Γεωργιάδου Νίκη
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
13/09/2021
Διάρκεια
00:35:22
Εκδήλωση
Ψηφιακή διακυβέρνηση: Από την θεωρία στην πράξη
Χώρος
Διαδικτυακή ημερίδα
Διοργάνωση
ΠΜΣ Ψηφιακή Καινοτομία & Διοίκηση–Ψηφιακή Διακυβέρνηση - Πανεπιστήμιο Πατρών
Κατηγορία
Πληροφορική, Τεχνολογία, Πολιτική, Εκπαίδευση
Ετικέτες
ψηφιακή διακυβέρνηση, ψηφιακό κράτος, Πανεπιστήμιο, ψηφιακή εκπαίδευση, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εκπαίδευση
Το Τμήμα ΔΕΤ του Πανεπιστημίου Πατρών, στα πλαίσια της έναρξης του δεύτερου κύκλου του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διοργάνωσε με στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο: «Ψηφιακή Διακυβέρνηση: Από την θεωρία στην εφαρμογή».
Το Τμήμα ΔΕΤ με αυτή την πρώτη ανοικτή ημερίδα για όλους τους πολίτες, προσπάθησε να ανταποκριθεί στη νέα εποχή στη βάση των αξιών του διαλόγου, των ίσων ευκαιριών και της ανοιχτής κοινωνίας.
Πεποίθησή του Τμήματος ΔΕΤ είναι πως καμία πρόοδος δεν έχει αξία αν δεν μπορεί να γίνει κτήμα της ευρύτερης κοινωνίας.
Στην πρώτη ενότητα με θέμα «Το σύγχρονο ψηφιακό κράτος», στελέχη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασαν τη νέα αυτή μονάδα δημόσιας διοίκησης, η οποία για πρώτη φορά συγκεντρώνει όλες τις κρίσιμες δομές πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που σχετίζονται με την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, τις Επιχειρήσεις και τους Δημόσιους Φορείς.
Στη δεύτερη ενότητα με θέμα «Πανεπιστήμιο και ψηφιακή διακυβέρνηση», οι καθηγητές με τις δικές τους παρουσιάσεις, έδειξαν ότι μπορούν να εκπαιδεύσουν κατάλληλα τα στελέχη των διαφόρων δομών, ώστε πράγματι να υπάρξει αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και σημαντικές οικονομίες κλίμακας στο Δημόσιο με την αδιάλειπτη παροχή σύγχρονων ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.
Η Νίκη Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1994 αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1997 έως το 2001 εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα «Η αρχή της ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων». Το 2001 έλαβε το Διδακτορικό της Δίπλωμα από το Τμήμα Νομικής με βαθμό «Άριστα». Από το 1997 είναι δικηγόρος, προαχθείσα σταδιακά στο Εφετείο Αθηνών το 2001 και στον Άρειο Πάγο το 2007. Από το 1997 και εντεύθεν είναι ενεργός δικηγόρος ασχολούμενη με υποθέσεις εργατικού, αστικού, ασφαλιστικού, εμπορικού και διοικητικού δικαίου. Το 2008 εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια στο καταργηθέν Τμήμα Λογιστικής του πρώην ΤΕΙ Πάτρας με το γνωστικό αντικείμενο «Γενικές Αρχές Ιδιωτικού Δικαίου» και από το 2019 υπηρετεί στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει διδακτική εμπειρία σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από το 2003 έως σήμερα σε προπτυχιακό επίπεδο και από το 2017 σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Για όλα τα μαθήματα έχει αναπτύξει υποστηρικτικό υλικό. Έχει συμμετάσχει σε Ερευνητικά Προγράμματα. Έχει πραγματοποιήσει 22 δημοσιεύσεις κυρίως στο αντικείμενο του εργατικού δικαίου, έχει συγγράψει ένα βιβλίο και έχει τύχει 47 αναφορών στο έργο της. Τέλος, έχει αξιόλογο διοικητικό έργο στο Ίδρυμα, έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Επιτροπών για θέματα διοικητικά και εκπαιδευτικά και έχει διατελέσει Πρόεδρος του αυτοτελούς γραφείου του Συνηγόρου του Φοιτητήκαι Μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Εργασίας για την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).