ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
Βασιλοπούλου Μαρία
Γλώσσα
Ελληνική
Ημερομηνία
06/07/2018
Διάρκεια
49:00
Εκδήλωση
53ο Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Χώρος
ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Διοργάνωση
Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος
Κατηγορία
Φυσικές επιστήμες, Τεχνολογία
Ετικέτες
Θερινό Σχολείο 2018, Οργανικά Ηλεκτρονικά
ΣΥΝΟΨΗ
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, συνεχίζοντας μία μακρά παράδοση, διοργάνωσε από 2 έως 13 Ιουλίου 2018 το 53ο Θερινό Σχολείο προσανατολισμού και ενημέρωσης, που απευθύνεται σε πτυχιούχους και τελειόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Την πρώτη εβδομάδα, τις πρωινές ώρες, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος από διακεκριμένους επιστήμονες. Οι απογευματινές διαλέξεις κάλυψαν τις παρακάτω θεματικές περιοχές:
1. Επιστήμες Υγείας,
2. Πληροφορική,
3. Ενέργεια – Περιβάλλον – Ασφάλεια,
4. Νανοτεχνολογία και Συγχρονα Υλικά,
5. Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές.
Το Blod βιντεοσκόπησε και δημοσιεύει τις ομιλίες γενικού θεματικού ενδιαφέροντος και τις ομιλίες της θεματικής ενότητας "Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά".
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Θερινού Σχολείου έμφαση δόθηκε στην οικονομική διάσταση της γνώσης. Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου η SingularityU Greece φιλοξένησε στον Δημόκριτο μια Ημερίδα για τις Εκθετικές Τεχνολογίες, όπου συζητήθηκε η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, τα έξι Ds που επηρεάζουν τον κόσμο, το μέλλον των θέσεων εργασίας και οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και πώς αυτές ευδοκιμούν σε έναν εκθετικά μεταβαλλόμενο κόσμο.
Η ημέρα έκλεισε με την Ημερίδα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αναλυτική ενημέρωση για υπάρχοντα Μεταπτυχιακά και δυνατότητες υποτροφιών.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Η Δρ. Μαρία Βασιλοπούλου είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1995) και διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (2002). Από το 2002 έως το 2006 εργάστηκε ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και, σήμερα, ανήκει στο επιστημονικό προσωπικό. Μεταξύ 2001 και 2012 εργάσθηκε ως Εντεταλμένη Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρονικής στο ΤΕΙ Πειραιά. Η ερευνητική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στην περιοχή των οργανικών οπτοηλεκτρονικών συσκευών και, κυρίως, στο χαρακτηρισμό οργανικών / οργανικών και οργανικών / ανόργανων διεπαφών. Επίσης, τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τον φυσικοχημικό χαρακτηρισμό πολυμερών υλικών για εφαρμογές με μικροδιακόπτες. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 75 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και κατέχει πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας.