Thompson Gregory
Buckby Tony
Γλώσσα
Αγγλική
Ημερομηνία
29/02/2016
Διάρκεια
55:55
Εκδήλωση
Megaron Plus - Διαλέξεις
Χώρος
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Διοργάνωση
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Megaron Plus
Κατηγορία
Λογοτεχνία
Ετικέτες
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, θέατρο, θεατρικό έργο, χρόνος
Με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, 400 χρόνων από τον θάνατο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ (1564 - 1616), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις για το Έτος Σαίξπηρ, φιλοξενώντας στους χώρους του παραστάσεις (Globe Theatre, Άμλετ, 27/2), μεταδόσεις (National Theatre Live, Όπως σας αρέσει, 29/2) και διαλέξεις στο πλαίσιο του Megaron Plus, αφιερωμένες στον σπουδαίο άγγλο δραματουργό και ποιητή, όπως η ομιλία του Gregory Thompson [Γκρέγκορυ Τόμσον]. Ο φημισμένος σκηνοθέτης και συνεργάτης του University College of London παρουσίασε τη διάλεξη «Οι καιροί αλλάζουν, αλλά ο Σαίξπηρ μένει», η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο, στο πλαίσιο του προγράμματος Shakespeare Lives.
O Σαίξπηρ συνεχίζει να επιβιώνει ώς τις μέρες μας…
… ενώ οι καιροί αλλάζουν. Τα έργα του εξακολουθούν να ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές του κόσμου και να μιλούν στις καρδιές των ανθρώπων. Ο Γκρέγκορυ Τόμσον –με σημεία αναφοράς, στη διάλεξή του, την παρουσίαση σαιξπηρικών παραστάσεων στο βρόχινο δάσος της Καραϊβικής, στην εκκλησία όπου έχει ταφεί ο μεγάλος δραματουργός, στο Κατμαντού αλλά και τις παραγωγές του Βασιλικού Σαιξπηρικού Θιάσου– εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στον καιρό στον οποίο γράφτηκε ένα θεατρικό έργο, στον χρόνο της δραματουργικής δράσης και στην εποχή παρουσίασης μιας παραγωγής. Αναφέρεται επίσης στον τρόπο με τον οποίο επιδρά η σχέση αυτή στο κοινό του σήμερα, σε μια εποχή όπου ο Σαίξπηρ παραμένει πάντα επίκαιρος.
Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο το Πανεπιστήμιο του Nottingham και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο του Essex.
Δίδαξε αγγλική λογοτεχνία σε πανεπιστημιακό επίπεδο στην Ιταλία και συγκαταλέγεται στους συγγραφείς των υλικών διδασκαλίας γλωσσών που εκδόθηκαν από το Cambridge University Press.
Διετέλεσε Διευθυντής της Σχολής του Βρετανικού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και στη συνέχεια άρχισε τη συνεργασία του με το British Council στο πλαίσιο της οποίας ανέλαβε μια σειρά από ηγετικούς ρόλους.
Το 1990 διορίστηκε διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στην Μπολόνια και, αργότερα ανέλαβε Διευθυντής Υπηρεσιών Γλώσσας και στη συνέχεια αναπληρωτής διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου Ιταλία (2001-2004).
Αργότερα υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθυντή Αγγλικής Γλώσσας στην έδρα του Βρετανικού Συμβουλίου στο Λονδίνο, όπου ασχολήθηκε με το έργο Οργανισμού στην Ευρώπη, την Ανατολική Ασία και την Κίνα.
Από το 2007-2011 διετέλεσε Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία και Πολιτιστικός Σύμβουλος της Βρετανικής πρεσβείας στη Σόφια πριν από τη τοποθέτησή του στην σημερινή θέση του στην Ελλάδα.