόνες, ειδικά από τη στιγμή που έχοντας αποκτήσει την κρίσιμη μάζα κοινού, ελέγχουν πλέον και τη διανομή της πληροφορίας. Αυτό είναι άλλωστε κάτι που φαίνεται από την τεράστια διαφορά μεταξύ paid και organic reach. Από αυτή τη βασική διαφορά, ξεκινούν οι διάφορες επικοινωνιακές στρατηγικές που εφαρμόζονται από τα agencies. Επόμενο ζητούμενο βέβαια είναι και η μέτρηση της αποτελεσματικότητας της καμπάνιας, καθώς και η εξαγωγή αξιόπιστων συμπερασμάτων που ιδανικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ακόμα πιο στοχευμένη επικοινωνία του brand με τον καταναλωτή προκειμένου να τον μετατρέψει σε πελάτη.

Στόχος

Το φετινό συνέδριο eBusiness & Social Media World έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις να εξελιχθούν στο συνεχώς μεταλλασσόμενο χώρο των Social Media και να κερδίσουν μεγαλύτερο wallet share του πελάτη. Αυτό θα το επιτύχει μέσω της παρουσίασης και ανάλυσης των σύγχρονων και μελλοντικών τάσεων του χώρου, των κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων και των πετυχημένων στρατηγικών και βέλτιστων πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί σε διαφορετικά industries.

Σε ποιους απευθύνεται

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα στελέχη και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου και του eBusiness, του Internet, του ψηφιακού marketing, της διαφήμισης, των public relations και της επικοινωνίας.

Τάσεις και Προκλήσεις

Το συνέδριο κάνει έναρξη των εργασιών παρουσιάζοντας τις τάσεις και τις προκλήσεις πάνω στα πιο επίκαιρα θέματα που απασχολούν το χώρο των Social Media. Εκπρόσωποι σημαντικών φορέων της ελληνικής αγοράς περιγράφουν τις πρόσφατες εξελίξεις στα κοινωνικά δίκτυα και στο ψηφιακό marketing, ενώ στη συνέχεια γίνεται παρουσίαση έρευνας – επισκόπησης του κλάδου. Η ενότητα κλείνει με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα αναφορικά με τα θέματα πνευματικής προστασίας στο διαδίκτυο (copyright).

4η Ενότητα: Tools, Analytics, Measurement & ROI

Η τέταρτη ενότητα είναι αφιερωμένη στην τεχνολογία, στα εργαλεία και τις λύσεις που αναλύουν και μετρούν τα αποτελέσματα των social media campaigns. Ποια είναι τα monitoring tools, πως αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις, πως μπορώ να επωφεληθώ τα μέγιστα από την πληρωμένη διαφήμιση στα social, η οποία ακριβαίνει συνεχώς, ποιος είναι ο ρόλος των KPIs στη μέτρηση του ROI, γιατί όλοι οι δρόμοι οδηγούν στα media shops και πως τα analytics μπορούν να βελτιώσουν το περιεχόμενο;

The Marketplace

Το συνέδριο κλείνει με την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και case studies σε διαφορετικούς κλάδους όπως το Travel/Hospitality, το Healthcare, το FMCG/Retail, το Banking και τις Τηλεπικοινωνίες. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το Roundtable με τίτλο: “Mobilizing Social Media”. Διακεκριμένα στελέχη του χώρου των Social Media, του mobile και των Τηλεπικοινωνιών συζητούν για τις τάσεις στο χώρο του mobile και των Social Media.

Ανδριωτάκης Μανώλης Συγγραφέας - Δημοσιογράφος

Ο Μανώλης Ανδριωτάκης έχει σπουδάσει σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου. Στο πλαίσιο της εργασίας του στην Ελευθεροτυπία και το Έψιλον απ’ το 2001 ως το 2005, έχει γράψει εκατοντάδες κείμενα, έχει πάρει δεκάδες συνεντεύξεις από συγγραφείς κι έχει παρουσιάσει δεκάδες βιβλία. Το 2008-2009 συνεργάστηκε σταθερά με το ένθετο βιβλίου του Ελεύθερου Τύπου. Απ’ το 1997 ως το 2001 εργάστηκε σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε διάφορες θέσεις. Είναι ο συγγραφέας των δοκιμίων: Σχέδια Πόλης (εκδ. Νεφέλη), Η πέμπτη εξουσία (εκδ. Νεφέλη), Blog. Ειδήσεις απ’ το δικό σου δωμάτιο (εκδ. Νεφέλη), Θεσσαλονίκη 1896 (με τον Γ.Μέγα, εκδ. Ζήτρος), ενός βιβλίου με σχέδια και ποιητικά κείμενά του ονόματι 33 (εκδόσεις Οξύ), και του μυθιστορήματος Η μεγάλη εικόνα (εκδόσεις Διόπτρα). Είναι ο σκηνοθέτης πέντε ντοκιμαντέρ, με πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ ενώ έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και ημερίδων ως εισηγητής θεμάτων για το διαδίκτυο, τη διαφήμιση και την τέχνη. Εργάζεται ως σύμβουλος Νέων Μέσων κι ως παραγωγός πολυμεσικού περιεχομένου. Διευθύνει τις διαδικτυακές πλατφόρμες GarageTV και GarageBOOKS.

Βατόπουλος Νίκος Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

Ο Νίκος Βατόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Είναι δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» και συγγραφέας. Αρθρογραφεί από το 1988 και ασχολείται με θέματα πολιτισμού. Από το 2007 έως το 2014 ήταν υπεύθυνος του Πολιτιστικού Τμήματος για το ημερήσιο και το σαββατιάτικο φύλλο. Έκτοτε, αρθρογραφεί με ελεύθερη θεματολογία. Το 1999 εργάστηκε για ένα διάστημα στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Το 2011 ίδρυσε την ομάδα πολιτών «Κάθε Σάββατο στην Αθήνα», η οποία αριθμεί πάνω από 20.000 μέλη.

Έχει ειδίκευση σε θέματα νεώτερης αθηναϊκής ιστορίας και αρχιτεκτονικής. Το 2014 παρουσίασε επιλογή από αθηναϊκές φωτογραφίες του σε ατομική έκθεση με τίτλο «Η Αθήνα ενός αθηναιογράφου» στην γκαλερί «ena». Έχει επίσης οργανώσει και παρουσιάσει την θεματική έκθεση «Η Αθήνα της δεκαετίας του 1960» στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (2014).

Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Το Πρόσωπο της Αθήνας» (2001 και 2008), το οποίο κυκλοφόρησε και στην αγγλική γλώσσα («Facing Athens»), «Περπατώντας στην Αθήνα» (2018) και «Μικροί δρόμοι της Αθήνας» (2019). Έχει δώσει ομιλίες με θέμα πτυχές της ιστορίας της Αθήνας. Είναι μέλος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό εκδόσεων και περιοδικών.

Το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο Gina Bachauer- Νικολάου Δούμπα/ Κατηγορία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Προσφοράς.

Είναι κάτοχος πτυχίου Master of Arts σε European Studies (1985) από το Πανεπιστήμιο του Reading (Ηνωμένο Βασίλειο).

Κασσάνη Μόνικα Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Μαργετουσάκης Γιάννης Φωτογράφος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 και έχει καταγωγή από την Ιεράπετρα Κρήτης.

Η σχέση του με τη φωτογραφία ξεκινά από νεαρή ηλικία και όντας αυτοδίδακτος στα πρώτα του φωτογραφικά βήματα, ταλαιπωρούσε τους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του, πειραματιζόμενος και καταστρέφοντας άπειρα φιλμ.

Οι σπουδές του στον τομέα της πληροφορικής, όπου και εργάστηκε για πολλά χρόνια, δεν κατάφεραν ποτέ να σβήσουν την μεγάλη αγάπη του για τη φωτογραφία. Ζώντας ως «ερασιτέχνης» (εραστής της τέχνης) είχε την ευκαιρία να εξελίσσει το επίπεδο του παρακολουθώντας σεμινάρια, μελετώντας και συνεχίζοντας να ταλαιπωρεί τους αγαπημένους μου και κυρίως τα παιδιά του, που αποτέλεσαν και πηγή έμπνευσης.

Το 2011 ήταν η χρονιά της μεγάλης αλλαγής, οπότε και έλαβε την απόφαση να αφήσει την καριέρα του στην πληροφορική και να επικεντρωθεί στην μεγάλη του αγάπη, τη φωτογραφία.

Ιστότοπος του Γιάννη Μαργετουσάκη

Παναγοπούλου Βάσια Ηθοποιός, Πολυχώρος πολιτισμού ΧΥΤΗΡΙΟ

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Απόφοιτη της Δραματικής Σχολής Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Πρώτη εμφάνιση στο Θέατρο “και τώρα πάλι… αμόκ” των Θανάση Παπαθανασίου – Χάρη Ρώμα με τον Γιώργο Κιμούλη (σκην. Γιώργος Θεοδοσιάδης, θέατρο Βέμπο). Ακολούθησε το έργο “Καρυδιές στην πέτρινη γη” του Ευάγγελου Αβέρωφ – Τοσίτσα (σκην. Γιώργος Μεσσάλας, θέατρο Αμιράλ).

Στη συνέχεια κυρίως ως θιασάρχης, πρωταγωνίστησε στα έργα: “Χειροκροτήματα” της Μαίρη Ορ (Εύα, σκην. Μίνως Βολανάκης, θέατρο Αλίκη), “Το τραγούδι μας”  του Κηθ Γουότερχάουζ (Άντζι, σκην. Νεντ Σέρινγκ, θέατρο Μουσούρη), “Το νου σου στην Αμέλια” του Ζώρζ Φεϊντώ (Αμέλια, σκην. Γώργος Κιμούλης, θέατρο Μουσούρη), “Δε θα τα πάρεις μαζί σου” των Μος Χαρτ – Τζώρτζ Κάουφμαν (Άλις, σκην. Πέρης Μιχαηλίδης, θέατρο Ιλίσια), “Χορεύοντας στη Λουνάσα” του Μπράιαν Φρίελ (Κρις, σκην. Γιώργος Θεοδοσιάδης, θέατρο Βικτώρια), “Οι αθεράπευτοι” του Κρίστοφερ Ντουράνγκ (Προύντενς, σκην. Πέρης Μιχαηλίδης, θέατρο Ακάδημος), “Κι εγώ σ’αγαπώ” του Νταγκ Λούσι (Ρος, σκην. Πέρης Μιχαηλίδης, θέατρο Αχίλλειον), “Φήμες” του Νηλ Σάιμον (Κρις, σκην. Πέρης Μιχαηλίδης, θέατρο Γκλόρια) και στο “Επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν” (Βίβη Γουόρεν, σκην. Ανδρέας Βουτσινάς, θέατρο Ορφέας).

Συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην τριλογία “Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα” του Ευγένιου Ο’ Νηλ (Λαβίνια Μάνον, σκην. Ανδρέας Βουτσινάς).

Στον κινηματογράφο έπαιξε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες: “Μελισσοκόμος” και “Το μετέωρο βήμα του Πελαργού” του Θόδωρου Αγγελόπουλου κ.ά..

Πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις τηλεοπτικές σειρές: “Το πάθος”, “Το κεφάλι της γάτας” (από το ομώνυμο βιβλίο του Δ. Αλεξάκη), “Το θέατρο της Δευτέρας”, “Δίψα”, “Μαύρη Χρυσαλίδα”, “Οι τελευταίοι εγγονοί” (από το ομώνυμο βιβλίο του ακαδημαϊκού Τ. Αθανασιάδη), “Επιθυμίες”, “Μια αγάπη μια ζωή”, “Έρωτας”, “Κάρμα” κ.ά..

Συνεργάστηκε με τον Χρήστο Καρχαδάκη στη μετάφραση των έργων: “Κι εγώ σ’ αγαπώ” του Νταγκ Λούσι (Θέατρο Αχίλλειον 2002 – 2003), “Φήμες” του Νηλ Σάιμον (Θέατρο Γκλόρια 2008 – 2009 και Θεατρικός οργανισμός Κύπρου 2009 – 2010), “Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν” του Τζωρτζ Μπέρναρντ Σο (Θέατρο  Ορφέας 2009 – 2010 και Άνεσις – θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς 2010 – 2011 και περιοδεία σε όλη την Ελλάδα), “Η μέθοδος της απιστίας” του Ζωρζ Φεϊντώ (Θέατρο Βεάκη 2011 – 2012). Συνεργάστηκε επίσης με τον Δημήτρη Μοθωναίο στη μετάφραση των έργων: “Δρόμος μακρύς” της Σίλα Στίβενσον (Θέατρο Ορφέας 2009 - 2010) και “Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ” των Φράνσες Γκούντριχ και Άλμπερτ Χάκετ (Άνεσις – θεατρική σκηνή Ανδρέας Βουτσινάς 2010 – 2011 και 2011 – 2012).

Από το 2009 είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της Θεατρικής Σκηνής Ανδρέας Βουτσινάς.

Από το 2012 είναι ιδιοκτήτρια του Πολυχώρου Χυτήριο.

Επίσης είναι κήρυκας Εθελοντισμού για τα Special Olympics Hellas.

Τσολακίδης Ευδόκιμος Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη (1962).

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Σπούδασε και αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ).

Σπούδασε υποκριτική και σκηνοθεσία στο HB Studio στη Νέα Υόρκη με υποτροφία του αμερικανικού κράτους (Fulbright Foundation ) Στο διάστημα αυτό παρακολούθησε μαθήματα στο Actors Studio.


Είναι δευτεροετής φοιτητής στο τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

Συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλούς θιάσους, μεταξύ των οποίων το ΚΘΒΕ, το Εθνικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο Σπύρου Ευαγγελάτου, τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Κομοτηνής, τους θιάσους Καρέζης-Καζάκου, Αλίκης Βουγιουκλάκη, Γιώργου Κιμούλη.


Πήρε μέρος σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκηνοθέτησε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 1998 ίδρυσε το '' Θέατρο των Αλλαγών'' (http://www.toc.gr) όπου έχει την διεύθυνση λειτουργίας, σκηνοθετεί παραστάσεις και διδάσκει μέχρι και σήμερα. Στο Θέατρο των Αλλαγών σπουδάζουν κάθε χρόνο χίλιοι περίπου σπουδαστές και διδάσκουν ογδόντα ηθοποιοί, σκηνοθέτες και καλλιτέχνες άλλων ειδικοτήτων.


Παράλληλα διδάσκει συστηματικά στη Ρώμη (International Acting School, Cinecitta), στο Λονδίνο (Caravanserai Productions) αλλά και στη Στοκχόλμη (Kulturama), στην Κωνσταντινούπολη (Müjdat Gezen Art Academy, S.A.K.M.), στην Τιφλίδα (Marjansvilli Theatre) στην Νέα Υόρκη (Theaterlab), στο Παρίσι (Ecole de théatre de Paris), στο Άμστερνταμ (Easylaughs group), στο Κατμαντού (Dabali Theater).

Έχει παρουσιάσει δουλειά του σε Διεθνή Φεστιβάλ Θεάτρου
( Ρουμανία , ΙΡΑΝ, Ελβετία και Μεξικό ). Έχει διδάξει στα τμήματα Θεάτρου των Πανεπιστημίων: Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, Τεχεράνης στο ΙΡΑΝ, Ciudad del Carmen στο Μεξικό.


Ήταν πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αγαδίρ (Μαρόκο 2007).

Από το 2005 διοργανώνει κάθε χρόνο το ''In.F.o.Ma.T.''
( International Festival of Making Theater) με συμμετοχές από διάφορα μέρη του κόσμου.


Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία του: ''Η Υποκριτική άνευ Διδασκάλου'' εκδόσεις ΚΟΑΝ (δεύτερη έκδοση) και τα θεατρικά έργα ''Αθήνα - Μόσχα'' και ''Τίποτα'' εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ Τα θεατρικά του έργα έχουν μεταφραστεί στα Ιρανικά από την Sakineh Arabnejad κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Afraz. και έχουν ανέβει στην Τεχεράνη σε σκηνοθεσία Katayun Feiz-Marandi και στην Ζυρίχη σε σκηνοθεσία Άννας Τσίχλη. Το «Tίποτα» μεταφράστηκε στα Τούρκικα από τον Kemal Basar και κυκλοφόρησε με το θεατρικό περιοδικό “Yeni Tiyatro” τον Μάρτιο του 2010.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ελληνικού κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Έχει ταξιδέψει σε όλα σχεδόν τα μήκη και πλάτη του πλανήτη και το καλοκαίρι του 2008 έκανε τον γύρο του κόσμου σε ένα μήνα, φεύγοντας ανατολικά και επιστρέφοντας από τα δυτικά!

Μουζάκης Τάκης Artvertise

Σχετικές ομιλίες